BMW 3 E36 albo E46. Dobre auta, tyl naped, mocne silniki.
Eee.. Tył napęd, ok.
Pomijając renomę jakie mają te auta, spoko.
Ale mocne silniki ?
2.5l nie daje rady Hondzie 1.6..
Ciężkie krowy, które dużo palą, a przy silniku 1.8 czy 2.0 można zapomnieć o jakichkolwiek osiągach..
Nissan z SR20 będzie najlepszym rozwiązaniem chyba
Taka, ale z dachem i w 7 razy gorszym stanie E30 są fajne jak mają 3.5l wsadzone, tyle, że do jazdy jakiejkolwiek po drogach traci ten samochód sens- tylko drift.
Mitsu Mirage, czyli de facto Colt CA0 lub CJ0 wydaje się być fajną zabawką, bo to 1.8, ponad 140 koni. Ale raczej mało rozkminiony w Polsce samochód, oprócz Colta z 4x4 i silnikiem od evo nie słyszałem o żadnym projekcie na bazie tego auta.
Ok ludziska, Biesiadnik przymierza się do kupna drugiego samochodu..
Jako że Honda jest fajna do zabawy, ale na co dzień jednak wymagam już trochę więcej komfortu i mniejszych kosztów eksploatacji, przymierzam się do kupna jakiegoś Hatchbacka w dieslu.
Maksymalnie jestem w stanie dać 10.000zł, jednak to jest totalne maksimum, które mogę dać za naprawdę zajebisty samochód, ceny w granicach 6-8tyś najbardziej pożądane.
Z góry mówię że odpadają wszelkiego rodzaju francuzy i Golfy.
Na razie na liście mam kilka typów :
1. Ford Focus
2. Fiat Bravo
3. Seat Ibiza
4. Toyota Corolla
5. Fiat Stilo
6...
Jakie macie doświadczenia w tym temacie i co polecacie ?
Wszelkie uwagi mile widziane
Ja mam jedno TDI w domu i to moge polecić - czyli jak nie golf to ibiza.
Poza tym DiTD Mazdy jest dosyć chwalone, więc taka 323 też całkiem przyjemne auto, chyba od 1998 był montowny, wcześniej nie wiem, więc chyba z ceną to na styk.
Komentarz