Ogłoszenie

Zwiń
No announcement yet.

Wasze auto

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts

• Re: Wasze auto

Wczoraj BMW w serwisie bylo. Jedna swieca... 90 zl + wymiana. Za wymiane silownikow ( od szyby i od klapy) cos okolo 300 zl. U mnie silowniki sa schowane w dachu, takze bylo troche roboty.

Komentarz

Mój poldek ostatnio strasznie kaszle stojąc na luzie, wypuściłem wodę z gazu, i dalej nie wiem co jest... :/

Komentarz

Sprawdź świece :mrgreen:

Komentarz

Nówki sztuki czyściusieńkie, wstawione 2tyg temu, więc też nie one... może kiepsko wyregulowany gaz, albo znowu któraś pompka się zepsuła ;/

Komentarz

Ja powoli zaczynam rozglądać się za pierwszym własnym samochodem Nie spieszy mi się na razie jakoś bardzo, zakup planuje na czerwiec-lipiec. Ale już zaczynam przekopywać się przez wiedzę zawartą na różnych forach, przeglądam allegro i zwiedzam pobliskie komisy samochodowe.
            Samochód mogę kupić od kogoś ze znajomych, bo mam wśród nich kilka osób które coś tam ściągają ze szwajcarii, niemiec czy nawet hiszpanii.

Budżet jakim dysponuję jest ciężki do określenia, bowiem w jego skład nie wchodzą wyłącznie pieniądze. Otóż "mam" Opla Astrę 1.6 16v w kombi i gazie z 1998 roku, samochód ten będę starał się sprzedać. Ponieważ niektóre sprawy wymagają poświęceń, chyba pozbędę się też aparatu wraz z gratami do niego.
            W związku z moim życiowym optymizmem myślę, że za auto 5k będzie, a aparat plus oszczędności dadzą drugie 5k. Czyli powiedzmy że 10 tysięcy polskich złotych. Ale nie jest to kwota ostateczna- będzie ją można lekko zagiąć w górę tyle pieniędzy można przeznaczyć na zakup samochodu, części eksploatacyjne i wydatki na "start" są wzięte pod uwagę. Mamy diesla w domu, także spalanie nie musi być szczególnie niskie...

Mimo że mam parę pomysłów, chętnie usłyszę od was propozycje czegoś nie sypiącego się za bardzo, za to dającego dużo radości z jazdy. Preferowana benzyna do 2 litrów.

P.S. Dread, wiem, że zaproponujesz civa lub rex-a;P

Komentarz

Prawdziwy polski mężczyzna jeździ Golfem III. Chyba że założył rodzinę, to wtedy kupuje Passata B5 TDI, ale jeszcze mamy sporo czasu.

Jak bym miał tyle pieniędzy, to pewnie szukałbym czegoś mniej banalnego, Lancia, Alfa Romeo, może Saab 9-3?
              narancs alternativa

Komentarz

Poldek, Poldek Caro w gazie, a jak nie, no to, na razie ^^

Komentarz

"Poloneza Caro kupi ten, co jest naprawdę..."
                  narancs alternativa

Komentarz

"Ta co przyjechała w dużym fiacie lubi ... mieć na klacie"

Komentarz

Nissan 200sx s13. Kosztuje ok. 8000. Ma tylny napęd, więc można podriftować. Mało się psuje i jest dość mocny, ale nie opustoszy portfela z pieniędzy. Ale szukaj egzemplarzy z silnikiem SR20det, ale sprawdź czy turbina jest cała, bo wymiana jest droga. Oto oferty na allegro:

Świerze zdjęcia gt4, polecam http://www.gthome.pl/forum/gt4-photo...c6405-105.html

Komentarz

Miałeś takie auto, czy powtarzasz to co kolega kolegi usłyszał?

Komentarz

Sąsiad miał i był bardzo zadowolony. Ojciec takiego testował i też był zadowolony, a poza tym to już kultowe auto do driftu.
                          Świerze zdjęcia gt4, polecam http://www.gthome.pl/forum/gt4-photo...c6405-105.html

Komentarz

Długo miał czy kupił i po pół roku sprzedał?
                            Ja znam zupełnie inną opinie o awaryjności i kosztach eksploatacji takiego auta.

Ogólnie auto zajebiste, ale bez luźnych 10tyś w zapasie to bym się w to nie bawił. Takie moje zdanie.

Komentarz

Miał ponad dwa lata

Komentarz

Poza tym.. myślisz że w jeździe codziennej plusem będzie to, że to legenda driftu..?
                                http://najalternatywniej.blogspot.com/
                                keep calm & carry on
                                digart - lastfm
                                ---
                                REGULAMIN FORUM ]

Komentarz

Pracuję...
                                X