40. Jak dla mnie to za mały profil, nie ze względu na komfort ale po prostu trochę zbyt wielka przestrzeń została między kołem a nadkolem. Następne będą 45. A w czyszczeniu jest większy problem ale do tego jestem wyjątkowo cierpliwy :wink:
Też się zastanawiałem nad tym. Za niecałe 400zł można wyrwać sprężyny Jamexa ale wiadomo jak to u nas z drogami. BTW, myślałem że komfort jazdy na takim profilu to będzie katorga, jednak nie ma źle, po prostu bardziej czuję auto, ale jakiś masakrycznych tąpnięć nie ma :wink:
Mała sesja, niestety tylko po umyciu, które było w sobote. Auto takie jakie kupiłem. Narazie brak zmian. Na przód obowiązkowo dokładka od vti musi wpaść.
Kurde, na zdjęciach niezła terenówka wyszła
Oceńcie, najbardziej ciekaw jestem zdania na temat felg i dwururki z tyłu
Polerka rantu+lakierowanie szprch na czarny kolor i bonusowo lepsze śróby na koła i będzie gitara. Widzę że masz podobny problem do mojego (wysok prześwit) Ale jak na pierwsze auto to super.
Ja nie mam wprawy, no (na sprzęt już nie będe zwalał)
A na glebe 3-4cm i byłoby miodzio. Ale w czasie jazdy tego w ogóle nie czuć, że stoi wysoko.
Zamieszczone przez thooorn
Wiadomo, ze to koszt
No właśnie, w tym problem. Springi eibacha od 500zł. Kiedyś widziałem h&r używki za 300. Ale boję się też o skutki - stary seryjny amor + nowa sztywniejsza sprężyna. Różnie o tym piszą.
Komentarz