Ogłoszenie

Zwiń
No announcement yet.

Wasze auto

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts

• Re: Wasze auto

Zamieszczone przez ZigCiacho
    Widze Vilu że bogato tam u was :mrgreen:
    Pracują, to mają. :wink:

Taka Alfa to wydatek rzędu 10-15 tysięcy...za cenę takiego rocznego Infiniti dzisiaj ludzie kupują nowe Passaty, a Land Cruiser? Mówił, że firmówka...więc nie wiem czy świadczy o bogactwie jednostki. :wink:

W każdym środowisku są ludzie których stać i których nie stać. I pamiętaj - że każdy ma to na co sobie zapracuje.

Komentarz

Wiem Biesiu wiem Ale przed zakupem dokładnie popytałem właścicieli Gtv i Spiderów w praktyce ten samochód jest dobrze wykonany i jako takie poważne usterki sie nie zdarzają wiadomo jak nie zadbasz to musi sie sypnąć ale ja sie tego nie boje Land Cruiser i Infiniti to fury w leasingu nie gotówka wiadomo każdy grosz sie liczy a fury są potrzebne ojcu do firmy i ma to do siebie że lubi dobre wykończenie i dosyć nietypowe samochody chociaż Landzik jest dosyć pospolity w porónaniu do FX więc wydać ponad 200tyś jednorazowo to sie mija z celem...

Komentarz

Zamieszczone przez Lukas
        A Lukas co, adwokat? :mrgreen:

Komentarz

Zamieszczone przez Serwer
          Zamieszczone przez Lukas
          Tak.

I wku*wia mnie za każdym razem gdy ktoś wydaje takie oznaki zazdrości...bo za robotę się wziąć naprawdę nie jest trudno.

Odnośnie tematu...dzisiaj Windstar wrócił z serwisu - zrobię jakieś zdjęcia na nowych kołach może.

Audi w ciągu ostatnich dwóch miesięcy zrobiło jakieś 20 tysięcy kilometrów (mówiłem już, że ojciec dużo jeździ) - i spisuje się bez zarzutu... Kilka rzeczy tam trzeba było zrobić, ale szczęście że jest gwarancja.

Komentarz

Biesio mówisz, że spali nawet 6.5 w mieście, co z tego jak nikt takim autem nie jeździ żeby palił 6.5l To nei jest do tego samochód.
            http://mwiszniewski.carbonmade.com/
            http://motoblog.blog.pl - Najświeższe njusy i ciekawostki ze świata motoryzacji widzianej okiem szarego ludzika.

Komentarz

Lukas... Wyluzuj... On rzucił tylko od tak hasło... A Ty zaraz że zazdrosny i chodź by mu nie wiadomo co napisał... Nadgorliwość jest gorsza od faszyzmu...

Vilu, spoko :wink: Oby się sprawowała jak najlepiej... :wink:

cmlPL... Wybacz... Ale głupotą jest to co piszesz... Wyobrażasz sobie w codziennej jeździe po mieście kręcić silnik do 7 tyś i cały czas butować ? Po 1... Trzeba być milionerem żeby bulić za wache.. A po 2 to mi osobiście szkoda silnika na takie coś... No i... Miasto jest na tyle wredne że im szybciej jedziesz tym gorzej dla Ciebie... Wole jechać sobie spokojnie 50-60km/h na 5tce niż zapierd%$#^ i zyskać 30sec tracąc na tym 4-6 litrów paliwa...

Komentarz

Zamieszczone przez Lukas
                Zamieszczone przez Lukas
                Tak.

I wku*wia mnie za każdym razem gdy ktoś wydaje takie oznaki zazdrości...bo za robotę się wziąć naprawdę nie jest trudno.
                Powiedział 16-latek...Ciekawe czy w wakacje pracujesz czy wypoczywasz? Przede wszystkim pokaż mi, w którym miejscu widać jakiekolwiek oznaki zazdrości. To po pierwsze. Po drugie to nie wiem jak inni, ale osobiście uważam, że tłumaczenie się za kogoś jest bardzo żałosne.

Komentarz

Powiedział 16-latek...Ciekawe czy w wakacje pracujesz czy wypoczywasz?
                  Odpowiem Ci na każde pytanie...jeśli tylko wyjaśnisz, co mają moje wakacje do samochodów służbowych ojca Vila.
                  Przede wszystkim pokaż mi, w którym miejscu widać jakiekolwiek oznaki zazdrości. To po pierwsze.
                  Konkretnie, tu:
                  Nie wiem jak Ty...ale ja nigdy nie napisałbym komuś, że "u niego to jest bogato".
                  Po drugie to nie wiem jak inni, ale osobiście uważam, że tłumaczenie się za kogoś jest bardzo żałosne.
                  Nie tłumaczę się za nikogo. Nigdzie. :wink:

Komentarz

Spoko Panowie bez ciśnień nie o to tutaj chodzi. W żadnym wypadku nie potraktowałem tego źle czy jakieś fochy strzelam...

Komentarz

Po trochu zaszło nieporozumienie. Cytując mnie pomyślałem, że to do mnie było kierowane

Komentarz

Zamieszczone przez Lukas
                        ...bo za robotę się wziąć naprawdę nie jest trudno.
                        Pogadamy jak skończysz szkołę. Zobaczysz czy tak od razu znajdziesz satysfakcjonującą Cię pracę. Być może w dużym mieście tak jak mówisz nie jest trudno ale uwierz ja od Sierpnia się rozglądam i nic konkretnego nie mogę znaleźć.
                        Nie po to się uczyłem w Technikum żeby chodniki kłaść. Oczywiście z szacunkiem dla ludzi którzy wykonują taką pracę.
                        Mam nadzieje że zrozumieliście mnie poprawnie.
                        Zamieszczone przez Lukas
                        Nie wiem jak Ty...ale ja nigdy nie napisałbym komuś, że "u niego to jest bogato".
                        Tym razem to Ty Łukaszu niepotrzebnie się zciśnieniowałeś. Gdybyś tylko zwrócił uwagę na zieloną emotkę nie wzbudziłoby to takich emocji.

Ale widzę że już "lajt"

Oj Biesiek...masz 10BHP mniej ale myślę że nadrobiłbyś masą

Komentarz

Z porównania danych silnika wychodzi na to że Alfa i Civ kręcą się wysoko (Alfa odcinka przy 7,700), do tego Alfa posiada zmienne fazy i ma nisko środek ciężkości. Myśle że gdyby te obydwa samochody pokierowałby ten sam człowiek to wynik byłby identyczny a tak to umiejętności drajwerów zadecydowałyby.

Komentarz

Zamieszczone przez ViluC36
                            Z porównania danych silnika wychodzi na to że Alfa i Civ kręcą się wysoko (Alfa odcinka przy 7,700), do tego Alfa posiada zmienne fazy i ma nisko środek ciężkości. Myśle że gdyby te obydwa samochody pokierowałby ten sam człowiek to wynik byłby identyczny a tak to umiejętności drajwerów zadecydowałyby.
                            Nie byłbym tego taki pewien. Zależy też jaką elastyczność mają silniki, przełożenie skrzyni biegów , zawieszenie, i inne podobne parametry. Z pewnością Civic byłaby szybsza w zakrętach.

Komentarz

A jak się mają niutki w obu autach?

Komentarz

Alfa Gtv 2,0TS N/A___________Honda Civic 1.6i16 N/A

Moc : 150KM_________________Moc : 130KM
                                Moment obr. : 180Nm_________Moment obr : 144Nm
                                0-100 : 8,5sek_______________0-100 : 8,3sek
                                Waga : 1365kg_______________Waga : 980kg
                                Koła : R16/205/50____________Koła : R14/185/60
                                Odcięcie : 7700______________Odcięcie : 7800

Wszystko zależy w jakim stanie są samochody i jakimi umiejętnościami popisze się kierowca... :wink:

Pełna specyfikacja Civa... http://www.civic4g.pl/page.php?action=spec
                                Oczywiście wersja 1.6i16 D16A9 :wink:

Komentarz

Pracuję...
                                X