Ogłoszenie

Zwiń
No announcement yet.

Zawody sezonowe - wyścigi

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts

• Re: Zawody sezonowe - wyścigi

Ja driftuje na Logitechu Driving Force GT. Obecnie nie mam swojej kierownicy ta jest pożyczona od kumpla. Ja na razie planuję sobie kupić G25 lub jakiś tańszy a porządny sprzęt tylko nie wiem na co się zdecydować.

Komentarz

DFGT to idealna kierownica między jakością a ceną. Miałem okazję grać na G25 i jest dużo lepiej, ale już znacznie drożej. Wybór zależy w tym przypadku do budżetu jaki posiadasz lub masz zamiar na to przeznaczyć. Ja miałem już wcześniej DFGT przez zakupem GT5, pasuje do 90% gier PCtowych także. G25 z tego co wiem też jest kompatybilna z większością tytułów.
      I may be slow but I'm still ahead of you.
      Mój kanał Youtube: SasekPL

Komentarz

Dzięki Sasek za radę. Ale przyznam, że na DFGT (dotychczas tego skrótu nie znałem, ah ile się człowiek uczy przez internet) jeździło mi się i driftowało bardzo dobrze. Dotychczas jedyna kierownica na jakiej latałem to była Big Bena w PS2, była najtańsza a wtedy zdecydowanie byłem za łopatkami (szybsza zmiana biegów, nie trzeba gdzieś daleko ręką sięgać) to kupiłem ją. Jakie jest auto najlepsze do próby czasowej nr. 33? Ciągle kręcę jakieś bliskie czasy, wczuwam się i staram na 200% i to wciąż za mało żeby dojechać na złoto. Jakie auto polecacie do tego wyścigu?

Komentarz

Ja używałem odpowiednio Audi Nuvolari i Lancia Delta HF Integrale po pełnym tuningu (tak, lubię 4x4). Złoto po pierwszym pełnym, zaliczonym okrążeniu na którym nie wypadłem/nie uderzyłem w bandę (Londyn!)

Komentarz

Za pierwszym razem jechałem SLS' em i zrobiłem czas 1:25,xxx, później tłukłem rekordy Audi R8, mój najlepszy czas to 1:19:815 Do drugiej próby najlepszy jest gokart oczywiście z DLC, ja śmigałem 125 SPL i miałem czasy w granicach 1:03,xxx. Przy dobrych ustawieniach skrzyni ponobno można zejść poniżej minuty
            Koniec przygody z forum: 08.10.2012 16.00

Komentarz

Zamieszczone przez Dj Brabus
              Mamy dzisiaj nową aktualizację wyścigów sezonowych:

PRÓBA CZASOWA NR 33:
              Niemieckie samochody do 560 PO: Próba czasowa Deep Forest Raceway
              Próba czasowa na torze Deep Forest Raceway dla niemieckich samochodów drogowych do 560 PO. Dozwolone są opony sportowe/twarde lub słabsze.
              - Złoto: Cr.250 000 Srebro: Cr.150 000 Brąz: Cr.100 000
              Do tej proby czasowe wszyscy biora Audi R8 4.2, ja sam sie zmagam od 2 dni ale nie moge trafic w dobre ustawienia.brakuje mi do 1wszego czasu 6sec.. przepasc normalnie w rankingu mam ok. 8000 miejsce.Moze ma ktos jakies dobre ustawienia albo pomysl na nie ?

Komentarz

Poprzednia forma wyścigów sezonowy a-spec była ciekawsza. Były przynajmniej wyścigi tylko dla określonych grup samochodów, a teraz nie dość, że trzeba czekać 3 tygodnie to ciągle te same PP 400, 500, 650 (te same auta przeciwników) jedynie inne trasy. Pomysłowość w PD widać nie stoi na najwyższym poziomie, wrażenie udostępniania zawodów sezonowych "na odpieprz". Jedynie dodatkowy kupon potrafi mnie zmobilizować do ich zaliczenia. 1000 aut w grze a nie umieją wykorzystać tego potencjału. Kpina

Komentarz

Pojawiły się nowe zawody sezonowe:

Wyzwanie online nr 5 A-spec:

Deep Forest Raceway 400 PO / 3 okrążenia
                  To wyścig dla samochodów drogowych o osiągach do 400 PO. Wybór opon nie jest limitowany, a nagrody specjalne przyznawane są za zajęcie minimum trzeciego miejsca.

London City Course odwrócony 500 PO / 5 okrążeń
                  To wyścig dla samochodów drogowych o osiągach do 500 PO. Wybór opon nie jest limitowany, a nagrody specjalne przyznawane są za zajęcie minimum trzeciego miejsca.

Laguna SECA Raceway 650 PO / 5 okrążeń
                  To wyścig dla samochodów o osiągach do 650 PO. Wybór opon nie jest limitowany, a nagrody specjalne przyznawane są za zajęcie minimum trzeciego miejsca.

Powiem tak - najszybsze zawody sezonowe w mojej karierze. Pierwszy wyścig przejechałem seryjną Hondą S2000, drugi wyścig seryjnym, zdławionym Nissanem GT-R V Spec, a trzeci moją niedawną zdobyczą - zduszonym Chapparalem. Chcę więcej!!!!!

P.S. Jako nagrodę dostałem Ferrari Californię.
                  P.S.2 Zaktualizowali garaż kolekcjonerski - wreszcie pojawiło się długo oczekiwane przeze mnie Escudo.
                  1% experience 99% luck

Dj Brabus

Grzegorz Skarbek
                  http://www.autogaleria.pl

Komentarz

U mnie tez poszło szybko i bez poprawek. Tak szybko ze nie pamietam czym jechałem:/ nagroda: trzecie juz F40
                    Zapraszam tutaj.

Komentarz

Ja pierwsze przejechałem Toyotą 86 GT, za to w Londynie szło dość ciężko, na kierze jazda po mieście jest o wiele trudniejsza więc sfrustrowany wybrałem mocniejszego Golf'a VI na Wyścigowych Miękkich :mrgreen: Laguna za drugim razem poszła McLaren'em F1 GTR, za pierwszym razem wyleciałem przez przypadek z toru :wink:
                      Koniec przygody z forum: 08.10.2012 16.00

Komentarz

Ja się za pierwsze wziąłem tym samochodzikiem, którym kończyłem drugie trzy trzecie zawody online A-Spec. Była to Honda Prelude Sir bodajże coś takiego w każdym razie. Za drugi wziąłem się Skylinem mającym 421km i ważącym 1560kg ale nie jechało mi się za dobrze więc przerzuciłem się na Lotusa Esprit V8 mającego 408km i ważącego 1390kg. A na trzecie na razie nie mam ochoty jeździć.

A i mam pytanie bo nie chce mi się nowego wątku zakładać czy kiedyś była dostępna wyścigowa wersja Subary tej najnowszej, hatchback, wrc? Chodzi mi o ten ostatni model po Cusco bo ja jakoś jej nie pamiętam...

Komentarz

W kwestii najnowszego modelu Imprezy, to w GT5 jest dostępna jako sedan i hatchback WRX STI oraz w rajdowej odmianie WRC. Jeśli mówisz o stricte wyścigowej, to w DLC w "Pakiecie samochodów wyścigowych" masz dostępną Imprezę Touring Car:
                          http://media.officialplaystationmagazin ... ng-Car.jpg
                          1% experience 99% luck

Dj Brabus

Grzegorz Skarbek

Komentarz

Chodziło mi o hatchback bo jej jakoś nie kojarzę ale mniejsza o to. Właśnie chodziło mi o najnowszą, hatchback, WRC. Do 650 poszedłem Mercedesem jakąś wyścigową odmianą i przeszedłem wszystko. Kuponu nie miałem czasu odebrać ale jak odbiorę to się pochwalę co mi wpadło.

Komentarz

Kolejna aktualizacja:

Próba driftu nr 34

Samochody wyścigowe: Próba driftu Clubman Stage Route 5
                              Próba driftu na torze Clubman Stage Route 5 dla samochodów wyścigowych (*). Brak ograniczeń tuningu. (*) W tych zawodach nie można używać zmodyfikowanych samochodów.

Próba driftu Toscana (odwrócony)
                              To próba driftu na torze Toscana / odwrócony. W tych zawodach nie ma ograniczeń samochodów i tuningu, jednak wymagane są opony szutrowe.

Próba czasowa nr 34

Samochody wyścigowe do 600 PO: Próba czasowa na Nürburgring Nordschleife
                              Próba czasowa na torze Nürburgring Nordschleife dla samochodów wyścigowych do 600 PO (*). Dozwolone są opony wyścigowe/twarde lub słabsze. (*W tych zawodach nie można używać zmodyfikowanych samochodów)

Próba czasowa do 700 PO Spa-Francorchamps
                              Próba czasowa na torze Spa-Francorchamps dla samochodów do 700 PO. Dopuszczalne są dowolne opony.

Na złoto we wszystkich próbach wystarczy tak naprawdę z pół godziny. Oczywiście na szlifowanie znacznie lepszych czasów więcej...
                              1% experience 99% luck

Dj Brabus

Grzegorz Skarbek

Komentarz

Nurburning mi wyszedł dobrze bo w końcu mogły być wyścigowe miękkie, na których uwielbiam jeździć. Gdyby było to z sportowymi to bym chrzanił całe te nowe zawody. Nurburning już wykończony, pozostało Francorchamps ale jako, że są dowolne opony to też nie powinno być problemów. Toscana też już zrobiona ale na brąz a potem na srebro, nie chce mi się jej wykańczać na złoto bo po prostu albo się gdzieś obiję i tracę punkty albo zamiecie mną jak miotłą i tracę wszystkie punkty. Na Clubmana poszedłem Integrą i wpadł brąz potem 135i poprawiłem na srebro. Ogólnie wszystko na obecną chwilę mam na srebro a nic jeszcze na złoto. Trzeba będzie jechać metodą prób, błędów i odkrywania ,,skrótów'' :-)

Komentarz

Pracuję...
                                X