W GT5 brakuje mi większej ilości samochodów Le Mans Prototype, np. Audi R18 które mogłoby się ukazać z jakąś modyfikacją pojemności silnika ze względu na drastyczne zmiany w regulaminie tegorocznego wyścigu. Bo w końcu z silnikiem o mocy 550km R18 miałoby małe szanse z powiedzmy 750 konnym Peugeotem 908 czy Minoltą.
- więcej wozów Premiunm.
- więcej tras (Mam też na myśli tych co były wcześniej chociaż by Test Course)
- ulepszenie zniszczeń lub też kontaktów z bandą np. nie wiem czy zauważyliście fakt iż wozy posiadające lusterka które znacznie wystają. Zbliżając się do ściany lub bandy lusterka wnikają w nie a powinny się upierdolić.
- dodatkowe wyścigi nie mam tu na myśli opcji z Zawodów sezonowych chodzi o dragi czy też większe zawody D1 a co za tym idzie więcej takich wozów.
- bardziej zaawansowanej modyfikacji wozow z wyglądu^^
- no i co tu jeszcze może jak kolega wyżej powiedział jakieś golizny by się przydały na takich zawodach jak D1 o ile by powstały. Trochę cycastych nie zaszkodzi hehe :mrgreen:
Może i masz rację ale jeśli chodzi o Gran Turismo to chyba jestem fetyszystą. Auta wyglądają bardzo dobrze to fakt, photo mode miażdży. W wyścigu też pięknie się prezentują. Ale otoczenie to już inna bajka. Oryginalne trasy wyglądają nieco jak auta standard, to znaczy wyciągnięte z gt4 i poprawione. Widać to po kształtach elementów. Tekstury też słabe, asfalt i obszar blisko niego są ok. Ale przyjrzyj się bandą, trawie, obiektom w okół. To widać np.na Trial Mountain lub Deep forest. Drzewo na którym siedzi małpa wygląda tak jak w gt4, skaliste pobocza to brzydka tekstura, rzeka poniżej też nie powala. Drzewa to kartony złożone z posklejanych 2d płaszczyzn. Generalnie może nie zwraca się na to uwagi ale uważam że to nie jest 100% konsoli jak mówił Kazunori. Wystarczy spojrzeć np.na Killzone 3 lub Uncharted gdzie złożoność świata jest dużo większa a mimo to grafika o niebo lepsza. A skoro o niebie mowa to nawet chmury stoją, fajnie gdyby płynęly po niebie. Ludzie to jakieś origami. W gt4 na Atumn Ring ścinając zakręt w okół frygały liście, tu nawet tego niema. Można wiele wymieniać, gra jest wspaniała ale można by sporo poprawić. A wiem że da się.
Widzę, że Dread ostatnio dużo obcuje z GT5 i to co tu napisał to prawda. GT5 to tak naprawdę przecież podkręcone GT4. A miejscami to nawet level niżej! Jak widzę drzewa obok toru (Circuit de la Sarthe na przykład) to mi się dziewiątka w kieszeni sama przeładowuje A właśnie odnośnie torów:
Gdzie jest Motegi?!?! Gdzie Seattle?!?! Midfield Raceway??!!??
Cape Ringi to jakiś żart (choć ma swoje momenty). Brak możliwości zmiany
felg w Standardach(!!!) strasznie mnie boli. Kocham GT5, ale spodziewałem sie czegoś więcej. Dżwięk też chyba po jajach dostał bo wszystko jakoś tak dziwnie skrzeczy...
Dla mnie GT5 to... auta klasy PREMIUM. Jak na razie to jednak za mało
można by spokojnie zejść z tonu i zamiast chwalić się tysiącami aut po prostu zrobić ich 500-700 ale wszystkie wiernie odzwierciedlić ( w miarę możliwości) powypierniczać mazdy nissany i inne auta, które różnią się tylko literką bądź numerkiem w nazwie a jako DLC dodawać pakiety aut nowej marki lub tematyczne ( nascar, wrc, koenigseggi, skody itp)
co do grafiki to myślę że gt 5 to podwaliny pod gt 6 która będzie już dopieszczona ( coś jak sytuacja z gt 3 i 4 na ps2)
i jeszcze taki pomysł na szybko żeby np dali w ostatniej klasie wyścigów coś takiego jak sezon. Czyli pucharek ze wszystkimi trasami w grze po kilka okrążeń ( albo z masą okrążeń taki mega endurance) przynajmniej wykorzystaliby te trasy, które są zaniedbywane no i zawsze to jakiś pomysł na zwiększenie ilości wyścigów do ogrania w singlu.
no i brakuje mi jednak tego żeby można było wygrać jeden z kilku samochodów w danym wyścigu. Może i sztuczne wydłużanie rozgrywki ale w sumie i tak będziemy jeździć po tych trasach nie raz nie 10 nie 100 więc czemu nie. A radość z wygrania rzadkich samochodów jest jak zwykle wielka
Moim zdaniem zawody sezonowe to rozwiązują: dostajesz całkiem niezłą kasę i wydajesz ją na co chcesz. A tak byś narzekał że dostałeś losowo wóz, który już miałeś.
Mi brakuje kilku aut z klasy All Stars z GT2, legend takich jak Atlantique, M12 i TT LM. I tęsknie cholernie za Tahit Road! A tak poza tym, to nie narzekam. Może jeszcze przydałby się solidniej wykonany kokpit w autach S.
Komentarz