Ogłoszenie

Zwiń
No announcement yet.

Czego Ci brakuje w GT5?

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts

• Re: Czego Ci brakuje w GT5?

na upartego turbo można regulować, bo można wybrać krtóry poziom turbo chcemy mieć założony do wyścigu.

mi brakuje przede wszystkim wyścigów. Ta gra jest zdecydowanie za krótka. Na samym początku miałem plany pojeździć mercedesami bmw nissanami nawet evo kupić i zabrać go na szuter. Teraz kończe praktycznie tryb a spec i nawet nie zdążyłem pojeździć połową aut, którymi chciałem

wypada grę zacząćod nowa po raz trzeci i testować autka. Jazda w wyścigach o pietruszkę ( powtarzane wyścigi) mnie nie rajcuje.

Sezonowe rajdy może i ratują sprawę ale to tylko 1 wyścig.

Komentarz

Tu niestety wychodzi cała prawda o GT oraz grach wyścigowych na konsole. Skupiamy się na "przechodzeniu" kariery a nie na samej radości z jazdy. Oczywiście jest to tylko ogólne rozumowanie tego tematu, ale czytając wypowiedzi kolegów o tym że przeszli wszystkie zawody i "nie mają czym się zająć" do takich wniosków niestety dochodzę. Panowie, gry wyścigowe to nie tylko zawody zaserwowane nam przez twórców, to także swoje wymyślane eventy, czasówki i inne zabawy - polecam trochę ruszyć głową oraz użyć wyobraźni

Komentarz

tu już nie chodzi o brak wyobraźni ale tych wyścigów jest naprawdę mało. Większość tras jest eksploatowana w zbyt małym stopniu. Trial Mountain i Grand Valley Seepdway to piękne trasy ale są praktycznie w co drugich zawodach. Za to tor w Monako, Londyn czy Madryt, nawet Laguna Seca (chociaz wytrzymałościówka ratuje trochę sprawę) przeplata się sporadycznie biorąc pod uwagę te poprzednie trasy. Inne tory, których nie wymieniłem napewno jeszcze mniej są wykorzystywane przez twórców gry.

Brakuje pucharu szutrowego czy na śniegu. Wytrzymałościowe też nie potrzebnie są 2 razy umiejscowione na torze w Tsukubie. ten 4h można było spokojnie wymienić na jakiś zupełnie inny.

Wyznaczanie sobie jakichś sztucznych eventów czy pucharów, pobijanie swoich czasów czy jazda z duchem mnie osobiście nie kręci. Wiadomo jest jeszcze internet i tamtejsze wyścigi ale to nie to samo. Może i marudzę ale pamiętam że przejść w gt2 wszystkie wyścigi to był hardkor.

Komentarz

Też tak sądze. Jakoś mało tych tras , a zamylają nam oczy że jest ich dużo tym , że gdy wybeiramy trasy mamy np 3 razy jedną tylko odwróconą albo w zmiennych warunkach , a w eventach ciągle Tskuba ,Grand Valley albo Suzuka. Mogło by być więcej wyścigów także w karierze z ograniczeniami że np samochody tylko uliczne i do 350 koni mechanicznych , taka zabawa jest ciekawsza niż jazda mazdą mx-5 10 wyścigów , przejście zadania specjalnego i już ferrari , potem wygrac veyrona i zabawa się nudzi aż do 25 lvl'a

Komentarz

moim zdaniem, brakuje fast forwardu w b-specu, oraz w powtorkach. do patcha 1.06 brakowalo mi ustawien poszczegolnych biegow w konfigurowalnej skrzyni. w trybie podzielonego ekranu powinno sie dac wybierac samochody jak w trybie online tj. podzial na premium, standard oraz PO. poza tym, chyba jestem w pelni usatysfakcjonowany z zakupu.

Komentarz

Zamieszczone przez pidzem
              Wyznaczanie sobie jakichś sztucznych eventów czy pucharów, pobijanie swoich czasów czy jazda z duchem mnie osobiście nie kręci
              Patrz a mnie kręci, tyle tylko że nie w Gran Turismo 5 Wciąż czekam na jakiś konkretny dodatek a nie updejty, które notabene powinny być zawarte w grze już na początku

Komentarz

To teraz ja :wink:

Samochody:
                Golf 6 GTI
                Abarth 500
                VW Polo GTI
                Seat Ibiza Cupra (nowa)
                BMW E30 i E36
                Alfa 159 (najlepiej kombi )
                Alfa Spider (ta najnowsza)
                Aston Martin One-77
                Aston Marin V12 Vantage
                wszystkie auta standard do premium

Trasy:
                SSR11
                Ta trasa na lazurowym wybrzeżu co była w GT4
                Spa
                Red Rock Valley
                Trasa z GTPSP, która prowadziła przez bardzo wąskie uliczki(nie pamiętam nazwy)
                Cote d' Azur z GTI Club+ na PS3

Brakuje mi też możliwości swobodnej jazdy (C-Spec?) po jakimś prawdziwym mieście (znając patriotyzm Kaza byłoby to Tokio), albo państwie np. Włochy/Szwajcaria. Oczywiście nie miałoby to takiego celu jak w NFS, a bardziej jak w TDU2, czyli jazda dla relaksu

Komentarz

Zamieszczone przez tata_arek
                  Ta trasa na lazurowym wzbryeu co była w GT4
                  Lazurowe Wybrzeże jest identyczne jak w GT4. Chodzi Ci chyba o Costa di Amalfi, prawda?
                  http://najalternatywniej.blogspot.com/
                  keep calm & carry on
                  digart - lastfm
                  ---
                  REGULAMIN FORUM ]

Komentarz

dokładnie

Komentarz

Mi brakuje trasy z GT3 , Pod koniec jechało się w doł potem tunel i prosta , Midfield chyba Jedna z moich ulubionych i seattle ( wspaniała jazda Mustangiem )

Komentarz

Zamieszczone przez SNJ
                        Zamieszczone przez pidzem
                        Wyznaczanie sobie jakichś sztucznych eventów czy pucharów, pobijanie swoich czasów czy jazda z duchem mnie osobiście nie kręci
                        Patrz a mnie kręci, tyle tylko że nie w Gran Turismo 5 Wciąż czekam na jakiś konkretny dodatek a nie updejty, które notabene powinny być zawarte w grze już na początku
                        ja czasem też lubie tak już po skończeniu gry skate włączyć ją i pojezdzić po mieście w poszukiwaniu jakiegoś fajnego raila i przegrindowaniu go jak tylko się da. Ale w GT takiej przyjemnosci nie moge się doszukać. Tobie się to udało i dłużej pocieszysz się grą niż ja. Po zrobieniu czego sie da, albo tego co jestem w stanie przejść zacznę grę od nowa innymi autami niż miałem za tym podejściem.

druga sprawa to co masz na myśli pod pojęciem "dodatek" jeśli nowe turnieje i eventy to również czekam na nie z niecierpliwością

Komentarz

Pewnie już ktoś o tym pisał ale ja też muszę to wyrzucić z siebie.
                          Wku*wia mnie niemiłosiernie kilka rażących spraw związanych z torem Test Track Top Gear.

1. Dlaczego start jest z rozbiegu a nie z miejsca tak jak jest to oryginalnie w programie
                          2. Gdzie są Suzuki Liana i Chevrolet Lacetti z programu
                          3. Dlaczego nie ma toru Top Gear z deszczem, który tak często towarzyszy na torze gościom programu
                          4. Po cholerę są te pachołki wzdłuż trasy gdzie w programie tak naprawdę ich nie ma
                          5. Dlaczego kamery nie pokazują replay'u tak jak w programie

Może ktoś uznać, że się czepiam ale skoro mamy poczuć się jak na prawdziwym torze w prawdziwym programie to niech takie szczegóły, które wymieniłem, będą dopracowane do perfekcji. Przecież tworząc ten tor w GT5 można było zrobić to od razu dobrze Szczerze mówiąc to przez te błędy nie ciągnie mnie za bardzo na ten tor a szkoda, bo uwielbiam program Top Gear

Komentarz

Do punktu 2 dołożę jeszcze Kie Cee apostrof d mimo, że jej nie lubię. Fajnie by było, gdyby było coś w rodzaju tablicy z czasami (w GT mamy tylko 10 miejsc) tak jak w TG i ściana fajnych wozów- co tydzień PD wybierałoby samochód z listy, a użytkownicy głosowaliby jaki jest(np. 1-beznadziejny, 2-niefajny, 3-fajny, 4-super fajny), po upłynięciu czasu liczyliby średnią (np. 1-beznadziejny, 2-niefajny, 3-fajny, 4-super fajny) i dodawaliby do "ściany", która mogłaby się znajdować pod salonem kolekcjonerskim

Komentarz

To prawda, że lista czasów z przejazdów jest stanowczo za krótka. Listę otwierają i zamykają super auta a bryki typu Skyline lub GT-R już się nie łapią na listę

Komentarz

W ogóle bardzo mało możemy jeździć po TGTT w A-Spec. Podobno miały być jakieś wyzwania Stiga, a dostaliśmy tylko 3 wyzwania W grze (po całym) torze jeździmy... 5 razy- 3 w Zawodach specjalnych, raz w którejś licencji S i w zawodach lekkich samochodów Brytyjskich do tego dochodzą tesy hamowania i slalomy w licencjach, ale tam są tylko bardzo krótkie, proste odcinki

Komentarz

Pracuję...
                                X