Ogłoszenie

Zwiń
No announcement yet.

Jakim samochodem przejechać wyścig? - pytania i odpowiedzi

Zwiń
To jest podklejony temat.
X
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts

• Re: Jakim samochodem przejechać wyścig? - pytania i odpowied

B-Spec klasa ekstremalna seria nascar, którym autem i jakie ustawienia zarobić żeby wygrać wszystko po kolei. Największy problem sprawia mi Grand Valley Speedway. Zużywają mi się tu strasznie opony i nie można na ukończyć tego bez zjazdu do pitu. Poza tym już po 3 okrążeniach ciężko utrzymać się w zakręcie, non stop spinuju. Poratujcie proszę

Komentarz

lisbb Ja to przejechałem Mazdą 787B Race Car' 91. Ale jeżeli takiej nie masz to kup jakąś Ferrare najlepiej Enzo i mocno mu dowal wszystkich gratów a szanse powinny być wyrównane. Najprościej pożyczyć od kogoś X1 ale nie o to tu chodzi :wink:
      FRAJDA Daniel Do tego wyścigu polecam Chevroleta Impalę Tonego Stewart'a Office Depot 2011. Jak wszystkie inne Nascary mają PO 630 akurat ten ma 631 i daje mu to niezłą przewagę Niedawno przejeżdżałem tą serie właśnie tym wozem. Najtrudniej było na Grand Valley i te 10 kółek na Daytonie (AI wyjątkowo chamskie). Do tych dwóch wyścigów trzeba sie szczególnie namęczyć aby przejechać na 1 miejscu. W mistrzostwach te dwa wyścigi możesz olać bylebyś reszte miał złotą to i tak zaliczysz mistrzostwa na 1 miejscu. Najlepiej by było gdybyś miał kierowcę klasy minimum 25 najlepiej by opanował auto. Słabszy może sobie nie poradzić.
      Koniec przygody z forum: 08.10.2012 16.00

Komentarz

Kierowca ma chyba 26 poziom ale wciąż nie ogarnia fury Ok będę próbował twoich zaleceń. Fajnie by było gdyby ktoś podpowiedział jak ustawić auto na poszczególny wyścig w tych mistrzostwach

Komentarz

Jutro przejade to jeszcze raz to ci coś dokładniej podpowiem :wink:

Komentarz

Na Grand Valley ustaw sobie układ LSD maksymalnie na przyśpieszenie, podciągnij ze 4 stopnie siłę hamowania a obciążenie wstępne daj na 15. Skrzynie biegów też trzeba troche podregulować. Pierwszy i drugi bieg skróć o połowę. Auto nie będzie takie nadsterowne i kierowcy będzie łatwiej je ogarnąć na wyjściu z zakrętu. Na takich ustawieniach masz największe szanse. Ja bym radził na te 8 okrążeń dać se spokój z pitem. Po prostu jak zużyjesz oponki staraj się utrzymać bob'a w spokoju, żeby nie szarżował. Ale jak nie zdobędziesz większej przewagi po starciu opon to zapomnij o 1 miejscu. Próbuj na takich ustawieniach, a powinno ci się udać :wink:

EDIT: Sorki za dubla

Komentarz

ok, zaraz zasiądę i spróbuję. Co do zjazdów do pitu wygląda to tak że ja nie mam żadnego wpływu na to, po prostu opona się zużywa i on sam automatycznie zjeżdża :/ może gdzieś w opcjach da się to wyłączyć ?

Komentarz

Sam ci zjeżdża? Mi się nic takiego jeszcze nie zdażyło...

Komentarz

Dokładnie tak, jak jest końcówka opon to wywala mi info o zjeździe do pitu i sam zjeżdża :/

Komentarz

Może wczorajsza łatka to dodała? Nie mam kurna na to pomysłu.

Komentarz

Sporo dały Twoje podpowiedzi, ale z tym pitstopem wciąż nie ogarniam, jak strasznie zwalniam kierowce żeby nie zużył opon to max udaje mi się przejechać na 3 pozycji, ale to po bardzo wielu próbach. A jak jadę normalnie to nie ma bata żeby opony wytrzymały, a po zjeździe do pitu nie ma już o co walczyć. Dziwne jest to że tylko ja zjeżdżam do pitu a przeciwnicy niee :/

Komentarz

Ja polecam rozwalić Super Car Festival i Nostalgię Buickiem Specialem '62, dostaniemy go po przejściu, któregoś wyścigu, wystarczy go stuningować do ok. 800 tyś, wyjdzie taniej niż kupić nowy złom i skosimy wszystkich

Komentarz

Jeśli udostępnię auto, a ktoś się nim będzie rozbijał to czy będę musiał je naprawiać?
                          A-Spec- 40 lvl
                          B-Spec- 40 lvl

Komentarz

Nie gdyż udostępnionemu autu nie rośnie przebieg, czyli jakby w ogóle nie jeździło.

Komentarz

Dzięki za odpowiedź
                              A-Spec- 40 lvl
                              B-Spec- 40 lvl

Komentarz

Siemka

Poratuje ktoś ?

Próbuję wygrać wyścig sezonowy Online-A Challenge (wyzwanie online nr 5 A-spec)
                                Pierwsze 2 wyścigi wygrałem bez najmniejszych problemów ale 3 na trasie Laguna SECA Raceway 650PO / 5 okrążeń sprawia mi nie lada problemy.

Z reguły kończę ten wyścig na 3 pozycji za nic nie mogę wyprzedzić McLaren F1 GTR Race Car '97 oraz Zonda LM Race Car.
                                Używam McLaren F1 '94 z lekko ograniczoną mocą silnika (94%) by móc się zmieścić w 650PO.

Bardzo proszę o jakieś ustawienia albo zasugerowanie mi innego samochodu który by się mógł lepiej sprawdzić.

Komentarz

Pracuję...
                                X