Emuluje gt4. Na time trial jest znośnie a w Arcade Takata jest dostępna na starcie. Jeśli płynność i wy pozwolicie do dołącze. Czas bd miał najgorszy z powodu artefaktów, skoków płynności i gry na klawierze ale chcę wystąpić w dawnym gronie Czyli co? Takada Dome w piekle. Po staremu moc max waga min czy seria? Sory za trywialne pytanie ale pisze z komcia a kartkowanie topiców na mobilu męczy.
Mnie kurwica ostatnio brała na ten samochód, a konkretnie na zawieszenie, które jest kompletnie nieprzystosowane do jakości nawierzchni na Nordschleife. Istna loteria. Raz garb przeleci, a raz go niespodziewanie skrzywi i lądujesz na bandzie. Tarki to jak ognia unikać. Nie mówcie, że jeździć nie potrafię.
Leciałem na jakieś 6:15-20, było fajnie, płynnie, 280kmh, prosta Kessel i szykany Kloster (11km trasy, tuż przed Karussell). Prawo, lewo, jeb i prosto w bandę, bo coś go podbiło.
Nie przesadzaj nie ma aż takiej tragedii :wink:
Jest pare miejsc gdzie trzeba bardziej uważać, ale to tyle. Ja 40% zakrętów jade na tarce (takie przyzwyczajenie chyba, po czasem nie trzeba a łapie tarke)
Mmmmam to samo, Takata to pojazd z Jgtc niska i przyssana typowo na gładkie tory. Nurb jest wyboisty i tylko czeka żeby podbić. Honda na tej trasie jest nerwowa, trzeba zrobić kilka lapów i wybadać bezpieczny tor jazdy. Dziś usiadłem ale po 3z rzędu wypadzie z trasy irytacja wzięła górę.
Ale poprubuje jeszcze.
Uwielbiam tą sekcję od Karussell'i aż do głównej prostej. Pierwsza część jest bardzo szybka i prawie jednakowa. Uwielbiam ten tor. Zrobiłem już na nim setki okrążeń ...w Sim PC.
Time attack to to nie jest. Na emulu ciężko się gra, lap zachowawczy ze strachem na karku by nie wylecieć z toru. Godzina w napięciu i nerwach Ale jest i czas.
Komentarz