nissanmmR, nie wiem czy znasz zasady, ale nie wolno ścinać, bobslejować ani przyj#$%^$wać o bandy...
Dzisiaj oddałem ostatni projekt i miałem sporo czasu żeby pojedzić.
1'18 pękło, jest 1'17. Ile jeszcze nie powiem, ale zapewniam że jest gruubo :mrgreen:
Z ciekawości pojeźdizłem Imprezą spec C. Moc ta sama, jedynie 27kg na korzyść Imprezy. No aż sekunda lepiej
Ewidentnie ma słabsze hamulce i troche dłuższą skrzynie a za to taki wynik.
Zawsze myślałem, że to Lancer jest szybszy na asfalcie. Poza tym prowadzenie subaru - inna bajka - spokojne, pewne, wymierzone, nie to co nieoswojony buntowniczy Lancer.
Z ciekawosci wlaczylem B-Spec'a. Jedzie jak noga...
Mogę dodać, że z własnych obserwacji i kalkulacji Evo na tym torze nie jest w stanie pojechać szybciej niż 1.17.5xx. Skoro PP89 zaszalał, wstawię swoje końcowe wypociny.
1:17.908
Jestem zadowolony, a szybszym gratuluję
Analizując później swój najlepszy przejazd, widziałem jeszcze kilka miejsc, gdzie minimalnie można szybciej pojechać. Czasem byłem w stanie przejść jakiś zakręt nieco szybciej, ale ogólnie nie mogłem skleić później całego kółka.
PP89, zauważ, że wskazówka doładowania wraz ze wzrostem obrotów "cofa się" po przekroczeniu 6500rpm. To może być przykładem, że jednak w GT4 krzywa mocy ma znaczenie. Można to łatwo sprawdzić. Włączyć sobie ducha. Wychodzić na prostą zawsze tak samo (prędkość) i wrzucać równo do czerwonego pola. Potem wrzucać 1000rpm wcześniej, a później kręcić do odcinki. Jeśli zaobserwujemy spadek lub wzrost przyspieszenia względem ducha, oznaczać to będzie, że krzywa "istnieje".
Fakt. Nie skręca. Ale jak mu przyjeb#@!&*sz w bandę to zyskałem nawet 2 dziesiętne
Naruciak apeluje o dyskwalifikacje tego pacjenta W bande to on może sobie łbem przyjeb#@!&*ć chyba że zrobi podobny czas i wstawi replay My tu jeździmy czysto i fair play :wink:
Ja posiadam kierownice, dziś może jakiś czas wykręce. Jak narazie mój najlepszy czas (nie przykładałem się zbytnio) to 1:21xx na padzie. Ale myśle, że poprawie go.
To Przemuś wydaje mi się że znów dublecik się zapowiada Da Przemki rządzą jak narazie
1:17.742 Nie poprawię tego tym samochodem.
Jeśli już nic się nie zmieni to gratuluje ci bo zbiłeś mi dupsko jak dziecku nie jestem w stanie cię dogonić na padzie^^
Tak wogóle co powiesz na to że następną rundę pojedziesz na padzie? Dasz się namówić? :wink:
PS. Ty weź podaj Nurburgring Z Jakimś Race Carem FR, MR
Komentarz