Ogłoszenie

Zwiń
No announcement yet.

Happy New Year tournament

Zwiń
Ten temat jest zamknięty
X
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts

• Re: Happy New Year tournament

Ja cos mam, ale nie powiem co :wink:

Komentarz

nissanmmR, nie wiem czy znasz zasady, ale nie wolno ścinać, bobslejować ani przyj#$%^$wać o bandy...

Dzisiaj oddałem ostatni projekt i miałem sporo czasu żeby pojedzić.
      1'18 pękło, jest 1'17. Ile jeszcze nie powiem, ale zapewniam że jest gruubo :mrgreen:

Z ciekawości pojeźdizłem Imprezą spec C. Moc ta sama, jedynie 27kg na korzyść Imprezy. No aż sekunda lepiej
      Ewidentnie ma słabsze hamulce i troche dłuższą skrzynie a za to taki wynik.
      Zawsze myślałem, że to Lancer jest szybszy na asfalcie. Poza tym prowadzenie subaru - inna bajka - spokojne, pewne, wymierzone, nie to co nieoswojony buntowniczy Lancer.

Komentarz

Zapraszam do turniejowiej galeri viewtopic.php?f=38&t=6437
        rozbujamy tą bude na nowo

Komentarz

Z ciekawosci wlaczylem B-Spec'a. Jedzie jak noga...

Mogę dodać, że z własnych obserwacji i kalkulacji Evo na tym torze nie jest w stanie pojechać szybciej niż 1.17.5xx. Skoro PP89 zaszalał, wstawię swoje końcowe wypociny.

1:17.908
          Jestem zadowolony, a szybszym gratuluję

Analizując później swój najlepszy przejazd, widziałem jeszcze kilka miejsc, gdzie minimalnie można szybciej pojechać. Czasem byłem w stanie przejść jakiś zakręt nieco szybciej, ale ogólnie nie mogłem skleić później całego kółka.

PP89, zauważ, że wskazówka doładowania wraz ze wzrostem obrotów "cofa się" po przekroczeniu 6500rpm. To może być przykładem, że jednak w GT4 krzywa mocy ma znaczenie. Można to łatwo sprawdzić. Włączyć sobie ducha. Wychodzić na prostą zawsze tak samo (prędkość) i wrzucać równo do czerwonego pola. Potem wrzucać 1000rpm wcześniej, a później kręcić do odcinki. Jeśli zaobserwujemy spadek lub wzrost przyspieszenia względem ducha, oznaczać to będzie, że krzywa "istnieje".

Komentarz

Zamieszczone przez nissanmmR
            Fakt. Nie skręca. Ale jak mu przyjeb#@!&*sz w bandę to zyskałem nawet 2 dziesiętne
            Naruciak apeluje o dyskwalifikacje tego pacjenta W bande to on może sobie łbem przyjeb#@!&*ć chyba że zrobi podobny czas i wstawi replay My tu jeździmy czysto i fair play :wink:

Komentarz

1'17.585

Co myślicie o następnej rundzie na nurburgring?

Komentarz

Pomysł fajny. Ciekawie by było gdyby autem w tej rundzie byłby Suzuki Wagon R RR lub coś podobnego.
                Świerze zdjęcia gt4, polecam http://www.gthome.pl/forum/gt4-photo...c6405-105.html

Komentarz

czy oprócz PP ma ktoś jeszcze kierownice ?

Komentarz

Gratuluję PP89, świetny czas. :wink:

Nordschleife + jakieś coś lekkie, średnia moc, tylny napęd

Komentarz

Ja posiadam kierownice, dziś może jakiś czas wykręce. Jak narazie mój najlepszy czas (nie przykładałem się zbytnio) to 1:21xx na padzie. Ale myśle, że poprawie go.

Komentarz

Zamieszczone przez thooorn
                        Nordschleife + jakieś coś lekkie, średnia moc, tylny napęd
                        Dokładnie tak myślałem.
                        Może jakaś Mazda RX-7, NSX, BMW M3, coś w ten deseń

Komentarz

Najlepiej M3 CSL.
                          Świerze zdjęcia gt4, polecam http://www.gthome.pl/forum/gt4-photo...c6405-105.html

Komentarz

Ja bym dał jakiegoś race cara
                            na tą trase

Komentarz

Komentarz

To Przemuś wydaje mi się że znów dublecik się zapowiada Da Przemki rządzą jak narazie

1:17.742 Nie poprawię tego tym samochodem.

Jeśli już nic się nie zmieni to gratuluje ci bo zbiłeś mi dupsko jak dziecku nie jestem w stanie cię dogonić na padzie^^
                                Tak wogóle co powiesz na to że następną rundę pojedziesz na padzie? Dasz się namówić? :wink:

PS. Ty weź podaj Nurburgring Z Jakimś Race Carem FR, MR

Komentarz

Pracuję...
                                X