Ogłoszenie

Zwiń
No announcement yet.

najwieksze rozczarowanie - jakie auto

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts

Kod:
    A propos w GT NSX jest fajny tylko z wygladu, poza tym żadna rewelacja, głupim Golfem HPA można ją wygryźc...A CLK GTRem wygrałem Mistrzostwa Świata GT
    NSX w realu, jak i w GT4 jest b.dobrym autem. Wystarczy ją dobrze ustawić. Poza tym ten "głupi Golf HPA" jest prawie 2x mocnieszy od Hondy, więc nie ma się co dziwić.

Komentarz

Patrząc na cenę za którą otrzymujemy osiagi to HPA jest chyba bezkonkurencyjny...

Komentarz

Kod:
        Patrząc na cenę za którą otrzymujemy osiagi to HPA jest chyba bezkonkurencyjny...
        Tutaj się zgodze, pod tym wzgędem HPA jest bezkonkurencyjny :wink:.

Komentarz

Re: najwieksze rozczarowanie - jakie auto

Dodam swoje 5groszy i lekko temat odswieże (moze forum rozruszam :wink: ). Dla mnie rozczarowaniem sa Rufy (prócz 3400),Ford GT, TVRy i Aston Martiny. Jednak szczególnie Rufy, bo byłem taki napalony by któryś wreszcie kupic a tu lipa (trudne w prowadzeniu i jakies chwiejne, no ale takie sa stare porschaki). Odniose sie do kilku wypowiedzi dot. supersamochodów typu Cizeta, Zonda, Saleen itp. Piszecie ze słabo hamują i kiepsko skręcają albo ze nie dają frajdy z jazdy... Panowie jesli ktoś hamuje w tym samym miejscu przed zakretem co jadąc np Mazdą rx-8 to jasne ze nie wyhamuje i nie zmiesci sie. Przeciez Saleen bedzie miał V=250km/h a mazda 150km/h wiec oczywiscie ze trzeba wczesniej hamowac.Moc moze sie różnić diametralnie, hamulce minimalnie. Co do skręcania i frajdy (domyslam sie ze chodzi o poslizgi) to przeciez w rzeczywistosci te auta nie jezdza bokami a na miescie potrzebuja wiecej miejsca niz ciezarówki. Broniąc tych samochodów bronie tez gre. Jesli ktos mówi, ze lepiej/fajniej mu sie jezdziło supercarem w GT2 to tylko oznacza ze twórcy GT4 bardzo sie postarali, bo tymi autami nie jezdzi sie fajnie. Dziekuję..

Komentarz

Zamieszczone przez lobuz52
            TVRy
            Według Mnie TVR'y jeżdzą bardzo dobrze, mają świetne osiągi głównie poprzez Swoją niewielką masę własną, prowadzą się na prawdę przyjemnie, tylny napęd dający dużo radości po odłączeniu systemów, i nie wiem dlaczego uważasz, że nie są fajne . . . .
            trudne w prowadzeniu i jakies chwiejne
            No, wiesz, trudno wyobrazić sobie gorszy rozkład masy w samochodzie, bardzo ciężki silnik z tyłu i napęd z tyłu, ale takie już są po prostu Porsche czy też Ruf'y i przy zakupie takiego auta z tym się trzeba liczyć :wink:
            Na mokrej Tskubie "Żółtego ptaka" daje się bez problemu wyprzedzić Subaru Imprezą o mocy około 280HP (przy założeniu, że systemy wspomagające jazdę są wyłączone), a przecież Subaru jest o połowę "słabsze", ale to własnie wynika z rozdziału masy i tak dużej mocy na tyle . . . .
            Co do skręcania i frajdy (domyslam sie ze chodzi o poslizgi) to przeciez w rzeczywistosci te auta nie jezdza bokami

Jesteś pewien, że piszesz o potworach typu: Zonda, Cizeta, Saleen ? ? ?
            bo tymi autami nie jezdzi sie fajnie
            Tutaj nasuwa Mi się tylko jedna myśl/cytat Szymonća "Na nic koni kupa, jak kierowca dupa" - Po prostu zależy od upodobań i umiejętności, bo wiadomo, że dla Ciebie fajniej może jeździć Golf albo Focus RS, ale dla mnie na przykład Zonda lub Ford GT to świetne samochody, którymi po prostu trzeba umieć jeździć :wink:

Pozdrawiam

Komentarz

Ruf BTR również świetnie jeździ.

Komentarz

Zamieszczone przez Lukas
                Co do skręcania i frajdy (domyslam sie ze chodzi o poslizgi) to przeciez w rzeczywistosci te auta nie jezdza bokami

Jesteś pewien, że piszesz o potworach typu: Zonda, Cizeta, Saleen ? ? ?
                Zonda to wyjątek. Doskonale łaczy superauta z normalnymi furami typu 911 czy m3. No ale Saleen, Cizeta, 911 GT1, czy McLaren F1 GTR to nie samochody do świrowania (chyba ze na duzym placu lub lotnisku).To samochody do precyzyjnej, szybkiej jazdy na torze.

Komentarz

To samochody do precyzyjnej, szybkiej jazdy na torze.
                  I tutaj masz pełną rację :wink:

Komentarz

Zonda, Viper, TVR speed 12, Escudo, Chaparral...
                    Complex string rulez
                    GG - 11726632

Komentarz

Opel Vectra - podsterownośc . . . .
                      Fiat Coupe Turbo Plus - fatalne zawieszenie . . . .
                      Mercedes CLK GTR - spodziewałem się czegoś znacznie lepszego, ale przede wszystkim prowadzenia, niestety za dużo ....
                      Range Rover Stormer - shitem jeździć nie umiem, no nie umiem . . . . . .
                      Citroeny - bo to Citroen, po prostu nie ma gorszego :mrgreen:

Pozdrawiam

Komentarz

Jak dla mnie największym rozczarowaniem jest TVR Cerbera....wydałem na niego całkiem sporo kasy, a jeździ jak muł.

Komentarz

Tak - Speed 12 ciągle pali gumę, bez względu jak szybko jedziesz i na jakim biegu
                          http://najalternatywniej.blogspot.com/
                          keep calm & carry on
                          digart - lastfm
                          ---
                          REGULAMIN FORUM ]

Komentarz

Zamieszczone przez Witek Enzo
                            Tak - Speed 12 ciągle pali gumę, bez względu jak szybko jedziesz i na jakim biegu
                            Własnie, to jest chyba jedyny samochód w GT4 który całe Test Course jest w stanie przejechać "puszczając dymek" :wink:
                            Początkowo chciałem nim nawet przejść ten wyścig u producenta TVR'ów (Blackpool Racers), ale po krótkich testach na Nordscheleife (być może się pomyliłem), doszedłem do wniosku, że T350c nadaje się do tego celu znacznie lepiej, chociaż jest słabszy :wink: Bo jazda z TCS'em na 100% to raczej nie dla mnie, wolę bawić się wychyleniem prawego drążka, tak by auto nie "mieliło" :wink:

Pozdrawiam

Komentarz

Mnie bardzo rozczarował Fiat 500R. Czekałem na niego tyle czasu aż się pokaże w autach używanych i jak w końcu go kupiłem to się okazało że brzmi jak jakaś rzędowa czwórka chłodzina cieczą. Przecież w najmłodszej odsłonie pięćsetki siedzi silnik znany nam wszystkim z Fiata 126 ( dwa cylindry chłodzone powietrzem) i wszyscy wiemy jak on powinien brzmieć.
                              A taki Autobianchi który ma 4 cylindry (1100cc) chłodzone cieczą warczy jak maluch.
                              Wnioskuję że programiści podmienili dzwiękami Autobianchi z Fiatem 500R.
                              Co wy na to?
                              P.S. Zauważyłem że dzwięki realniej brzmią jak się je w opcjach ustawi na mono.

Komentarz

Fiat 500R jest cudowny! Choć nad dźwiękiem faktycznie można popracować....ale jeśli jadąc dasz sobie kamerę do tyłu, to już jest nieco lepiej. :wink:

Pozdrawiam

Komentarz

PracujÄ™...
                                X