Ogłoszenie

Zwiń
No announcement yet.

[Dyskusja] Gran Turismo 2 Weekly Race Series 2 (GT2WRS2)

Zwiń
Ten temat jest zamknięty
X
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts

• Re: [Dyskusja] Gran Turismo 2 Weekly Race Series 2 (GT2WRS2)

Spoko, Martin. Ja czekam już ponad dwa lata na zwycięstwo przy pełnej stawce, gdy wszyscy jadą na 100% (i chciałbym to wreszcie zrobić teraz, a mogłem już w pierwszym evencie) :wink: Dotąd udało mi się wygrać dwa albo trzy turnieje, ale w każdym albo najlepsi sobie odpuszczali i dawali pojeździć innym, albo były problemy z forum i nie mogli wrzucić czasów przed deadline'm :wink:

Zamieszczone przez MartinPL66
    znowu toyo nie nabił top tima*
    (*nie licząc balastu)
    Tzn?

Komentarz

Bardzo mnie cieszy Wasze zaangażowanie w turniej

Komentarz

Niekiedy nachodzi mnie ochota, ażeby zrobić tej TTetce to co Tamara Arciuch szpadlem w filmie Wesele.
        Szykujcie się na ostre skręcanie!!!

Komentarz

Zamieszczone przez stoperan
          Niekiedy nachodzi mnie ochota, ażeby zrobić tej TTetce to co Tamara Arciuch szpadlem w filmie Wesele.
          Też kupiłeś TT za hektary ziemi? :mrgreen:

Mnie denerwuje pierwszy sektor. Trzeba tam idealnie zahamować, do idealnej prędkości i przejść pierwsze dwa zakręty (nie liczę tych dwóch pierwszych delikatnych łuków, które przejeżdża się na wprost) idealnym łukiem, najlepiej unikając zahaczania o krawężnik na zewnętrznej pomiędzy zakrętami. Wczoraj i dzisiaj przejechałem łącznie grubo ponad 30 okrążeń, zanim udało mi się albo dobrze przejechać tę sekcję, albo nie spieprzyć przejazdu w dalszej części po odpowiednim przejechaniu pierwszego sektora. Często włączałem Test Run od początku, by ukoić nerwy i spokojnie przejechać się po trasie podczas okrążenia startowego.

Czasem ciężko też przejechać płynnie i na pełnym gazie szykanę na najdłuższej prostej. Lekki dzwon w barierki kończy się tam stratą co najmniej 30 km/h, które są kluczowe, jeśli mamy dobre czasy w poprzednich sektorach.

Komentarz

Dla mnie pierwszy sektor jest wporzo. Wkurza trochę ta śliska kostka brukowa ale ujdzie. Najgorzej mam w wspomianej przez Toya szykanie. Tam chyba trzeba przelecieć lekkim slidem. Btw, gdy tylko odrobinkę dotknę barierki, pionowej trawy robię restart. Może nie potrzebnie. ? . ? Czy jest to już wallriding?

Komentarz

Jeśli czujesz/widzisz, że zyskałeś na tym względem czystego przejazdu to jest to wallride.

Komentarz

Stoperan, da się tę szykanę przejechać pełnym gazem, tylko trzeba przejść minimetry od barierek i szybko operować kierownicą, by zdążyć odbić nieco w lewo, zanim uderzy się w wewnętrzną barierkę na drugim zakręcie szykany (w prawo). Niekiedy samochód ustawia się minimalnie bokiem, ale wszystko odbywa się bez wydobycia dymków z opon i nie cierpi na tym prędkość, a jeśli już, to rzadko spada poniżej 190 km/h na wyjściu. Również straciłem w tym miejscu kilka ładnych okrążeń.

Komentarz

Jakiś tam czas ale mam następne utrudnienia po za padem się mi zachorowało(
                  Gorączka, ból głowy i reszta bzdetów co utrudniają mi jazdę ;(

Komentarz

Uff zszedłem poniżej 30 ale w takim stylu, że marginesu mam jeszcze z 1sek min. Inna sprawa trzeba być chyba Chuckiem Norrisem, ażeby pojechać wszędzie na max. Jisaw mnie pożądliły osy w 6-8 miejscach tak, że już prawie na tamtym świecie byłem. Lewa ręka boli jak cholera, zdrętwiałe palce. brak słów ale jade. Zwyczajnie shit happens. Zdrówka życzę!

Komentarz

Racja, trudno pokonać bezbłędnie całe okrążenie. Wczoraj i dzisiaj demolowałem wiele okrążeń i sporo razy zaczynałem Test Run od początku, żeby ochłonąć.

Jeśli teraz znacznie bym poprawił czas, to muszę już mieć replay? Bo nie wiem, czy w takim przypadku robić screena, czy od razu nagrywać.

Komentarz

Zawsze coś. Jak zrobię rekordy w pierwszych 3 sektorach, przejadę "szykanę" bez odjęcia to wyrzuci mnie na nawrocie albo nie zmieszczę się na ostatnim zakręcie. Ta trasa patrząc na mapkę wygląda niewinie ale w rzeczywistości jest długa, górska, barierki są blisko, w najszybszej parti mamy niespodziankę w postaci wspomnianej już szykany. Różnice wzniesień, kostka brukowa. . . Jednym słowem - wyzwanie

Komentarz

Z tymi replay'ami jest tak, że powinny być, ale wiadomo, że nie każdy ma możliwości. Każdy z uczestników powinien przynajmniej raz w czasie trwania całego turnieju nagrać swój przejazd. Coś w rodzaju potwierdzenia swoich umiejętności.

Komentarz

http://zapodaj.net/d42eb74ebda2.jpg.html
                            po dwóch dniach sklejania czystego okrążenia.
                            Wogólę ta trasa była moją bolączką ^^

Komentarz

Jak Ty to zrobiłeś?

Komentarz

Chcąc zobaczyć ile się da tu pojechać, po rekordowym sektorze robiłem save state i gdy coś psułem nie zaczynałem od nowa a od load state. W taki nieregulaminowy sposób zrobiłem 1.28. Zobaczyłem i skasowałem. Zero satysfakcji z takiego przejazdu. W normalny sposób mam 29,5 i nie wiem czy coś poprawię. Ciężka trasa.

Komentarz

Pracuję...
                                X