Ogłoszenie

Zwiń
No announcement yet.

Gran Turismo 2 CHAT

Zwiń
To jest podklejony temat.
X
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts

• Re: Gran Turismo 2 CHAT

Zamieszczone przez ignac8
    Dwóch kolegów miało wcześniej i nadal maja, nic się nie dzieje, to i ja kupiłem.
    Szkoda tylko, ze nie scigales sie z nami.

Komentarz

ART Delta AG-14D

Ja grałem i gram na tym od roku mniej więcej, przedtem nie miałem i na klawiaturze grałem a to było tak:

I - trójkąt
      J - kwadrat
      K - iks
      L - kółko

strzałki wiadomo

L1 - 7
      R1 - 8
      L2 - 9
      R2 - 0

O - select, P - pauza

Tak to wyglądało mniej więcej.

A co do save'a to od zera wszystko :/ cóż ,nie pierwszy i ostatni , z GameFAQ'sa które pobrałem nie działają bo są pewnie na NTSC ,ale nawet "języczność" save zamieniłem z NTSC-U/C czy NTSC-JAP na PAL i nic, nie rusza ,nawet skróty memorkowe tj. MCR,MEM,GME trzy najczęściej używane i nic.

Może za 2 tygodnie będę miał wszystko odblokowane i zrobione.
      Triatlonu LFS na demo < ZAPISY do 30 października!

Komentarz

A co jakby tak mini mistrzostwa SuperGT? 2wyścigi w dwóch klasach GT300 i 500?

Komentarz

A co z driftingiem
          ? :mrgreen:

Komentarz

Moze jednak zbierzemy sie na te drifty? Cos dla odmiany? Polatamy bokami troche

Zamieszczone przez Dreadlock89
            A co jakby tak mini mistrzostwa SuperGT? 2wyścigi w dwóch klasach GT300 i 500?
            Do tego najlepiej pasowalyby customowe wyscigi na Arcade Disc, cos jak Beetle Cup :wink: Qual i jakis dluzszy race lub dwa (krotszy i dluzszy, dodatkowo jeden z nich w przeciwna strone).

Komentarz

Ja odpadam z driftu... nie będę miał czasu... studia... a poza tym moja Celica xx2800 się nie łapie wagowo z tego co pamiętam, bo moc to 351 ;] :mrgreen:

Komentarz

Sa przeciez inne samochody :wink:
                Ja tez za tydzien na rok i co? Czas sie znajdzie, mam nadzieje

Ps. Moze dla tych, ktorzy nie przepadaja za driftami, nie maja Arcade Disc, warto byloby cos zorganizowac? Co o tym myslicie? Dreadlock podsunal pomysl GT300/GT500. Bylby ktos chetny? Byloby to bardzo podobne do Beetle Cup, z tym, ze wszystko dzialoby sie na Simulation Disc. Moglbym cos zorganizowac.

Komentarz

jestem za ale z taka roznica ze dread cos niech skombinuje bo dawno go nie bylo :wink:

Komentarz

Jestem za GT300/GT500.

Komentarz

Ale ja niÄ… lubiÄ™... ;] :mrgreen:

Komentarz

Ja dopiero zaczynam ponownie przygodę z GT2 więc nie mam nawet co startować w Drifcie...ewentualnie w wyścigach...

Komentarz

Zamieszczone przez kyjgel
                          Ja dopiero zaczynam ponownie przygodę z GT2 więc nie mam nawet co startować w Drifcie...ewentualnie w wyścigach...
                          Więc witamy i zapraszamy do rywalizacji

To kto się za to bierze? Bo moja wizja jest podobna do wyścigów JGTC.

Komentarz

Moze najlepiej przestaw swoja wizje :wink: Ogolny plan itp...

Komentarz

Zupełnie ogólnie:

2klasy-GT300 i GT500

GT300-auta o mocy max 300bhp
                              GT500-analogicznie.

Auta muszą być tworzone indywidualnie od podstaw, nie używamy gotowych ani wygranych racecarów. Wszelki tuning i ustawienia dopuszczalne (obowiązkowy racing modyfication).
                              Jedyne restrykcje to moc i rodzaj napędu. FR,RR lub MR

Robimy np.po3 wyścigi w każdej klasie. (nie wiem można np.wprowadzić punktacje) W ten sposób zostanie wyłoniony mistrz serii super gt.

Komentarz

Oczywiscie wszystko tworzymy pod Simulation Disc, by wiecej osob moglo wystartowac.

Fajnie byloby urozmaicic troche te zawody o Quale i Race'y, jak w prawdziwym weekendzie wyscigowym. Zerknijcie na Beetle Cup. Punktacje, Quale, Race'y, Handicapy...

Qual - Test Run na jakies trasie
                                Race1 - wyscig na tej samej trasie 5lap
                                Race2 - --------|| --------- 3lap

Mozna znalezc w calej karierze tory, na ktorych mozna pojechac wyscig 5lap i 3lap. Jesli nie, moga to byc rozne wyscigi. 2-3 duze rudny dla kazdej z klas rozgrywane jednoczesnie (mozna startowac w obu klasach lub nie?) i na koniec podsumowanie.

:mrgreen:

Edit:

Moja propozycja:

Runda 1
                                Q - Midfield Raceway GT Pacyfic 1 - Test Run
                                Race 1 - Midfield Raceway - 4th Race GT300 - 5laps
                                Race 2 - Midfield Raceway - GT Pacyfic 1 - 3laps

Runda 2
                                Q - Rome Circuit Full Course - GT All Stars 4 - Test Run
                                Race 1 - Rome Circuit Full Course - GT All Stars 4 - 5laps
                                Race 2 - Rome Circuit Full Course - GT Europe 3 - 3laps

Runda 3
                                Q - Laguna Seca Raceway - GT Pacyfic 3 - Test Run
                                Race 1 - Laguna Seca Raceway - GT All Stars 5 - 5laps
                                Race 2 - Laguna Seca Raceway - GT Pacyfic 3 - 3laps

Wszelkie zasady podobnie jak w Beetle Cup. Problem maly bylby tylko z Midfield Race 1. Nigdzie nie ma tego toru dostepnego osobno w wersji 5 okrazen. Za kazdym razem, zeby poprawic czas, musielibysmy robic prawie cale GT300. Mozna oczywiscie zastapic Midfield innym torem, ale osobiscie chcialbym, zeby ten tor znalazl sie takim turnieju. Trasy, mysle, ze urozmaicone. Szybki, uliczny i krety.

Przypominam rowniez, ze do niedzieli trwaja Quale ostatniej rundy Beetle Cup!

Komentarz

PracujÄ™...
                                X