Ogłoszenie

Zwiń
No announcement yet.

Gran Turismo 2 CHAT

Zwiń
To jest podklejony temat.
X
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts

• Re: Gran Turismo 2 CHAT

Nie zapytales, czy mozesz...

Komentarz

A jakbyś ty to skomponował?

No . . . załóżmy ,że nie zgodziłeś się to jak miałbym ciąg dalszy filmu ułożyć?

Nagrywanie na frapsie troche czasu zabiera bo z 30 klatek podczas nagrywania robi się 18-22FPS [w tłoku 15] i jeszcze przyspieszanie tego filmu w zależności od FPS i do czasu rzeczywistego też wymaga trochę czasu, niektóre filmy przyspieszam o 50% a niektóre o 60% [54-70% zdażyło mi się najwięcej, w SV zamiast Ratio 1,000 musiałem dawać 1,5... lub 1,7... nawet żeby był zgodny z czasem rzeczywistym ,żeby sekundy w GT wolno nie leciały ,czy za szybko]

A mało tego jeszcze czas który tam odlicza w osi czasu nie są to pełne ułamki setne czyli tam załóżmy 2:12,(47) , czy 1:24,(9, Sony Vegas liczy do 29 setnej ,czyli jest 27...28...29...00...01....itd. ,czyli w tym przypadku też muszę swój w głowie kalkulator włączać i przeliczyć tak by się zgadzało w 92-95% bo idealnie 100% wymierzonego czasu nie ma ,zawsze ten 1% niedociągnięcia jest, i wygląda to następująco....

2:12,47 -to będzie-> 2:12,16[~17 ewentualnie]
      1:24,98 -to będzie-> 1:24,32[~33 bardziej bo ułamkowo bliżej do 33 jest jak do 32 tak na szybko licząc]

Także ogólnie mówiąc nagrywając filmy i tak żeby się czasowo zgadzały muszę się sporo naliczyć, czasem gdy jest tego nadmiar i sprawa jest dość skomplikowana to już dochodzi do przegrzewania się szarych komórek i zaczyna mnie głowa boleć gdy już taka operacja czasowa jest przeprowadzana po raz 50 czy 60 także nie tylko ja bym miał takie skutki ale większość z was też zapewne, no chyba ,że jesteście cyborgami z rodziny Johnny Five, R2D2 albo S3PO.

Ogólnie tak wygląda moje przerabianie filmó , mnóstwo matematycznych obliczeń jest i nawet jeden patent wymyśliłem jak to w kalkulatorze obliczyć gdy chcę np. zsumować 2 czasy..

1:12,115
      + 3:48,236
      ---------------
      4:60,351 < tak by kalkulator policzył dodając po prostu 112115 dodać 348236 i ja pewnego dnia wpadłem na pomysł [było to z 5 lat temu]

A wygląda on następująco

1min. = 60sek.
      1:00 = 60 [zabieramy symbole/skróty czasowe]
      100 = 60 [zabieramy dzielnik czasowy ,który na 60 sekundzie przesuwa sie na 1:00]
      100 < -+ [40] +- > 60 [różnica pomiędzy 100 a 60 wynosi 40]

i teraz...

tą różnicę 40 dodaję do wyniku w kalkulatorze ,czyli

4:60,351 dodać 40 i !UWAGA! - zwracamy uwagę na ułamek jaki występuje ,czyli...

x,0 - dodać 400
      x,00 - dodać 4000
      x,000 - dodać 40000

W tym wypadku Gran Turismo stosuje ułamki tysięczne czyli 3 wariant, więc dodajemy 40000 i wychodzi nam...
      5:00,351

Nawet tak na szybko można sobie policzyć czy się zgadza, okazuję się, że tak, no i tak liczę od 2005r. testując auta w GT1, mój mózg już jest tak wyrobiony ,że u mnie obliczenie 1 auta z 2 czasów zajmuje ok. 10sek.

To na tyle.
      Triatlonu LFS na demo < ZAPISY do 30 października!

Komentarz

Po co mi to wszystko tu piszesz?

Ja nie kopiuje czyis filmow bez zgody autora. Zapytalbym. Zreszta, nie mam takiej potrzeby, bo w sam w Frapsie nagrywam bez zadnego uszczerbku na predkosci.

Komentarz

Siemka wieki czasów mnie nie było na forum . Trzeba wrócić do ścigania

Komentarz

Witaj :wink:

Aktualnie listy startowe dwoch duzych turniejow (D1 Series i GT2 JGTC) sa zamkniete. Do JGTC zapraszam do nastepnych kwalifikacji od 15.listopada.

Oczywiscie caly czas mozesz brac udzial w innych turniejach, ktore sa caly czas otwarte i nie posiadaja deadline'u :wink:

Komentarz

Istnieje może jakiś poradnik do gran turismo, a konkretnie chodzi mi o tuning. Bo mam taki problem że w niektórych wozach bardzo szybko mi się kończą przełożenia i brakuje

Komentarz

Ciężko o coś takiego bo wiesz , każdy ma swoje triki miki i ustawienia , najprościej jeżeli chcesz wyciągnąć większe v-max to ładujesz auto setup skrzyni biegów w strone wide (dłuższe przełożenia). Ja osobiście dostrajam auto do charakterystyki toru, (długość prostych , zakręty, czy tor jest wyboisty czy płaski itp).

Komentarz

Spoko, pokombinuje

A ogarnia ktoś ten problem o którym tu napisałem?
                  viewtopic.php?f=4&t=306&p=82712&sid=09e8896f8f35b4 6a2578daf4ea899ad0#p82712

Komentarz

Tak jak pisze Bl@dy, przestaw Auto Setup na większą wartość.

Ja z kolei "dostrajam" skrzynię też patrząc głównie na proste, lecz zwykle ustawiam nieco krótszą. Szybciej się przyspiesza.

Komentarz

Graph, to juz jest meczace. Twoje problemy byly miliony razy poruszane na tym forum.

1) Kup Gearbox Full Customized. Zwieksz AUTO w ustawieniach skrzyni

2) Zagladaj co 10dni konsolowych do uzywanych Mazdy. AZ-1 to rzadki samochod.

Komentarz

Witam chcialem sciagnac save do gt2 PAL z tad viewtopic.php?f=4&t=5890
                        Ale mi cos nie działa moze zle wrzuczam te save gram na epsxe 1.70

A i mam jeszcze 1 problem w menu wogole w gt2 wolno idzie muza itp ale jak wejde do wyscigu to juz normalnie chodzi co to moze byc?

Komentarz

1) Wrzucasz plik do memcards. Odpalasz epsxe. Config > Memcards i wskazujesz ten plik, jesli nie zrobil to automatycznie.

2) Podmienic plugin audio lub procesor ma problem akurat w tym miejscu.

Komentarz

1. Zrobilem tak jak napisales i daje sie load game czy new game?

2. Nie dokladnie rozumiem??

Komentarz

1) Najlepiej korzystaj z kart pamieci po staremu, czyli juz po odpaleniu gry gdzies w menu dajesz Load Game

2) Usun plugin audio i zastap go innym.

Komentarz

Teraz mi sie gra tnie czy to moze byc od tego save i gra wolno chodzi w menu

Komentarz

PracujÄ™...
                                X