Ogłoszenie

Zwiń
No announcement yet.

Pomysły na nowe logo Forum

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts

• Pomysły na nowe logo Forum

Wiadomo o co kaman.
    Trzeba zmienić te stare z lewego górnego rogu na jakieś w końcu mam rządzić w Polsce jako forum o gran turismo :wink:
    Więc jakoś musimy wyglądać a nie jak stare babuchy

Z mojej strony powiem tyle że jeśli byśmy mieli zgodę od Sony czy nawet o Y.K. na użycie loga Gran Turismo to by było bardzo dobrze bo wtedy mogli byśmy bez obaw robić koszulki z logo.
    Na dzień dzisiejszy nie możemy wykorzystać wzoru loga GT.
    Możemy jedynie zrobić coś podobnego co mamy teraz ale po jakimś konkretnym liftingu.

W obecnej chwili coś mi fika w głowie. więc do wieczora mozliwe że zrobie jakiś szkic.

Jak macie pomysły co mogło by się znaleść w logo GranTurismoForumPL to piszcie to ma być wspólne dzieło i jak i inne sprawy związane z forum mamy współpracować a nie patrzeć jeden na drugiego.

Re: Pomysły na nowe logo Forum

Ot, logo serii i dopisać polska - cała filozofia
    1+1=10

Komentarz

Myślę, że może być właśnie takie, jak proponuje ignac. Oficjalne logo serii Gran Turismo, pod nim podpis "Gran Turismo Polska", czy coś w tym stylu. Logo można ewentualnie zrobić na biało-czerwono.

Komentarz

Popieram, jakoś ciężko wymyślić coś innowacyjnego. Wszak wszyscy identyfikują serię po charakterystycznych literkach "Gt".

Komentarz

Tylko żeby nie wyszedł plagiat od GTPL
          http://najalternatywniej.blogspot.com/
          keep calm & carry on
          digart - lastfm
          ---
          REGULAMIN FORUM ]

Komentarz

Dobre spostrzeżenie. Nic w formie emblematu i raczej zrezygnować z narodowych barw w skrócie gt. Chyba że w członie Pl lub Poland w zależności od przyjętej formy.

Komentarz

Nie wolno jest nam wykorzystywac logo GT na produktach i zarabiac na nich. Trzeba miec najpierw pozwolenie od Sony, ktorego najprawdopodobniej nie dostaniemy.

Do roboty chlopaki!

Komentarz

To jest wiadome nawet pisałem o tym w pierwszym poście ale chłopaki nie skminili o czym pisze :wink:

Komentarz

Ji-robisz z nas/ze mnie idiotę? Czy na siłę chcesz się wykazać?

Wiem co to plagiat i prawa autorskie.

Piotrze-a gdzie była mowa o ww.plagiacie i zarabianiu na produktach?

Osobiście chodzi mi o wykorzystanie oryginalnego motywu i zmodyfikowanie jego detali lub pewnych elementów by dalej był podobnie kojarzony jednak nieco inny. W taki subtelny sposób by nie było możliwości oskarżenia o kopiowanie. Bo podobny a taki sam to różnica.

W sumie tyle w temacie puki co sam projektu nie stworzę ze stałego powodu.

Komentarz

To ja dodam moją wczorajszą skrobankę może coś wam się spodoba

Dodał zaś ładniejszą wersję.

Komentarz

Fajny font ale w sumie nic poza tym. Trochę bez pomysłu a do tego niechlujne wykonanie :/

Komentarz

W sumie skoro nie można wykorzystac logo GT to proponowałbym coś prostego. Pomysł JISAWa nienajgorszy, ale bardziej widziałbym coś mniejszego i w jednej linii, jakąś fajną, ale prostą czcionką. Do tego można by obok dołożyc takie 2 paski czerwono-niebieskie... mam wizje, może jutro sie pobawię.
                        http://najalternatywniej.blogspot.com/
                        keep calm & carry on
                        digart - lastfm
                        ---
                        REGULAMIN FORUM ]

Komentarz

A moze takie cos? To tylko szkic, ale moze pchnie kogos do zrobienia czegos lepszego. Niska rozdzielczosc, jpg, wiec troche postrzepiony i kiepsiej jakosci. Gimp + Paint + 10min.

Komentarz

1. Ogólnie pomysł dotyczy ustawienia wokół napisu mapki jakiegoś toru. Czcionka i sam napis byłby prosty.

2. Takie wstępne pomysły nawiązania do ory logo gt. Chodzi o ogólna koncepcje, bo jakość to tylko paint, także proporcje można by zmienić.

Uploaded with ImageShack.us

Komentarz

Czy mapa toru nie podlega jakims prawom autorskim? Badz co badz, jest to rozpoznawalny element.

Komentarz

Pracuję...
                              X