Ogłoszenie

Zwiń
No announcement yet.

Metal Gear Solid

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts

Re: Metal Gear Solid

Dla mnie MGS 2 był nie udany. Jakoś bieganie Raidenem(czy jak mu tam) do gustu mi nie przypadło.
    Moja ulubiona część o 1. Genialna fabuła, scenariusz, bossowie....

Komentarz

16 miesięcy spóźnienia :mrgreen:

Komentarz

MGS2 jest świetny, nie można go dyskredytować ze względu na Raidena, bo ta postać jest sensowna i jej obecnośc Mistrz wytłumaczył w bardzo przystępny sposób.

http://crazypumpkinsnest.wordpress.com/

Komentarz

Grałem w tylko jedynkę, początkowo myślałem że to taki shooterek ala Syphon Filter, lecz gdy kolega się śmiał że mnie łatwo strażnicy zabiali, załapałem o co chodzi chodzilo się o czajenie się, muszę powiedzieć fajne eggi ma , np zabawa z projektorem .

Komentarz

Odkop,a co. Może ktoś miał styczność. Saga niebywała. Ostatnio mnie naszło.

Komentarz

Saga niebywała, a do tego są plotki o wydaniu pierwszych trzech części w hd. Pomimo, że mam jedynkę kupioną z psstore to i tak kupię dla Snake Eater'a. Moim zdaniem 3 jest najlepszą częścią gry. Do póki miałem ps2 to była rotacja pomiędzy GT4, a MGS 3. Do tego pierwszy metal gear online. :wink:

Komentarz

W sumie to się powtarzam ale imo najlepszy był pierwszy Mgs. To było objawienie Graficznie nie powalała bo widzieliśmy ładniejsze gry na PSX ale gameplay, FABUŁA, akcja i nietypowy system w którym nie biegamy jak Rambo, tylko przemykamy jak wąż. W dodatku wspaniałe postacie, gorąca Sniper wolf, Psycho Mantis, Raven i ulubiony... Cyborg Ninja aka Gray Fox. Shadow moses to najbardziej klimatyczna lokacja, czułem że na prawdę infiltruje jakąś tajną bazę.
                Big shell ani Jungla ro już nie to samo ;/

Później dorwałem osobną płytę "Vr missions" zero fabuły czysta szkoleniówka. Ale bardzo przyjemna i pomysłowa. Tym bardziej że jest kilka misjii w kórych wcielamy się w Graya Foxa i tniemy kataną

2ka...po mocarnej jedynce wydawała mi się blada.
                3-Kolejna mocna pozycja, nic dodać nic ująć. Choć biegamy jak rambo po jungli to gra nie traci klimatu. (Końcowy strzał w kwiatach najlepszy :mrgreen: )Bardzo mi się podobała

4 to już osobny temat. Hollywodzka produkcja przy tym to Bolek i lolek. Największy ból to ułomny stary snake, aż żal patrzeć kiedy wielokrotnie zwija się z bólu. Ale to już prawdziwy powrót do korzeni! Wiele rozwinięć i rozwikłań fabuły i nawiązania. Nawet Bossowie są inspirowani tymi z 1. W tej grze polubiłem właśnie Raidena, pokazał że ma jaja. Sceny walki z gekko i Vampem lub uratowanie Snake'a przed statkiem są kufa epickie. Hah i powrót na Shadow moses! Z którego wykradamy Rexa (było moim marzeniem pokierować tym potworem).
                Miód cud i orzeszki gdy nagle przed Tobą staje Metal gear Ray.
                Mistrz! Stawiam na równi z pierwszą częścią!

Teraz czekam na mg raising (ps3,xbox,pc ) to będzie połączenie slaschera ze skradanką. Tak odchodzą od głównej konwencji gry ale to będzie chyba ostatnia część wpisująca się w kanon. Akcja ma się dziać przed wydarzeniami z 4. Polecam obejrzeć trailer to z jaka zwinnością można poćwiartować otoczenie jest masakryczne

Komentarz

2 część w moim odczuciu była najgorszą z serii. Nawet jakbyśmy to przechodzili Snake'em to i tak, klimat, fabuła nie była wciągająca. Tutaj to prawda, jedynka deklasuje dwójkę.
                  Epoka 1 mgsa to są czasy gdy grafika nie miała wielkiego znaczenia. Już w jedynce były śmieszne wstawki typu zmiana portu od pada przy Psycho Mantisie albo to z pudłem jak wilki je obszczywały.

Komentarz

Takie smaczki były chyba w każdej części. Z 1ki pamiętam że możnabyło 2razy Meryl w bieliźnie zobaczyć. Raz z kanału wentylacyjnego podczas ćwiczeń i 2gi w łazience po zdemaskowaniu snake'a. A w Mgs 4 grałeś?
                    Kurde miałem Peace Walkera na Psp ale nie zdążyłem się zbytnio zaznajomić. Teraz mocuje Mgs Mobile na Ngage 2.0.
                    Mniej rozbudowana ale przyjemna gra w ramach mgs1.

Komentarz

Jak oglądam filmiki na youtube, to mnie przeraża sposób grania innych, jakieś inne sposoby przejścia różnych etapów itd.
                      Po prostu niesamowicie rozbudowana z wieloma ukrytymi ciekawostkami gra. Ona aż się sama prosi o to by przechodzić po kilka razy.

Komentarz

Zamieszczone przez Dreadlock89
                        A w Mgs 4 grałeś?
                        Tak, nadal je mam. Jeszcze z tym papierowym opakowaniem

Przeszedłem kilka razy, później długo grałem w MGO2. To był dla mnie taki must have kupując PS3 bo prawdę mówiąc kupiłem je właśnie dla dwóch MGS4 i GT5 reszta była dla mnie zapychaczem czasu. Blisko byłem zdobycia stroju Altair'a ale zabrakło bodajże 2 czy 3 zabitych z noża Wszystkie inne kryteria spełniałem. Z czasem zrobię kolejne podejście. Fabuła i ogólny gameplay wciągnął mnie tak, że do póki nie przeszedłem to w nic innego nie grałem. Tak jak w 1 i 3 z zaciekawieniem śledziło się fabułę i z przyjemnością oglądałem te flashbacki. 4 wciąga bardzo jeżeli grało się w poprzednie części ze względu na to nawiązania do nich. Bardzo ale to bardzo podobał mi się system dodatków do broni zarówno w normalnym jak i MG Online 2.

Choć nadal uważam, że 3 to był majstersztyk. 3 miała swój klimat. Ta jungla, sztuka przetrwania i potrzeba bandażowania miała swoje smaczki. Sama możliwość grania tym, który prawdę mówiąc zapoczątkował tą serie pomimo tego, że w poprzednich częściach był zabijany przez nas. Wytłumaczenie straty oka, bandany i pseudonimu Big Boss.

W hierarchii dla mnie 3 jest najwyżej, po niej jedynka, czwórka, dwójka prawie na końcu bo jeszcze są te starsze wersje metal gear i metal gear 2 solid snake.
                        http://www.youtube.com/watch?v=9S7f5aQx0Fo

Komentarz

12godzin i 26minut - poziom normal.
                          Tyle zajęło mi przejście Metal Gear Solid. Wrażenia?
                          W tej części chyba najbardziej czuć, że gra polega na infiltracji, że ma konkretny cel. Bardzo fajne miejsca, wyjące wilki, gdy trzeba było przejść między skałami.
                          Albo świetny pomysł na ten plac gdzie ostatecznie Snake pokonał Sniper Wolf - na wszystkie strony ciemność, a gdy się patrzyło przez lornetkę to się stopniowo rozjaśniało - jest klimat.
                          Albo zamarzające racje, które żeby odmrozić trzeba było trzymać włączone w ekwipunku. Dobre też było poatrzenie w tyłek Meryl, albo jak poznać po strażnikach który to kobieta. A motyw z ketchupem - nie pomyślałem i zrobiłem jak się strażnik pałętał koło celi i tylko mnie wyśmiał...
                          Niby pierdoły, ale świetnie uzupełniają ogólną rozgrywkę.
                          Najbardziej spodobało mi się dosłowne wciągnięcie gracza w całą tą zabawe, jak żeby zadzwonić do Meryl trzeba było odczytać numer codec z tyłu opakowania cd, zaraz po tym jak Baker dał nam dysk optyczny. Ile się napróbowałem włączyć ten dysk z ekwipunku żeby go zobaczyć... Po kilku telefonach do Campbella i jego takim kpiąco-oczywistym głosie wpadłem na to żeby zobaczyć po prostu na tył pudełka z grą. Świetny pomysł.
                          Fajnie tez Psycho -Matnis udowaniał swoją "moc", albo sam sposób żeby go pokonać. "Przełóż kontrolel do portu 2".
                          Jak dla mnie super pomysły.
                          I to czego wg mnie zabrakło w kolejnych częściach - walka z bossem na pięści.
                          A fabuła? Interesująca i co najważniejsze - nie chaotyczna. Sporo ciekawostek, zagadek, kto jest czyim szpiegiem. Ale to zakończenie - jak z mgs3. Raczej na odwrót powinienem powiedzieć. ten sam sposób poznanie po czyjej stronie jest Ocelot. "Yes, Mr. President'" - genialne. Ogólnie wszystkiego po trochu, sensacja z miłością, strach, zagadki itd.
                          A i jeszcze fajnie zrobione postacie w Codecu, zwłaszcza Sniper Wolf i moment gdy Meryl ściągała kominiarkę.
                          No i podwójne zakończenie
                          Jedyne co mi się nie zbyt podobało to styl mowy i wygląd Snake'a. Nie pasował mi. Wygląd taki szczeniacki/gówniarski a intonacja bardzo cwaniacka.
                          Za to Otacona genialnie wyreżyserowali.

Ogólnie fajne, fajne, fajne, oj długo by można było gadać z innymi co grali w serie
                          (troche chaotycznie napisane, ale siadłem i to co mi do głowy poprzychodziło - wczoraj skończyłem gre :wink: )

Teraz albo jeszcze raz, ale już żeby Meryl żyłą, albo Metal Gear Solid 2: Son of Liberty.

Komentarz

Świetna gra, a podglądałeś Meryl jak ćwiczy podczas czołgania w szybie wentylacyjnym? Tak samo zaraz po tym jak Cię rozpoznała i pobiegła do łazienki jeśli się pospieszysz to zastaniesz ją w majtach
                            Dobre jest też że jak zaczniesz na nią patrzeć to po chwili się zawstydzi i zapyta na co się tak gapisz. Sprzedaj jej boksa to podbiegnie i Ci odda Ogromna ilość smaczków za przejście dostałeś pewnie stealth camuflage i bandanę co dodaje żywotności grze.
                            Możesz się też przeziębić, jeśli będziesz kichał strażnicy Cię usłyszą.

Uaaaa Widzę że wymiękłeś na torturach, ja musiałem uruchomić superszybki kciuk i ją uratowałem. Na piachy to z Gray foxem który epicko ratuje Snake'a przed Metal Gear Rexem i ginie. W ogóle gra ma mega wstawki filmowe, w MGS4 bardzo cieszyło mnie to że wracamy w te realia Shadow Moses i na podobnym poletku ścierami się z Crying Wolf.

Coś mi się kojarzy że było jeszcze kilka tricków z kodekiem, poszczególne numery z bonusami ale nie pamiętam

Komentarz

Zamieszczone przez Dreadlock89
                              a podglądałeś Meryl jak ćwiczy podczas czołgania w szybie wentylacyjnym?
                              Tak i reszte też.
                              A, i suszarka do rąk w kiblu działa. :mrgreen:

Komentarz

Mi trójka przypadła do gustu. Wogóle fajna ta gra i cała seria (no może 2 mogłaby być trochę lepsza). Zagrałbym w nią chętnie, ale teraz gram w GT3, a tej gry nie mogę zaniedbać.

Komentarz

Pracuję...
                                X