Ogłoszenie

Zwiń
No announcement yet.

Metal Gear Solid

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts

Re: Metal Gear Solid

Hm, a zna może ktoś optymalne ustawienia do emulatora, do MGS1? Bo jak oglądam filmiki, to gra strasznie się tnie, a o intrze nie wspomnę.

Komentarz

Uwielbiam MGSy. Zacząłem przygodę ze Snakiem na kompie od części pierwszej. Rozwaliła mnie ta gra bo była zupełnie inna niż zachodnie produkcje czysto pecetowe. Drugi Metal zebrał ostre baty od fanów za postać Raidena ale mi jakoś on nie przeszkadzał, a po trailerach z MGS4 mogę powiedzieć że chętnie bym zagrał Raidenem niż Snakiem. Tak więc drugi Metal również mi się spodobał, chociaż nie skumałem do końca fabuły bo chyba Kojima ciut przesadził z jej zakręceniem

Komentarz

Poczekaj jeszcze trochę na Mgs Rising, to będzie świetny Slasher z Raidenem w roli głównej.

Komentarz

ja grałem w jedynkę i jest naprawdę super. 2 jest do kitu a w 3 nie grałem jeszcze.

Komentarz

Odświeżamy temat pany bo oto pojawił się nowy wyrywający stopy z trzewików fanów MGS hot-szit-trajla.
            Panie i Panowie
            Metal Gear Solid: Ground Zeroes (polecam oglądać naturalnie w HD )

[youtube:1fcae9yi]http://www.youtube.com/watch?v=L5IVOs5Pxh8&feature=player_embedded[/youtube:1fcae9yi]

Piszcie co sądzicie, bo mnie, pomimo logo PS3 i XBox 360 na końcu, nie chce się wierzyć, że takie cudo uciągnie obecna generacja konsol. No i oczywiście mile widziane spostrzeżenia co do treści trailera (jest Fox Houd, jest snejko - jest okejko )

Komentarz

Widzialem to wczoraj, mało nie wessalem krzesla tyłkiem. Z tego co kojarze to gra zrobiona na nowym silniku fox. Chyba inny niz w mgs4. Tak czy owak grafika prezentuje sie bajecznie. Sam sie zastanawiam czy Ps3 to uciągnie, magia albo prawdziwe sto pro tej konsoli. Mysle jednak ze to trailer i demo renderowane z wersji na Pc. Wiec pewnie pc cud miod i orzeszki a na konsole nieco gorzej bd to wygladac.

Komentarz

oczywiście, że prezentowany filmik śmiga na wypasionym piecyku ale jak wiadomo MGS to gra konsolowa (głównie plejstejszynowa) i chyba tylko na konsole wyjdzie również Ground Zero. Zauważ, że poza wspomnianymi logami konsol na końcu nie ma napisu "PC DVD"
                Pytanie najciekawsze to właśnie jak to będzie wyglądać jeśli wyjdzie na obecną generację? To płynne przejście z filmu do gry i sterowania postacią snejka mnie zadziwiło

Komentarz

Czytałem że filmik renderowany w czasie rzeczywistym na silniku gry. Pozycja ma wyjść jeszcze na obecnej generacji, mało tego będzie to multiplatforma tj.xkloc, ps3 i jednak PC. Tak wyczytałem na ps3site no chyba ze nierzetelne info lub ja coś pomyliłem Z resztą to nie pierwsze podejscie Kojimy do pieców, mgs rising a obecnie revegenance miał wyjść również na PC jednak koniec końców ukaze sie jedynie na kosnoletach bo wiesc o wersji pc zaginela. No chyba ze powstanie port ale tych chyba nikt nie lubi. Raz ze grafika, dwa ze srerowanie itp. itd jak to maruderzy.

Komentarz

generalnie nie moge się doczekać tej gry jestem jej wielkim fanem. a filmik wypas jednym slowem
                    noclegi szklarska poręba - noclegi szklarska poręba

Komentarz

Chce kupić MGS4: Guns of Patriot, ale zastawiam się czy używkę czy oryginał, z powodu trybu multiplayer. Gdzieś przeczytałem że zeszły roku wyłączyli multiplayer?
                      Ktoś mi może powiedzieć czy jest sens kupować nową?

Komentarz

O ile mi wiadomo w zeszłym roku ukazała się jubileuszowa edycja MGS4, do której dodano trofea. Online było kiedyś w planach ale nic z tego nie wyszło i multi po prostu w grze jak nie było tak nie ma. Ja kupowałem nową, ale to było już dawno, po prostu jakoś wszystko wolę mieć nowe, ale oczywiście może spokojnie brać używkę. Tylko sprawdź czy jest to ta ostatnia wersja z pucharkami (chyba że nie ma to dla ciebie znaczenia). Nosi podtytuł '25th Anniversary Edition'. Nówkę wyrwiesz za ok. 100 zet (używanych na Allegro nie znalazłem... ?)

Komentarz

Fajnie, dzięki za odpowiedź.
                          O wersji z pucharami nie wiedziałem.

Komentarz

Czy jest gra mgs od 1 części w polskiej wersji językowej?
                            domy szkieletowe

Komentarz

Emm, anie 1 ani 2 ani 3 nie wyszły po polsku, chyba że masz ochotę pooglądać "let's play'e" ze spolszczonymi napisami 4 też nie spolszczone a V na polonizację raczej też nie będzie czekało. (mogę się mylić co do 4 ale polskiej wersji nie znalazłem). Możliwe, że jest spolszczenie do "jedynki" , ale na pc. Poprawcie mnie jeśli się mylę

Komentarz

Żadna część MGS nigdy nie wyszła oficjalnie po polsku. Polecam za to stronkę http://mgs.gram.pl/wordpress/ - istne kompendium wiedzy na temat świata MGS prowadzone przez maniaków tejże serii, na którym znajdziesz też świetnie przetłumaczone dialogi z różnych części sagi

Komentarz

Pracuję...
                                X