Ogłoszenie

Zwiń
No announcement yet.

Formuła 1

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts

• Re: Formuła 1 z Robertem Kubicą

No i FINISH . Bardzo ciekawy wyścig . Będę oceniał po kolei

L.Hamilton - Wielki przegrany wyścigu . Liczyłem że wygra ale mu się to niestety nie udało
    H.Kovalainen - Jechał bardzo dobrze . Długo się trzymał na tym 2 miejscu . Dobrze blokował R.Barikello
    L.Baoder - Totalne dno , nie spodziewałem się po nim takiej jazdy . Myślałem że będzie lepiej .
    K.Raikonen - Udany wyścig , miał bardzo dobry start .
    R.Kubica - No no ładnie że udało mu się zdobyc punkt tym samochodem ...
    N.Heidfield - ---------------------------
    F.Alonso - Jechał bardzo szybko . Fajnie było go oglądac
    R.Grosjean - Słaby występ ale się mu nie dziwię tego . Ładnie się w Pit - Stopie wcisnął w lukę pomiędzy Baoderem .
    J.Trulli - Coś nie za dobry występ .
    T.Glock - Nie szło mu za dobrze ale pod koniec wykręcił Fenomenalne okrążenie
    S.Bourdais - Też mu coś dzisiaj nie szło .
    J.Alguersuari - -------------------------
    M.Webber - Bardzo dobra jazda . Nie wiele mu brakowało do R.Kubicy .
    S.Vettel - No niestety miał problemy z samochodem .
    N.Rosberg - --------------------------
    K.Nakajima - Słabiutko . Jeszcze problemy z tym kołem ...
    A.Sutil - Gdy Kubicę blokowała cysterna Nakajimy był niego blisko . Były nadzieje na pierwszy punkt w historii Fors Indja .Niestety mu się to nie udało
    G.Fiszikela - -------------------------
    J.Button - Bardzo dobrze się trzymał . Zasłużone miejsce chodź myślałem że będzie lepiej
    R.Barichello - FENOMENALNY wyścig . Nie myślałem że wygra z Hamiltonem . Dowiódł że potrafi jeszcze wygrywac . To było 10 zwycięstwo .

Wyścig był niezwykle ciekawy . Było wiele emocjonujących momentów . Wygrał Barichello i to w pięknym styku

Komentarz

VSpeed, Bourdais rozwiązał kontrakt z Toro Rosso.

Chyba nie muszę opisywać, jak bardzo cieszę się z wygranej Rubensa. Wreszcie mu się udało, zasłużył jak mało mało kto. McLaren mógł mieć dublet, ale moim zdaniem w teorii, gdyż Kovalainen tempo trzymał do pierwszego postoju. Gdy wyprzedził go Rubens odniosłem wrażenie, jakby siadł. Gdyby nie kłopoty podczas postoju Hamiltona, mielibyśmy ostrą walkę na ostatnich 17 okrążeniach, bo prawdopodobnie Barrichello wyjechałby tuż za Hamiltonem. Co prawda Brytyjczyk pojechał bardzo dobry wyścig, ale jak to mawiał Ayrton Senna, drugi na mecie jest pierwszym przegranym.

Cieszę się z punktu Roberta, ponieważ takim złomem zdobyć jakiekolwiek punkty to sztuka. Szczerze mówiąc to na początku myślałem, że nici chociażby z pierwszej dziesiątki po tym, jak spadł za Heidfelda. Nieco się zdziwiłem, że Robert minął go z taką łatwością, a Nick jest nieobliczalny (patrz: GP Europy 2007). Możliwe, że Heidfeld otrzymał polecenie przepuszczenia Roberta, ale w to wątpię, bo dotąd o TO w BMW nie słyszałem.

Nieźle się Buemiemu hamulce posypały, dobrze, że nie przy dużej prędkości.

Komentarz

Łups pomyliłem Bourdais z Buemi

Sorka

No Buemiemu to się rzeczywiście nieźle hamulce posypały. Albo co Grosjean zaliczył bączka i o mało nie wylądował na bandzie

Komentarz

To były przypadkowe zdarzenia, a jak wytłumaczyć Badoera? Jedynym usprawiedliwieniem jest fakt,że 10 lat się nie ścigał .Nie zdziwię się jak w Belgii zobaczymy Marca Gene (pewnie będzie lepszy w końcu wygrał w tym roku 24h Le Mans).Co do reszty wyścigu to bardzo ładna jazda Rubensa, pech Hamiltona,niewidoczni Raikkonen,Rosberg,Alonso,w drugiej części wyścigu Kovalainen.Jechali równo,ale nie znakomicie.Niesamowity pech Vettela (tak jak Kubicy zostały mu 2 silniki),Webber nawet za Robertem (Red Bull za BMW to dziwne, nie? )czyli bez komentarza,Button też jakoś bez błysku(choć pod koniec był szybki),Force India- no mogło być lepiej,Nakajima-znowu zmora Kubicy,żeby nie on to Robert mógłby być przed Buttonem,w efekcie i tak stracił wyścig przez wybuch opony (efektownie to wyglądało, nie?),Trulli-ja go w ogóle w tym wyścigu nie widziałem :/ Glock-to samo,tyle że pod koniec kiedy niespodziewanie wykręcił fastest lap go zobaczyłem,Buemi-to fakt farta miał w niefarcie (gdyby to było po prostej na Monzy, no to byłoby nieciekawie)Reszta(czytaj Grosjean i Alguersuari)-toczyła się gdzieś koło 15,16 miejsca i nic nie zdziałała no ale trudno im się dziwić, to debiutanci uczą się tych samochodów.Ode mnie to tyle na temat tego wyścigu, moim zdaniem ciekawego, aczkolwiek bez specjalnej dramaturgii.Pozdrawiam

Komentarz

BArdzo się ciesze że Barichello wygrał nie cierpie Ham(iltona) jest bezczelny i za wszelką cene dąży do zwycięstwa arogancki i bezczelny dobrze jezdzi jedynie kiedy jest pierwszy a jak jest w środku stawki to już panikuje

Komentarz

Co do Raikkonena, to może nie było o nim bardzo głośno podczas wyścigu, ale miał świetny start i pojechał bardzo dobry wyścig. Więc całkiem niewidoczny to on raczej nie był :wink:

Luca Badoer raczej już nie pojedzie więcej w wyścigu. Pozostaje typować, kto zasiądzie w kokpicie w GP Belgii.

Kamil210, Hamiltona też nie lubiłem, nawet bardzo, ale przyznam, że w tym sezonie stał się dla mnie kierowcą neutralnym. Zmienił swoje wypowiedzi, poukładało mu się nieco w głowie, pewnie dzięki zaliczaniu tyłów w większości wyścigów w tym sezonie. Może go i polubię, jednak na razie jest dla mnie "neutralem".

Komentarz

Fakt Hamilton już tak chamski nie jest jak w poprzednim sezonie jednak swojego charakteru raczej nie zmieni :wink:

Komentarz

Jestem zadowolony z przebiegu i wyników tego GP. Wygrał Barichello, któremu sie cholernie należało zwycięstwo. Miło było patrzyc jak się cieszy.
                  Hamilton przegrał wyścig, którego nie mógł przegrac. Co prawda wina mechaników, ale zwycięstwo mu uciekło.
                  Raikkonen jakoś tak po cichu troche, spokojnie na podium. Good race.
                  Kovalainen miał potencjał na wysokie miejsce, ale wylądował poza podium. Pewnie troche pracy na Lewisa w tym było ; P Ale i tak może byc z siebie zadowolony.
                  Rosberg dosyc równo jeździ. Szału nie zrobił, ale dobrze pojechał.
                  Alonso u siebie, ale bez fajerwerek, chociaż na jego miejscu na 6 miejsce bym nie narzekał.
                  Button dopiero 7... widac, że troche ma kryzys. Ogólnie nieco BrawnGP zwolniło, chociaż teraz Rubens zaliczył świetny start.
                  Z wyniku Kubicy jestem bardzo zadowolony. Jak na ten sezon nie był w stanie nic więcej osiągnąc. Wreszcie nawiązał chociaż odrobinę walki, był w stanie utrzymac bardzo dobre tempo.
                  Bardzo nieudany weekend dla Red Bulla... mówiłem o kryzysie Brawna, ale przy takiej postawie najgroźniejszych rywali nie mają sie czego bac. Póki co. ; P
                  Widac, że Force India sobie całkiem dzielnie poczyna. Do punktów wciąż ciutke brakuje, ale nie ma sie co zniechęcac.
                  Reszta wyraźnie bez formy... ale przynajmniej Badoer zapewnił nam świetną rozrywkę. :mrgreen:
                  http://najalternatywniej.blogspot.com/
                  keep calm & carry on
                  digart - lastfm
                  ---
                  REGULAMIN FORUM ]

Komentarz

Przyznam, że przebieg wyścigu (szczególnie końcowy etap) przypominał mi Grand Prix Chin 2006. Wtedy jadący na czele Fernando Alonso również miał problemy podczas postoju i wyjechał za Schumacherem. Na finiszu dzieliły ich 3 sekundy (Rubensa i Hamiltona dwie).

Edit: FIA nieco zarobiła na karach dla Badoera :mrgreen:

Komentarz

arogancki i bezczelny dobrze jezdzi jedynie kiedy jest pierwszy a jak jest w środku stawki to już panikuje
                      O ku*wa

Komentarz

Ja również nie przepadam za Hamiltonem .

Taniec wygranej Barchicello - Bezcenne . Gościu umie wygrywac i umie się z tego cieszyc .

Komentarz

Zamieszczone przez Kamil210
                          BArdzo się ciesze że Barichello wygrał nie cierpie Ham(iltona) jest bezczelny i za wszelką cene dąży do zwycięstwa arogancki i bezczelny dobrze jezdzi jedynie kiedy jest pierwszy a jak jest w środku stawki to już panikuje
                          No chyba każdy chce za wszelką cenę wygrać
                          i tyle..

Komentarz

Zamieszczone przez VSpeed
                            T.Glock - -----------------------
                            A dlaczego nic nie napisales o Glocku? W koncu to on blysnal pod koniec rekordem okrazenia co przy aktualnej formie Toyoty jest niezlym szokiem. Czyli ten bolid jednak potrafi szybko jezdzic. Albo Glock jest takim swietnym zawodnikiem, albo ma po prostu przeblyski geniuszu.

Komentarz

Niestety w końcówce musiałem wyłączyc na chwilę TV . Gdy włączyłem ponownie Barichello wjeżdżał na metę , a nie wiedziałem nic o tym najlepszym okrążeniu . Już dopisuję

Komentarz

Komentarz

Pracuję...
                                X