Ogłoszenie

Zwiń
No announcement yet.

Formuła 1

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts

• Re: Formuła 1 z Robertem Kubicą

To tylko treningi. Jedni szukaja ustawien, drudzy testuja strategie, a Niektorzy daja z siebie wszystko. W Qual wszystko sie wyjasni. BMW po za 10tka w Qual.

Komentarz

No w sumie tak treningi treningami, ale jutro się okaże co i jak, myślę, że Robert wykręci dobry czas i zakwalifikuje się do pierwszej dziesiątki.

Komentarz

Tak oglądam kwalifikacje i widać że Robert się po prostu wkurzył na swój zespół i chce pojechać jak najlepiej na razie najlepsza lokata to 5 jednak teraz spadł :wink:

Komentarz

Kubica po kwalifikacjach 10, a to już jakiś krok naprzód. Dwa bolidy McLarena z pierwszej linii i to mnie zaskoczyło.

Komentarz

Ogólnie dość ciekawa sytuacja, ponieważ pierwszych 13 kierowców zmieściło się w jednej sekundzie, stawka jest bardzo wyrównana. McLaren błysnął, Robert no cóż, bardzo dobrze, że wreszcie udało mu się dostać do Q3, z drugiej strony szkoda, że nie udało się wskoczyć tak ze dwie pozycje wyżej. Jeżeli po starcie spadnie za Heidfelda, to będzie dupa.

Poczekajmy na wagi bolidów. Wtedy wszystko będzie jasne.

Komentarz

Wagi bolidów:
              01. Hamilton McLaren-Mercedes 653.0
              02. Kovalainen McLaren-Mercedes 655.0
              03. Barrichello Brawn-Mercedes 662.5
              04. Vettel Red Bull-Renault 654.0
              05. Button Brawn-Mercedes 661.5
              06. Raikkonen Ferrari 661.5
              07. Rosberg Williams-Toyota 665.0
              08. Alonso Renault 656.5
              09. Webber Red Bull-Renault 664.5
              10. Kubica BMW-Sauber 657.5
              11. Heidfeld BMW-Sauber 677.0
              12. Sutil Force India-Mercedes 672.5
              13. Glock Toyota 694.7
              14. Grosjean Renault 677.7
              15. Buemi Toro Rosso-Ferrari 688.5
              16. Fisichella Force India-Mercedes 692.5
              17. Nakajima Williams-Toyota 702.0
              18. Trulli Toyota 707.3
              19. Alguersuari Toro Rosso-Ferrari 678.5
              20. Badoer Ferrari 690.5

Komentarz

Czyli Kubica ma jeden z lżejszych bolidów w pierwszej dziesiątce. No to wiadomo, dlaczego w Q1 i Q2 kręcił tak dobre czasy. Po prostu jechał na oparach. Jeżeli po starcie nie wypadnie poza dziesiątkę, to obstawiam pozycje 8-10.

Nakajima i Trulli istne cysterny 10.000 litrowe, jadą na jeden postój. Glock i Fisichella też ciężcy. Z czołówki najmniej paliwa mają McLareny i Vettel, jeśli Ham i Kovalainen po postojach nie utkną za jakimś blokerem w stylu Heidfelda to mają spore szanse na dublet. Szkoda, że Sutil dopiero dwunasty, jechał szybko, więc szkoda, że nie zakwalifikował się do dziesiątki. Mocno zatankowane są też Brawny, zobaczymy więc, czy uda im się przebić wyżej.

Komentarz

Niewielka ilosc paliwa, a i tak nie byl w stanie nawiazac walki w Q3. Tak jak mowi Toyo, w Q2 pojechal na oparach oparow. Jesli spadnie i utknie za tymi wszystkimi cysternami to po wyscigu. Obstawiam 10th miejsce, o ile nic sie nie bedzie dzialo na torze.

Z przodu ciekawa sytuacja. Co prawda Mclareny maja KERS na pokladzie i zlapanie ich na pierwszym dohamowaniu graniczy z cudem, ale maja mniej paliwa od chocby BGP. Mclareny na 3pitstopy? Wg mnie to byloby samobojstwo.

Jarno chyba pobil rekord 707,3kg Istny tankowiec :mrgreen:

Komentarz

Jeżeli dobrze ruszy z miejsca to nie powinien spasć poza pierwsza dziesiątkę, moim zdaniem Robert pojedzie dobry wyścig i zdobędzie chociażby jeden czy dwa punkciki.
                    Duże szanse na starcie ma Raikkonen, bo jeśli dobrze pamiętam to korzysta z KERS.
                    McLaren pojedzie na 3 pit stopy może nie Kovalainen, ale Hamilton na pewno, bo jeździ bardzo agresywnie a opony z miekkiej mieszanki bardzo szybko na tym torze się zużywają.
                    Barichello ma dużą szanse na wygraną, ponieważ ma więcej paliwa od kierowców McLarena, więc jak utrzyma tempo rywali to ma szanse wyprzedzić Hamiltona i Kovalainena podczas pierwszych pit stopów.
                    Wszystko okaże się jutro o 14.00, myślę, że to będzie ciekawy wyścig .

Komentarz

w Q2 pojechal na oparach oparow
                      No fajnie tylko w O2 każdy jeździ na oparach...

Komentarz

Ferrari nie korzysta z KERS'u.

Moim zdaniem McLareny po starcie utrzymają prowadzenie (przewaga KERS), musieli by poważnie spierniczyć start, by spaść. Jednak jeśli szybko nie uciekną, to po pierwszych postojach spadną na pewno za Barrichello, może nawet za Vettela. Raikkonen może się nieco przebić, ciekawi mnie też jak pojedzie Alonso. Co do Kubicy to mówiłem, jeśli wypadnie poza dziesiątkę to będzie lipa (jeśli do tego utknie jeszcze za cysternami).

Komentarz

Jestem ciekaw, ile będzie tracić Trulli na okrążeniu....taktyka ryzykowna,ale dzięki temu wytrzyma dłużej między startem a pierwszym tankowaniem na twardszych oponach(miękkich na pewno nie założy co do tego można być pewnym) a potem wleją mu niewiele paliwa i dadzą miękkie gumy i odrabiać .Taktyka ciekawa,ale mam takie dwa "ale"-jak on chce w takim tłoku z takimi kamikadze (czytaj Nakajima) wyjść z pierwszego zakrętu z całym przednim skrzydłem?Marnie to widzę.A to drugie "ale" to forma Toyoty.Po treningach widać,że coś im nie idzie.Co do reszty to tak jak napisał ktoś wyżej-jak McLareny po pierwszym stopie gdzieś nie utkną no to nie powinni mieć problemów.O 3 miejsce myślę,że powalczy Raikkonen, Rosberg, Vettel i Brawny.Roberta obstawiam na miejscach 7-11 ( o ile dojedzie )

Komentarz

Taktyka ciekawa
                            Szkoda że stosują ją wszyscy z końca stawki, naprawdę ciekawa

Ja chciałbym żeby Jense nie spartolił strartu i wyprzedził Vettela.

Co do Kubicy to szkoda że spartolił ostatnie okrążenie, na pewno byłby troszkę wyżej...

Komentarz

Zamieszczone przez Toyo
                              Ferrari nie korzysta z KERS'u.
                              Jesteś pewien ? Bo ja wyczytałem na necie, że Ferrari korzysta z KERS'u w GP Europy.

Komentarz

Zamieszczone przez frutek05941
                                Bo ja wyczytałem na necie, że Ferrari korzysta z KERS'u w GP Europy.
                                O niczym takim nie słyszałem.

A Toyota słabszą formę ma już od Monaco. W Hiszpanii jeszcze jakoś jechali, ale już w końcówce punktowanej ósemki. Szkoda, bo początek sezonu był naprawdę obiecujący. Chociaż na Węgrzech pojechali przyzwoity wyścig.

I przestańcie się martwić skrzydłami, już tyle wyścigów za nami, a jeszcze w żadnym z nich na pierwszym zakręcie nie obserwowaliśmy nawałnicy latających spojlerów. Zawsze należy to brać pod uwagę, jednak myślę, że Trulli i Mr. Boom-boom wyjadą bez problemów.

Edit: Jednak Ferrari używa KERS.

Komentarz

Pracuję...
                                X