Ogłoszenie

Zwiń
No announcement yet.

Dźwięki samochodów

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts

• Re: Dźwięki samochodów

Tyle nagród co kosi BMW za innowacjwe (chociażby miękka hybryda)
    Z tego co słyszałem to Lexus jest pionierem w zastosowaniu hybryd.

nie uwierzycie jak rozpaczliwe sa poszukiwania oszczednosci
    W pełni się zgadzam. Teraz więcej do powiedzenia w produkcji samochodu ma księgowy, nie inżynier...

Odniesienia jakosciowe zawsze byly do konkurencji (plynne) a co za tym idzie, jesli konkurencja obnizała jakosc (bo ciela koszty) to i mozna bylo u nas przymknac oko. I tak to jakosc produktu spada..
    Moi rodzice mają Mazde 6 '03. Uwierzyłbyś, że w 5 letnim aucie będzie rdza? U nas jest narazie tłumik i śruby, więc nic strasznego, ale wiem, jak czytam na forum Mazdaspeed wypowiedzi, że korodują nadkola i całe podwozie. Jeden koleś odrywa już 0,5 cm kawałeczki z, nie znam fachowej nazwy, ale mówią na to "sanki", te podczymujące silnik belki. Po prostu słaby ocynk. Największa wada tego samochodu.
    Właścicielom kilkunastoletnich 626 aż gały wychodzily, bo u nich ani śladu rdzy, a w kilkuletnich samochodach teraz to norma. O sprzedawaniu uszkodzonych jako nowe to juz słyszałem.
    Tragedia normanie

Komentarz

Zamieszczone przez PP89
      Z tego co słyszałem to Lexus jest pionierem w zastosowaniu hybryd.
      A z tego co ja słyszałem, to Toyota z modelem Prius jest pierwszym producentem, który w seryjnej produkcji samochodzie zastosował rozwiązanie silnika hybrydowego.
      Zamieszczone przez PP89
      Teraz więcej do powiedzenia w produkcji samochodu ma księgowy, nie inżynier...
      I to jest straszne, czy to już koniec prawdziwych samochodów ?
      Zamieszczone przez PP89
      Uwierzyłbyś, że w 5 letnim aucie będzie rdza?
      PP89, to jeszcze nic, mój dziadek posiada Forda Mondeo Kombi z początku 2006 roku i na klapie bagażnika w dolnej częsci pojawiła się korozja, na szczęście autko było na gwarancji, więc nie było problemu z wymianą klapy bagażnika, ale patrząc na to z drugiej strony to po prostu jest masakra . . . . .
      Za to znajomy mojego taty ma Toyotę Carinę E 2.0 z 1996 i na tym autku nie ma żadnych oznak korozji lub jakiś innych "wyrzerów" lakierniczych, 10 lat temu jednak jeszcze robiło się samochody przez mechaników i inżynierów a nie księgowych i "papierowych" panów . . . . .

Mam nadzieję, że te czasy kiedyś bezpowrotnie przeminą . . . .

Pozdrawiam

Komentarz

Koniec OT. Od teraz tylko wypowiedzi związane z głównym tematem. Inne będą usuwane.

Moderator Serwer

Komentarz

I to jest straszne, czy to już koniec prawdziwych samochodów ?
          Prawdziwe samochody skończyły się w połowie lat '80.

Najpiękniejsze dźwięki pochodzą z dwusuwów. (żeby nie było.)
          narancs alternativa

Komentarz

Ostatnio znalazłem interesujący dźwięk pewnego autka:

2005 Dodge SRT-4 stage 3. 338hp, 339ft-lbs @ 23 psi
            Triatlonu LFS na demo < ZAPISY do 30 października!

Komentarz

Kod:
              http://youtube.com/watch?v=-ywnDQ7orWo&feature=related
              Piękne

Komentarz

Cóż, nie mam zbyt wielkiego doświadczenia w słuchaniu samochodów na żywo, a jakoś nigdy nie spędzałem dni na jutubie wsłuchując się w wydechy, ale najlepszym dźwiękiem jaki słyszałem było Ferrari 430 pod Koloseum <3 Może nawet miał coś majstrowane z wydechem (np. Tubi), ale tego hałasu nie zapomnę... przy nim Gallardo Spyder przejeżdżające na czerwinym świetle w Warszawie to odkurzacz Electrolux.
                http://najalternatywniej.blogspot.com/
                keep calm & carry on
                digart - lastfm
                ---
                REGULAMIN FORUM ]

Komentarz

A tu coś dla miłośników BMW Sauber:

Triatlonu LFS na demo < ZAPISY do 30 października!

Komentarz

Jakieś dwa, trzy lata temu w Le Mans w najniższej kategorii samochodów startował taki żółty wózek. On miał chyba najlepszy dźwięk z całej stawki. Taki niski charakterystyczny bas. Nie pamiętam już jaki to był wózek (mniemam, że był to Corvette).

Komentarz

Wracając do tematu.

http://pl.youtube.com/watch?v=N-eKJ6G6XAc

Ten bolid, według mnie, równierz ma nawet fajny dźwięk.

Komentarz

To posłuchajcie tego Enzo :
                        http://www.youtube.com/watch?v=GI7sQGewO78 :mrgreen:

Komentarz

Też niezły warkot. Co do bolidów F1 to fajne są filmiki on-board z lat 70 - 80. Fajnie tak wsłuchać się w pracę silnika. Nieźle się różnią od "wycia" współczesnych. Podobał mi się widok na bolid Tyrella, na tą sześciokołową wyścigówe.

Komentarz

o taak Tyrell byl fajny :mrgreen: wogole swist poteznych turbo z malutkich wyzylowanych 1,5 litrowych silniczkow byl super. teraz F1 obnizylo pojemnosci do 2,4. tendencja spadkowa. moze znow doczekamy niespelna 2litrowych mocarzy :mrgreen: ...choc z tokiem myslenia FIA bedzie to trudne

ale niestety nikt nie pobije poteznych V8 zza oceanu ten RYYYK ten BULGOT nie ma sobie rownych

Komentarz

Dla mnie jeden z najfajniejszych dźwięków w F1 wydawał bolid Brabham BT46 Alfa Romeo NIkiego Laudy. Wogóle bolid fajnie wyglądał z tym wywietrznikiem z tyłu. Przypominał odrzutowiec. V8 Supercars obecnie nie ma sobie równych. W teraźniejszej F1 fajnie też mi się słuchało "wycia" bolidu w 2002 - 2003. Teraz bolidy jakby się robiły cichsze.

Komentarz

Silnik V10 z Audi R8 - Jakiś czas temu miałem przyjemność to słyszeć....i muszę wam powiedzieć, że ten dźwięk na długo pozostał w moich uszach :wink:

Pozdrawiam

Komentarz

Pracuję...
                                X