Niby wszyscy narzekaja że niemieckie auta nie mają finezji. A mam dla was ciekawostkę. Otóż BMW wytoczyło proces Lexusowi za to że IS jest chamską kopia BMW 3ki...tak samo były wycieki że Lexus przy projektowaniu swojej obecnej lini modelowej posprowadzał sobie do celów "naukowych" auta niemieckiej konkurencji. Porównaj sobie nową Corollę i Camry, Auris i Yarisa. Optycznie prawie takie same, nudne do bólu...Tak samo mogę powiedziec o nowej Hondzie Legend że nic specjalnego, a jeżeli popatrzymy na lata 80 i 90 to czy Celica czy Mr2, Corolla czy Sunny wszystkie te auta mają linię ekierki i linijki...W ostatnich czasach stylistycznie samochody japońskie się poprawiły ale jeszcze nadal im daleko do marek włoskich, francuskich czy niemieckich. Że parę samochodów jap. takich jak Skyline, Supra, S 2000, nowy Civic albo NSX są piękne ale jeżeli porównamy doń Audi R8, Porsche Carrera GT i BMW M6 to wiadomo że większosc wybrałaby Made in Germany.
Ogłoszenie
Zwiń
No announcement yet.
Dźwięki samochodów
Zwiń
X
-
nom ,bo po co to ,kazdy lubi co chce ,to jest jego gust ,a propo macie tu dzwieki :
-BMW M6
-Mercedes SLR
-TVR Sagaris
http://youtube.com/watch?v=hOgT5_URIwE ,albo http://youtube.com/watch?v=Znwb2_wjyh8Triatlonu LFS na demo< ZAPISY do 30 października!
Komentarz
-
Nie twierdze ze wszystkie japońskie auta są piękne(bo właśnie statystycznie to japońskie są nudne stylistycznie) ale mają według mnie w sobie to coś....duszę...........np. taki NSX, 200SX, Supra, S2000, RX 7, Skyline ehhh pomarzyć można.........a widziałem dziś np. BMW E36 czarne oczywiście z lekko mówiąc głośnym wydechem.....jak widziałem jak gościu nim "przycisnął" i w ogóle to cale BMW ....buraczane to auto dla wieśniaków którzy sie nie znają na autach (a te które znają to tylko BMW Audica i Volkswagen)...
Komentarz
-
Ja tych "panów" nie rozumiem . . . .
Oni myślą, że jak ich "etrzydziecha" ma rurę z Castoramy i parę dodatków "tuningowych" z "Hypernovy" to już są wielcy rajdowcy i każdą laskę zarwą . . . . . . . .
PP89 ładny ten dialog ułożyłeś o Audi A4,A5 przecież to A6 . . . .
Pozdrawiam
Komentarz
-
nom, respekt , kazdy ma swoj gust i kazdy w aucie/autach widzi cos niezwyklegoTriatlonu LFS na demo< ZAPISY do 30 października!
Komentarz
-
Zamieszczone przez kyjgelJa mieszkam na wsi, i dla ciebie nie znam się na motoryzacji?)! W żadnym wypadku. Wydaje mi się, że S2000 chodziło o charakter rasowego wieśniaka-jełopa, nie osoby mieszkającej na wsi (przynajmniej ja to tak odebrałem, bo uważam, że "wieśniakiem" może być też "mieszczuch"
):wink:
A tak ode mnie: szanuje Twoje poglądy, a to że mam inne zdanie to trudno
Ps. Sam mieszkam na wsi
Komentarz
-
Zamieszczone przez kyjgelNiby wszyscy narzekaja że niemieckie auta nie mają finezji...
BMW7 E23, E38, Skyline R34 byly piekne..
Muszlaki byly piekne..
Jak dla mnie, to w zla strone wszystko poszlo....
loud pipes save lives! (V8 cobra)maruda
A-spec 17,839 km
Komentarz
-
Mi się właśnie to podoba w japońskich samochodach typu: Civic,Sunny,323 GTX,Charade GTti i innych, że są takie spokojne i nie pokazują tej swojej mocy i jeszcze niewiadomo czego... A jak przyjdzie stanąć na światłach to bez problemu zjadają większość ,,sportowych'' samochodów. Jak dla mnie to jest klasa, jak jakichś gość w poobklejanym spojlerami Golfie dostanie w dupe od jakiegos małego, niepozornego samochodzika.
http://www.youtube.com/watch?v=3cIeQ0ET64U-tu macie spoko dzwięk Civica EK9 fajnie słychać zmienne fazy rozrządu.NO VTEC-NO FUN
Komentarz
-
Święta racja ADVAN-ie!
Widziałem nawet raz jak gosciu w Oplu Calibrze 2,0 podjeżdza do siateł (Calibra oczywiscie wyposażona w "dodatki" typu "sportowa" nakładka na wydech, dokładka pod zderzaki z Lidla i inne tym podobne śmieci) za chwilę podjeżdza laska w Civicu tak na oko 95' no więc pan WUM WUM WUM światełko się zmienia a Calibra w kłębach dymu rusza podczas gdy Hondzi już nie ma . . . . . .
Wniosek:
Japończycy zrobili świetny samochód
Pozdrawiam
Komentarz
Komentarz