Ogłoszenie

Zwiń
No announcement yet.

Dźwięki samochodów

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts

Zamieszczone przez Patricksupra
    Wiadomo ze Hondy daja rade, a Calibra to Schit i tyle, tak samo jak BMW i inne niemieckie samochody. A no i ten dziwek Hondy mmmm
    Dobrze zrozumiałem?BMW to shit? Wiadomo ze pewna grupa urzytkowników tej marki skalała jej dobre imię...ale napewno pisac że BMW to shit jak inne niemiecke auta to duuuże przegiecie. Jaki rząd korzysta z samochodów reprezentacyjnych? Taki Mercedes W124 3 razy przeżyje nie jednego japońca. Wszystkie wyzyłowane silniki Hondy żyja krótko ale dobrze.

Komentarz

ale napewno pisac że BMW to shit jak inne niemiecke auta to duuuże przegiecie
      Niestety tu się musze z Tobą zgodzić, mimo że chwale japońce. Wozy niemieckie pod względem wykonania i jakości są jedne z najlepszych (obiektywnie), ale tylko w tym są jedne z najlepszych(subiektywnie :wink: )
      Wszystkie wyzyłowane silniki Hondy żyja krótko ale dobrze.
      Tu natomiast nie masz racji. Te silniki lubią obroty. O nie trzeba po prostu dbać: regularne przeglądy, rozgrzewanie a nie butowanie na zimny, najwyższej jakości części i taki silnik będzie słuzył i służył jak niemieckie... Ale cóż poradzisz jak dorwia sie debile i ledwo co odpalą to ciągnął pod "czerwone kreski". Każdy silnik tym zaj**biesz.

Komentarz

Krotko zyja??????????????????!!!! Moj kumpel ma Honde Civic 1.6 tez wysoko obrotowy silnik a ma 330 tys na liczniku i nic sie z samochodem nie dzieje. Wiesz ty mozesz sadzic innaczej ale ja osobiscie uwazam ze BMW i inne niemieckie samochody to Schit.

Komentarz

Krotko zyja??????????????????!!!! Moj kumpel ma Honde Civic 1.6 tez wysoko obrotowy silnik a ma 330 tys na liczniku i nic sie z samochodem nie dzieje. Wiesz ty mozesz sadzic innaczej ale ja osobiscie uwazam ze BMW i inne niemieckie samochody to Schit.
          Pisze się SHIT jak już :wink: A mój kumpel w Alfie 156 ma 350tyś. I twoim tokiem myslenia włoskie marki są najbardziej niezawodne. Dla mnie przebiegi rzędu 700tyś robią wrażenie...

Komentarz

Mój(właściwie starszych) Toledo, z 95 roku był po wypadku(taki został kupiony), a po naprawieniu ten Seacik jeździł i jeździł, i się uzbierało 350 tysięcy. Z tego co wiem to nic się nie działo z silnikiem poza tym, że po jakimś tam czasie piszczał pasek i linka(czy jak tam) od prędkościomierza się psuła to silnik był sprawny i o dziwo to auto wyciągało 180-190 km.h... Chyba nieźle jak na taki stary i wyjechany silnik.

A żeby nie było, że OT to tutaj filmik z Ferrari F430 w roli głównej:

http://pl.youtube.com/watch?v=ELmcymPei ... re=related

Komentarz

Dobra Toyota Celica-Supra mk2 przejezdza srednio okolo 500-600 tys km bez powazniejszych napraw itd. bez wzgledu na traktowanie (czli nawet jak ja katujesz) i to jest sprawdzone. A teraz powiedz mi ktore samochody maja lepsza jakosc niemieckie czy japonskie??? I wyjasnij czemu BMW to innaczej bedziesz mial wydatki???

Komentarz

Dobra Toyota Celica-Supra mk2 przejezdza srednio okolo 500-600 tys km bez powazniejszych napraw itd. bez wzgledu na traktowanie (czli nawet jak ja katujesz) i to jest sprawdzone. A teraz powiedz mi ktore samochody maja lepsza jakosc niemieckie czy japonskie??? I wyjasnij czemu BMW to innaczej bedziesz mial wydatki???
                Dlaczego w rządach prawie wszystkich państw używane są przewżnieuta niemieckie, prawie nigdy japońskie, tak samo z taksówkami jest...A i udowodnij(zdjęcie np.) że jest taka supra...możliwe...ale dużo łatwiej znaleźc z tym przebiegiem Mercedesa

Komentarz

Mnie tam limuzyny jakich uzywaja politycy nie interesuja( i tak wolalbym Lexusa niz jakiegos Mercedesa), a po drugie poczytaj sobie po forach o Celice-Suprze i sie przekonaj, a Mercedes przy takim przebiegu to juz rupiec ktory do niczego sie nie nadaje upss przepraszam nadaje sie do naprawy. No i nadal nie odpowiedziales na moje dwa, wczesniej zadane pytania.

Komentarz

Mnie tam limuzyny jakich uzywaja politycy nie interesuja( i tak wolalbym Lexusa niz jakiegos Mercedesa), a po drugie poczytaj sobie po forach o Celice-Suprze i sie przekonaj, a Mercedes przy takim przebiegu to juz rupiec ktory do niczego sie nie nadaje upss przepraszam nadaje sie do naprawy. No i nadal nie odpowiedziales na moje dwa, wczesniej zadane pytania.
                    W123 robią tyle bez zająknięcia, a przebiegi 200D-240D nierzadko sięgają miliona km z hakiem.
                    TY podaj mi przykład, ja nie będę szukał po jakiś forach, bo stryjek kolegi dziadka kiedyś powiedział, że widział Suprę co miała 500kkm.
                    narancs alternativa

Komentarz

Porownanie do mercedesa to chyba najgorsza mozliwosc jaka wybrales
                      maruda
                      A-spec 17,839 km

Komentarz

fanbojowi nie uświadomisz, że jego obiekt uwielbienia jest od czegokolwiek gorszy.
                        narancs alternativa

Komentarz

Patricksupra staram się zrozumieć twój sentyment do Supry, ale nie jest to auto pod każdym względem doskonałe.
                          Przebieg 500-600 tys. w Suprze to żadkośc podczas gdy w Mercach to norma . . . . . .
                          Słyszałem nawet o jakimś Greckim (chyba ) taksówkarzu który swoją "beczką" zrobił 4,6mln.km bez remontów
                          No i nie ma co porównywać tych wozów bo jedyna wspólna cecha Mercedesa 200D i Supry to 4 okrągłe koła . . . . . . .

Pozdrawiam

Komentarz

Pwoeim tyle no dobra przyznam wam racje, ale widze ze zawsze kiedy Supra wchodzi w rozmowe( temat Supra vs Skyline np.) to praiw ecale forum jest przeciwko niej. Moze to tylko zludzenie ale tak mi sie wydaje, a w tym konkretnym przypadku chodzilo mi nie calkiem o Supre tylko ogolnie o Japonskie samochody.

Komentarz

Macie problemy...

http://www.roadlook.pl/technika/interna ... yniki.html
                              Chciałbym zwrócić uwage na ten cytat:
                              International Engine of the Year 2007: najlepsze silniki pochodzÄ… z Niemiec i Japonii (kompletne wyniki)
                              Ja siÄ™ z tym stwierdzeniem prawie zgadzam. Prawie, bo nikt nie przebije VTECH'a od Hondy, albo D4D od Toyoty
                              To jakie auto ma przebieg zależy od tego jak o niego dbamy i tyle. To jest 90% sukcesu.

Dlaczego w rządach prawie wszystkich państw używane są przewżnieuta niemieckie, prawie nigdy japońskie, tak samo z taksówkami jest...
                              Odpowiedź jest prosta. Bo tak się utarło. Japońce jeszcze jakiś czas temu były bardzo drogie ze względu na cło i ludzie nie są do nich przekonani.

Kolejny argument: spójrzcie na opinie o samochodach, chociażby tu http://testy.autocentrum.pl/oceny/ . Praktycznie 3/4 japońców wygrywa z niemcami pod względem oceny. I nie wmówicie mi, że to jest "nieobiektywne". Po prostu mentalność ludzi została z czasów kiedy "made in germany" było synonimem niezawodności i trwałości. Teraz to przeszło w niepamięć. Niemiecka perfekcja już nie jest tak dokładna, ale ludzie bojąc się nowości jaką są japońce kupują "sprawdzone" rzeczy.

Komentarz

I tak mozna sie kłocic do konica zycia bo jeden uwaza ze to jest lepsze a drugi to a po drugie zrobcie se jakis temat o tym
                                i jeszcze te prownania

Komentarz

PracujÄ™...
                                X