Zamieszczone przez Patricksupra
Ogłoszenie
Zwiń
No announcement yet.
Dźwięki samochodów
Zwiń
X
-
-
ale napewno pisac że BMW to shit jak inne niemiecke auta to duuuże przegiecie
Wszystkie wyzyłowane silniki Hondy żyja krótko ale dobrze.
Komentarz
-
Zamieszczone przez PatricksupraKrotko zyja??????????????????!!!! Moj kumpel ma Honde Civic 1.6 tez wysoko obrotowy silnik a ma 330 tys na liczniku i nic sie z samochodem nie dzieje. Wiesz ty mozesz sadzic innaczej ale ja osobiscie uwazam ze BMW i inne niemieckie samochody to Schit.
Komentarz
-
Mój(właściwie starszych) Toledo, z 95 roku był po wypadku(taki został kupiony), a po naprawieniu ten Seacik jeździł i jeździł, i się uzbierało 350 tysięcy. Z tego co wiem to nic się nie działo z silnikiem poza tym, że po jakimś tam czasie piszczał pasek i linka(czy jak tam) od prędkościomierza się psuła to silnik był sprawny i o dziwo to auto wyciągało 180-190 km.h... Chyba nieźle jak na taki stary i wyjechany silnik.
A żeby nie było, że OT to tutaj filmik z Ferrari F430 w roli głównej:
http://pl.youtube.com/watch?v=ELmcymPei ... re=related
Komentarz
-
Dobra Toyota Celica-Supra mk2 przejezdza srednio okolo 500-600 tys km bez powazniejszych napraw itd. bez wzgledu na traktowanie (czli nawet jak ja katujesz) i to jest sprawdzone. A teraz powiedz mi ktore samochody maja lepsza jakosc niemieckie czy japonskie??? I wyjasnij czemu BMW to innaczej bedziesz mial wydatki???
Komentarz
-
Zamieszczone przez PatricksupraDobra Toyota Celica-Supra mk2 przejezdza srednio okolo 500-600 tys km bez powazniejszych napraw itd. bez wzgledu na traktowanie (czli nawet jak ja katujesz) i to jest sprawdzone. A teraz powiedz mi ktore samochody maja lepsza jakosc niemieckie czy japonskie??? I wyjasnij czemu BMW to innaczej bedziesz mial wydatki???
Komentarz
-
Mnie tam limuzyny jakich uzywaja politycy nie interesuja( i tak wolalbym Lexusa niz jakiegos Mercedesa), a po drugie poczytaj sobie po forach o Celice-Suprze i sie przekonaj, a Mercedes przy takim przebiegu to juz rupiec ktory do niczego sie nie nadaje upss przepraszam nadaje sie do naprawy. No i nadal nie odpowiedziales na moje dwa, wczesniej zadane pytania.
Komentarz
-
Zamieszczone przez PatricksupraMnie tam limuzyny jakich uzywaja politycy nie interesuja( i tak wolalbym Lexusa niz jakiegos Mercedesa), a po drugie poczytaj sobie po forach o Celice-Suprze i sie przekonaj, a Mercedes przy takim przebiegu to juz rupiec ktory do niczego sie nie nadaje upss przepraszam nadaje sie do naprawy. No i nadal nie odpowiedziales na moje dwa, wczesniej zadane pytania.
TY podaj mi przykład, ja nie będę szukał po jakiś forach, bo stryjek kolegi dziadka kiedyś powiedział, że widział Suprę co miała 500kkm.narancs alternativa
Komentarz
-
Patricksupra staram się zrozumieć twój sentyment do Supry, ale nie jest to auto pod każdym względem doskonałe.
Przebieg 500-600 tys. w Suprze to żadkośc podczas gdy w Mercach to norma . . . . . .
Słyszałem nawet o jakimś Greckim (chyba) taksówkarzu który swoją "beczką" zrobił 4,6mln.km bez remontów
No i nie ma co porównywać tych wozów bo jedyna wspólna cecha Mercedesa 200D i Supry to 4 okrągłe koła . . . . . . .
Pozdrawiam
Komentarz
-
Pwoeim tyle no dobra przyznam wam racje, ale widze ze zawsze kiedy Supra wchodzi w rozmowe( temat Supra vs Skyline np.) to praiw ecale forum jest przeciwko niej. Moze to tylko zludzenie ale tak mi sie wydaje, a w tym konkretnym przypadku chodzilo mi nie calkiem o Supre tylko ogolnie o Japonskie samochody.
Komentarz
-
Macie problemy...
http://www.roadlook.pl/technika/interna ... yniki.html
Chciałbym zwrócić uwage na ten cytat:
International Engine of the Year 2007: najlepsze silniki pochodzÄ… z Niemiec i Japonii (kompletne wyniki)
To jakie auto ma przebieg zależy od tego jak o niego dbamy i tyle. To jest 90% sukcesu.
Dlaczego w rządach prawie wszystkich państw używane są przewżnieuta niemieckie, prawie nigdy japońskie, tak samo z taksówkami jest...
Kolejny argument: spójrzcie na opinie o samochodach, chociażby tu http://testy.autocentrum.pl/oceny/ . Praktycznie 3/4 japońców wygrywa z niemcami pod względem oceny. I nie wmówicie mi, że to jest "nieobiektywne". Po prostu mentalność ludzi została z czasów kiedy "made in germany" było synonimem niezawodności i trwałości. Teraz to przeszło w niepamięć. Niemiecka perfekcja już nie jest tak dokładna, ale ludzie bojąc się nowości jaką są japońce kupują "sprawdzone" rzeczy.
Komentarz
Komentarz