Nie chodzi o to, ale w moim odczuciu trochę ubliżasz Twoim koleżankom, pokazujesz ich takie a nie inne zdjęcia, przez co są później kojarzone nie z pięknymi zdjęciami, a z cyckami i tego typu rzeczami Takie widoki powinny być zarezerwowane tylko dla niektórych osób... Osobiście w życiu nie zamieścił bym takich zdjęć w internecie, tym bardziej jeśli była by to bliska mi osoba... Może inaczej do tego podchodzisz, ale jak dla mnie to z pięknych zdjęć spadłeś na poziom zdjęć które nie oferują nic prócz " seksapilu". A masz ogromny talent do zdjęć, bo nie raz już zaprezentowałeś bardzo fajne zdjęcia z dziewczynami... Tylko wtedy zwracało się uwagę na piękne oczy a nie na dekolt...
Mam nadzieje że zrozumiesz o co mi chodzi :wink:
Nie chodzi o to, ale w moim odczuciu trochę ubliżasz Twoim koleżankom, pokazujesz ich takie a nie inne zdjęcia, przez co są później kojarzone nie z pięknymi zdjęciami, a z cyckami i tego typu rzeczami
Ja ubliżam? Hmm..nie. :wink:
Rzecz w tym, że trochę dziwi mnie Twoje podejście. To, że na zdjęciu widoczny jest stanik, kawałek ciała itp. świadczy o ubliżeniu? Nie, Tomaszu. Zamieszczam tu jedynie zdjęcia które uważamy WSPÓLNIE za godne zaprezentowania w sieci. :wink:
Każdy podchodzi do tego inaczej, i według mnie czepiasz się troszkę bezpodstawnie. Sam nie wiem teraz w jakim przekonaniu mnie utwierdzasz? Mamy chodzić po mrozie (wteedy nie byłoby ciała, a jedynie czapka i szalik)? Nie. :wink:
Zamieszczone przez Biesiadnik
Takie widoki powinny być zarezerwowane tylko dla niektórych osób...
Jakie widoki? Naprawdę nie ma aż tyyle na tych zdjęciach, stary. :wink:
Osobiście w życiu nie zamieścił bym takich zdjęć w internecie, tym bardziej jeśli była by to bliska mi osoba...
Ludzie robią różne zdjęcia, Tomek. Jakoś tak nie fotografowałem nigdy osób które "nie są mi bliskie" - no nie wiem czemu, ale nie umiem jakoś z osobą której nie znam. :wink:
Może inaczej do tego podchodzisz, ale jak dla mnie to z pięknych zdjęć spadłeś na poziom zdjęć które nie oferują nic prócz " seksapilu".
Bez przesadyzmu. Z niczego nie spadłem. A to, że od czasu do czasu poszukam jakiegoś zdjęcia z imprezy czy czegoś na dysku, nie znaczy że moim celem nagle stała się chęć pokazania światu kawałka kobiecego ciała. No bez takich...
A masz ogromny talent do aktów, bo nie raz już zaprezentowałeś bardzo fajne zdjęcia z dziewczynami... Tylko wtedy zwracało się uwagę na piękne oczy a nie na dekolt...
Dlatego też staram się wrzucać różnorodne zdjęcia. Nie wiem...ale czy nie widzisz tego? :wink: Za uznanie, oczywiście serdecznie Ci dziękuję i doceniam (zwłaszcza biorąc pod uwagę Twoje umiejętności). :wink:
Mam nadzieje że zrozumiesz o co mi chodzi :wink:
No tak trochę. Wniosek? Wrzucać zdjęcia kwiatków i samochodzików. A ja staram się robić różne zdjęcia Tomek - i uwierz mi, że jest na moim dysku naprawdę wiele zdjęć których nigdzie publikować nie zamierzam. :wink:
Spójrz jeszcze raz z pewnego dystansu na to. Bo nie wiem...ale czuję pewną wrogość? :wink:
Ps. Wracając jeszcze do tego "ubliżania" - Chciałbym, żebyś wiedział...że jak by nie patrzeć, sprawiasz mi tym gadaniem przykrość. Bo jak zresztą oboje wiemy - Nie masz pojęcia na temat relacji, zachowań, sytuacji, ludzi (mowa oczywiście o sprawie w której zabierasz głos). I tak zostanie - Moja prośba do Ciebie...zrób jakoś tak, żebym Twoich przemyśleń nie musiał traktować jako "ataki" czy też jakieś "dowalania mi". :wink:
Nie obraź się, ale nie znamy się osobiście, i nie życzę sobie mówienia mi po Imieniu ( nie wiem skąd je znasz ) na forum. Od tego mamy nicki aby pozostać chociaż odrobinę anonimowymi...
Co do reszty... Widać mamy różne podejście, dla mnie niesmaczne jest kiedy obcej kobiecie za koszulki wystaje stanik czy widać połowę biustu, nie nie jestem gejem, ale po prostu uważam to za niestosowne, tym bardziej w pewnym wieku, dekolt owszem, ale bez przesady. A bielizny nie reklamujesz... Dziwi Cię moje podejście bo jako jedyny nie wywalam jęzora na widok kawałka ciała młodej dziewczyny ? Możliwe, osobiście nie jara mnie napalanie się na zdjęcia... Jeśli zdjęcie jest z pomysłem to proszę bardzo, ale wstawiasz zdjęcie na którym praktycznie nie ma na co innego patrzeć. Nie chodzi mi o to żebyś dawał same zdjęcia samochodów i kwiatów. Jak już wyżej pisałem, takie zdjęcia bardzo ładnie Ci wychodzą. Tylko myśl głową.
I nie, nie był to atak, ( ) zwykła krytyka, jestem po prostu z troszkę innego pokolenia niż Ty, i nie wyobrażam sobie żeby obcy faceci patrzyli w dekolt bliskiej memu sercu dziewczynie... Wolę to inne "piękno"... Chciałem Cię troszkę nakierować na inny tor i pokazać Ci że niektóre zdjęcia powinny zostać na Twoim dysku :wink: Traktuje kobiecość trochę inaczej niż Ty :wink: Nie nie mam pojęcia na temat Twoich relacji z danymi osobami i nie chcę mieć. Twój świat, Twoje kredki. Opisuje tylko to co widzę, a że mam taki a nie inny styl wypowiedzi... Uwierz mi że jeżeli będę chciał Cię zaatakować w jakimkolwiek poście, odczujesz to na 100% :wink: Szanuje Cię jako użytkownika i fotografa, bo nie ukrywam że wiele z Twoich zdjęć bardzo mi się podoba, ale powinieneś mnie już na tyle znać, że kiedy będzie trzeba, dostaniesz porządny opier*ol :wink: Sam napisałeś że ostatnio robicie zdjęcia trochę w stylu Fotka.pl, a uwierz mi że nie ma dla mnie bardziej znienawidzonego portalu :wink: A Twój poziom jest wiele, wiele wyżej :wink: Jeśli już tak bardzo chcesz pokazywać te piersi, zrób to z pomysłem, żeby moja mina wyglądała tak , a nie tak ... :wink: Chodzi mi o to że są zdjęcia i są Zdjęcia :wink: Postaraj się mnie zrozumieć i nie odbierać tego jako ataku
To oczywiście nie będzie żaden atak, ale od jakiegoś czasu zacząłem postrzegać Twoje zdjęcia tak jak Biesiadnik. Może mam takie wrażenie, ale wygląda to tak jak byś chciał pokazać innym "że masz koleżanki" Po czym to wnioskuje? A no po tym na przykład:
Zamieszczone przez Lukas
Te ostatnie...to tak se o was po prostu pomyślałem.
Nie obraź się, ale nie znamy się osobiście, i nie życzę sobie mówienia mi po Imieniu ( nie wiem skąd je znasz ) na forum. Od tego mamy nicki aby pozostać chociaż odrobinę anonimowymi...
Okej. Nie ma sprawy - mogę się zwracać z nicku.
Co do reszty... Widać mamy różne podejście, dla mnie niesmaczne jest kiedy obcej kobiecie za koszulki wystaje stanik czy widać połowę biustu, nie nie jestem gejem, ale po prostu uważam to za niestosowne, tym bardziej w pewnym wieku, dekolt owszem, ale bez przesady.
Kolejny raz chciałbym zaznaczyć - że naprawdę zdjęcia które tu wrzuciłem wcześniej i teraz...to nie jest "nie wiadomo co" jeszcze, żeby móc uczuć odrazę czy zniesmaczenie. :wink:
Cię moje podejście bo jako jedyny nie wywalam jęzora na widok kawałka ciała młodej dziewczyny ? Możliwe, osobiście nie jara mnie napalanie się na zdjęcia... Jeśli zdjęcie jest z pomysłem to proszę bardzo, ale wstawiasz zdjęcie na którym praktycznie nie ma na co innego patrzeć.
Pewnie masz rację tu... :wink:
Nie chodzi mi o to żebyś dawał same zdjęcia samochodów i kwiatów. Jak już wyżej pisałem, takie zdjęcia bardzo ładnie Ci wychodzą. Tylko myśl głową.
Takk. Rzecz polega na tym, że nie bardzo czasem mam pomysł...a czasem po prostu dorzucę wam tu zdjęcie które powstało przykładowo pół roku temu. :wink:
I nie, nie był to atak, ( ) zwykła krytyka, jestem po prostu z troszkę innego pokolenia niż Ty, i nie wyobrażam sobie żeby obcy faceci patrzyli w dekolt bliskiej memu sercu dziewczynie... Wolę to inne "piękno"...
Oj..może zostawmy już kwestię "bliższa, dalsza memu sercu" - bo w tej kwestii tak czy inaczej, nikt z tego forum nie ma nic do powiedzenia. :wink:
Chciałem Cię troszkę nakierować na inny tor i pokazać Ci że niektóre zdjęcia powinny zostać na Twoim dysku :wink:
Nakierowałeś. Ale pisałem już - jest mnóstwo fotek których tak czy inaczej publikować nie będę.
Nie nie mam pojęcia na temat Twoich relacji z danymi osobami i nie chcę mieć. Twój świat, Twoje kredki. Opisuje tylko to co widzę, a że mam taki a nie inny styl wypowiedzi...
Nooo. Tylko jak sam wiesz...sens Twoich wypowiedzi czasem odbiega od rzeczywistego obrazu sytuacji. A czasem lepiej zwyczajnie nie powiedzieć nic. :wink:
Uwierz mi że jeżeli będę chciał Cię zaatakować w jakimkolwiek poście, odczujesz to na 100% :wink: Szanuje Cię jako użytkownika i fotografa, bo nie ukrywam że wiele z Twoich zdjęć bardzo mi się podoba, ale powinieneś mnie już na tyle znać, że kiedy będzie trzeba, dostaniesz porządny opier*ol :wink:
Porządny opierdol...hmm - No dobrze. Porządny opierdol. :wink: Za uznanie dziękuję serdecznie.
Sam napisałeś że ostatnio robicie zdjęcia trochę w stylu Fotka.pl, a uwierz mi że nie ma dla mnie bardziej znienawidzonego portalu :wink:
Noo...napisałem tak, bo po prostu ostatnimi czasy zwyczajnie mam kiepski okres jeśli chodzi o zdjęcia - i jeśli robię coś nowego to zazwyczaj jest mało ambitne (tak też napisałem..."ostatnio bawimy się trochę w fotkę.pl"), a jeśli już odnajdę coś na dysku odbywa się to na zasadzie, obrobienia, dodania ramki i ewentualnie wrzucenia gdzieś na jakąś stronkę.
A Twój poziom jest wiele, wiele wyżej :wink:
Czasem wyżej, czasem niżej - by później znów się wznieść. Dzięki.
Jeśli już tak bardzo chcesz pokazywać te piersi, zrób to z pomysłem, żeby moja mina wyglądała tak , a nie tak ... :wink: Chodzi mi o to że są zdjęcia i są Zdjęcia :wink: Postaraj się mnie zrozumieć i nie odbierać tego jako ataku
No i tego zdania brakowało w całej Twojej wypowiedzi (również poprzedniej). Myślę, że to jest właściwa myśl na zakończenie. :wink:
Zamieszczone przez Serwer
To oczywiście nie będzie żaden atak, ale od jakiegoś czasu zacząłem postrzegać Twoje zdjęcia tak jak Biesiadnik. Może mam takie wrażenie, ale wygląda to tak jak byś chciał pokazać innym "że masz koleżanki" Po czym to wnioskuje? A no po tym na przykład:
Zamieszczone przez Lukas
Te ostatnie...to tak se o was po prostu pomyślałem.
Świetny podpis... Tyle.
No też tak nie bardzo. Myślę, że gdyby chodziło o "lans na znajomych" (co w moim przypadku jest zupełną abstrakcją... :wink: ) zamieściłbym tutaj nieco inne zdjęcia. W tych które są w temacie (no może z wyjątkiem tego które przedstawiłeś w cytacie) mimo wszystko na pierwszym miejscu stoi fotografia. Tak czy inaczej pojmowana, ale jednak fotografia - a stwierdzenie, że "popisuję się koleżankami"... ? Miałem nie odbierać tego jako atak - ale gdyby sytuacja miała miejsce w rzeczywistości, nie na forum internetowym musiałbym się poważnie zastanowić czy próbujesz obrazić mnie, czy skompromitować sam siebie...? :wink: Na szczęście Ty nie miałeś nic złego na myśli. I myślę, że tak zostanie.
A to zdjęcie? Hmm...to zwykłe jaja, żarty, zabawa...przecież znacie to pojęcie. :wink:
Biesiadnik masz troche racji, ale moim zdaniem nie za dużo.
Lukas wstawia różnorakie zdjęcia. Ja to odbieram, że próbuje się w każdej tematyce - co w tym złego? Przecież wrzuca zmiennie tematyke zdjęć.
Na początku wtawiał tylko zdjęcia samochodów, teraz próbuje czegoś innego. Przecież na początku robienia zdjęć dziewczynom, jego koleżanki były zakryte/ubrane normalnie - cofnijcie się pare stron wcześniej.
Faktycznie, można zrobić cudowne zdjęcie dziewczynie wyzawijanej w szalik i czapke, nie trzeba odsłaniać jej "walorów". Ale z drugiej strony to jednak jest dziewczyna i mozna to podkreślić.
Mnie osobiście niesamowicie podoba się to pozowane zdjęcie z poprzedniej strony, pomimo że za pierwszym razem aż takiego wrażenia nie wywarło, naprawde. Nie, nie dlatego że "widać jej cycki"(wyrosłem ze ślinienia się na ten widok), dlatego, że wg mnie jest klimatyczne, bardzo kobiece. Nikt z Was nie zwrócił uwagi na jej oczy?
Serwer, tu Cię troszke nie rozumiem - przecież jest wyraźny ironiczny podpis. Nawet nie ma twarzy dziewczyny.... Jabyś dał to inne zdjęcie z dwoma pannami - to tak.
Chce pokazać, że ma koleżanki? Może troche, ale ja nie zauważyłem, żeby chciał pokazać nam, że czuje się lepszy przez to, czy jako się tym strasznie chwalił.
Poza tym nie wytawia zdjęć bez niczyjej zgody, tak?
A co, jak ja zaczne rysować akty to też mnie tak zjedziecie? Co z tego że ma prawie 5 lat mniej ode mnie. Wiek nie zawsze odwzierciedla dojrzałość.
Biesiadnik, Serwer - nie piszcie mi, że Was nie zrozumiałem, bo wiem o co Wam chodzi. :wink:
Pomimo, że nie komentuje każdego zdjęcia, to z chęcią tu zaglądam i licze na kontynuacje galerii. Jednak faktycznie spróbuj zawierać mniej seksu w zdjęciach, bo erotyzm lekki może być. A na pewno wiesz, o które zdjęcia chodzi :wink:
Lukas wstawia różnorakie zdjęcia. Ja to odbieram, że próbuje się w każdej tematyce - co w tym złego? Przecież wrzuca zmiennie tematyke zdjęć.
Na początku wtawiał tylko zdjęcia samochodów, teraz próbuje czegoś innego. Przecież na początku robienia zdjęć dziewczynom, jego koleżanki były zakryte/ubrane normalnie - cofnijcie się pare stron wcześniej.
Otóż tak.
Zamieszczone przez PP89
Mnie osobiście niesamowicie podoba się to pozowane zdjęcie z poprzedniej strony, pomimo że za pierwszym razem aż takiego wrażenia nie wywarło, naprawde. Nie, nie dlatego że "widać jej cycki"(wyrosłem ze ślinienia się na ten widok), dlatego, że wg mnie jest klimatyczne, bardzo kobiece. Nikt z Was nie zwrócił uwagi na jej oczy?
No dokładnie. Kit z tymi cyckami. Płaszcze i kurtki zostawia się w szafie przy wejściu...także.. Też mi się podoba te zdjęcie.
Zamieszczone przez PP89
Pomimo, że nie komentuje każdego zdjęcia, to z chęcią tu zaglądam i licze na kontynuacje galerii. Jednak faktycznie spróbuj zawierać mniej seksu w zdjęciach, bo erotyzm lekki może być. A na pewno wiesz, o które zdjęcia chodzi :wink:
Spoko, nie ma sprawy. Zwrócę uwagę, bo też widzę reakcje ludzi. Dzięki za wypowiedź, ogólnie. :wink:
Żeby trochę rozluźnić temat...takie jedno wigilijne jeszcze:
Tomku-Prawdopodobnie to ja jako pierwszy użyłem Twojego imienia na forum. Jeśli się o to gniewasz to przepraszam :wink:
Jeśli chodzi o zdjęcia to rozumiem co masz na myśli i w tym kontekście Cię popieram z tym że nie bardzo obraz którzy stworzyłeś ma się do rzeczywistości. W wielu kwestiach i wiele razy popieram Twój punkt widzenia bo jest pokrewny do mojego ale tym razem wydaje mi się że oceniłeś zbyt pochopnie.
Rozumiem że umieszczanie zdjęć z "sexapilem" może być kontrowersyjne ale nie widziałem tu jeszcze większego kawałka piersi o sutku nie wspominając A że dekolt? Prawie nic nie widać poza tym wiele dziewczyn nosi takie koszulki na co dzień więc niema w tym nic wielkiego. Tym bardziej że tak jak mówiłem nic w nadmierny sposób nie eksponują
Nie powiem bo podoba mi się kobiece ciało jak chyba wszystkim z forum ale będąc z moim wieku miałem styczność z piersiami w realu więc chajcowanie się kawałkiem dekoltu jest raczej zabawne.
Wydaje mi się że w Lukasa zdjęciach niema nic zdrożnego jeśli już fotki mają podłoże erotyczne jak we wcześniejszym przypadku do przełożone jest to nutą humoru.
Moim zdaniem niema co robić afery :wink: Jeśli byłaby przeginka to koleżanka sama nie pozwoliłaby wrzucić zdjęcia a nawet jeśli to wielu z nas przyznałoby że akt jest zbyt odważny
Jeśli byłaby przeginka to koleżanka sama nie pozwoliłaby wrzucić zdjęcia a nawet jeśli to wielu z nas przyznałoby że akt jest zbyt odważny
Zacznijmy od tego, że "przeginki" to ja sam bym nigdzie nie wrzucił. To co robię tutaj dla siebie, czy dla nas - nie zawsze jest dla oczu internetu. Czasem coś wrzucę, co uzna się za stosowne i godne publikacji i tyle. Też nie twierdzę, żeby zawsze to wychodziło - ale różne zdjęcia się robi. Jedyne z czego się cieszę to fakt, że coraz częściej są coraz lepsze.
Zamieszczone przez cmlPL
Ostatnie zdjęcie, tak tak - żeby tylko patrzyła się bardziej w stronę obiektywu, ale tylko troszkę. Podoba mi się.
No też właśnie myślałem o tym. Mam trzy niemalże identyczne...i na wszystkich te oczy pod takim kątem tam - Się nie pomyślało na miejscu.
Proszę, najgorsze jest właśnie to, że "na miejscu się nie pomyślało", a potem w domu myślisz, jakie zdjęcie byłoby zajebiste, żeby nie pare szczegółów, które da się zmienić Oj tak...
Proszę, najgorsze jest właśnie to, że "na miejscu się nie pomyślało", a potem w domu myślisz, jakie zdjęcie byłoby zajebiste, żeby nie pare szczegółów, które da się zmienić Oj tak...
Noo. Dokładnie tak! :mrgreen:
O ile w domu zawsze można przysiąść, pstryknąć raz jeszcze, ustawić, ułożyć itp. o tyle np. w mieście gdy robisz zdjęcia samochodu, budynku...to potem przed kompem jest masakra. :mrgreen:
Komentarz