Ogłoszenie

Zwiń
No announcement yet.

Wasze auto

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts

• Re: Wasze auto

Stereotypowe.
    No niech i tak będzie

Ps. Nikt z Was nie zobaczył "tdi engines...". Punkt dla mnie :mrgreen:

Komentarz

Ja wiem, skąd się to wywodzi, a jeśli ktoś to przypisuje tylko do Subaru, no to sory :wink:

Ano jest, paradoksalnie następny będzie dyszel

Komentarz

Geno-napisz coś o tym autku więcej. Moc,waga itp.itd bo wygląda fikuśnie

Komentarz

Furacz jak to na B1, max. 550kg

Wg. katalogu 42 koniec i 61 niutków, mój ma 49,7 i 64,4 także przez 15 lat mega zakonserwowany Z racji małej wagi, na pierwszych dwóch biegach spod świateł każdemu bywa z nim ciężko, do paczki już dłużej, bo koło 13 sekund, ale to za sprawą źle zestopniowanej 3ki. Do od 110 do 120 rozpędza się dobre 20 sekund, a potem od 120 do zamknięcia licznika zdecydowanie szybciej, przy 120 na 4 łapie wreszcie dobre obroty, moment z 45 wędruje do maksymalnych 64 i ciągnie jak szalony

Z racji bardzo lekkiego przodu, teraz w zimę nawet nie ma co szukać trakcji na pierwszych 3 biegach, jak jest mokro w lato, na 2 potrafi zmielić jak mu się depnie. Za przednimi fotelami mam od razu bagażnik, toteż tył bardzo lekki. A to z kolei sprzyja w zimę, bo nie ma to jak miny ludzi patrzące, jak Cuore wchodzi bokiem w uliczki na mieście ( żeby sobie ktoś nie pomyślał, że jakaś ciota, wariat i kozak, niee, po prostu, bardzo łatwo jest go opanować, bardzo łatwo wprowadzić i wyprowadzić z poślizgu, to czasem na rękawie coś tam się zrobi ). Systemów brak, poduszek brak, cienkie i miękkie blachy, więc autko typowo miejskie, ale też nie do końca, a dlaczego ? A no temu : http://www.spritmonitor.de/en/detail/364533.html :wink:

Komentarz

Wesoły taki bączek, 49koni w takiej masie i gabarytach jest dość dynamiczne (oczywiście w tym zakresie). No no domyślam się że blacharke to w papierniczym się wymienia Silnik pewnie 8setka?

Komentarz

847 :mrgreen:

Blacha słaba, jak go kupiłem październik 09 to pomalowałem na około całego. Na wiosnę robiłem nadkole lewe i do tego tylny zderzak. W tę wiosnę już czuję progi, prawe nadkole tylne, oba przednie, maskę przód i tylną klapę, no ale cóż wolę to zrobić, dać 3-4 stówki, niż w lipcu sprzedać komuś pozaprawkowaną chałę i potem się bujać, to nie na moje nerwy. :wink:

Komentarz

ojciec ma Mazde 323f z 1991
                dziadek peugeota 505 GR kombi ( autentyczna tajna karetka Jaruzelskiego, więc autko z historią)
                niedługo wrzuce foty obydwu maszyn.
                Świerze zdjęcia gt4, polecam http://www.gthome.pl/forum/gt4-photo...c6405-105.html

Komentarz

Fajowe jest to Cuore. Ile dałeś za taki egzemplarz? (może być na PW) Sam jestem w trakcie robienia B1i rozglądam się za furą.. widze że z takiego Cuore można fajnego funcara zrobić. :mrgreen:
                  http://najalternatywniej.blogspot.com/
                  keep calm & carry on
                  digart - lastfm
                  ---
                  REGULAMIN FORUM ]

Komentarz

Zamieszczone przez lord_andre
                    dziadek peugeota 505 GR kombi ( autentyczna tajna karetka Jaruzelskiego, więc autko z historią)
                    Partyjni musieli bardzo lubić Peugeoty - Kiszczak prywatnie śmigał bodajże 204, w BOR jeździły 504.
                    narancs alternativa

Komentarz

Jaruzelski miał jeszcze pancernego 604.
                      Świerze zdjęcia gt4, polecam http://www.gthome.pl/forum/gt4-photo...c6405-105.html

Komentarz

Opel Astra II 1.6 16v

Komentarz

Żadna tajemnica, dałem 6800, ale był w opłakanym stanie, poprzednik go mega wjechał i do tego wszystko pozacierał, tak, że podczas kupna był no tak na 3+, jak się okazało potem - dramat. Do tej pory wsadziłem jakieś 7-8 tysi już w niego :wink:

Komentarz

Geno-Fajny żuczek ale jak poczytałem to złapałem się za głowę. Ja rozumiem chęć "przemieszczania się własnym pojazdem" ale żeby w takie autko włożyć tyle talarów to przesada za równowartość miałbyś dużo lepsze auto w dużo lepszym stanie. No chyba że i po zdaniu B planujesz dalej go użytkować...co i tak nie zaprzecza ogromnej nadpłacie.
                            Już wiem czemu wlepka tej świnki, bo to świnka skarbonka

Komentarz

Wracając do kategorii B1 jest kilka fajnych jakimi można na nią jeździć:
                              te szybkie:
                              lotus 7/caterham ( wszystkie modele)
                              ariel atom(też wszystkie wersje)
                              i te troche wolniejsze:
                              smart
                              isetta
                              mikruc mr-300
                              trabant

Komentarz

Wiesz, ja mogłem jeździć tak jak tamten, ale wolałem kupić 2 komplety opon, wpakować tysia w remont silnika, wymienić wahacze z przodu, sprzęgło, pomalować całego, zrobić przelot itd. itd. itd. i jeździć 2 lata jak człowiek, a nie obdrapanym i zwalonym. Po prostu, jak trzeba coś zrobić to to robię i już :wink: Mimo, że się sypie i tak go uwielbiam A sprzedaję tego samego dnia jak zdam prawko, nie mam zamiaru go trzymać.

Komentarz

Pracuję...
                                X