Ogłoszenie

Zwiń
No announcement yet.

Wasze auto

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts

• Re: Wasze auto

Stary, ładna rakieta się szykuje
    Niższy zawias to jest o co doda jej piekielnie urody, no nie mówiąc o trakcji

Komentarz

Zamieszczone przez Sylwek1092
      Chodziło mi o to że za te pieniądze nie warto się bawić w stożki, doloty ponieważ różnica nie będzie oszałamiająca.
      No nie wiem, osobiście odczuwam dużą różnicę. A jak na koszt 50zł to nie uważam żeby się to nie opłacało

Zamieszczone przez PP89
      Stary, ładna rakieta się szykuje
      Niższy zawias to jest o co doda jej piekielnie urody, no nie mówiąc o trakcji
      Na razie brak funduszy na zawias, ale może w przyszłym tyg coś wpadnie
      Pod koniec sierpnia ( może początek września ) szykuje mi się ustawka z Eg d16z6 ( bliźniak d16z9 ? ) z kolektorem 4-2-1 ( ebay :mrgreen: ) i na przelocie 2,5" ( co jest dla mnie szokiem ale nie moje auto, nie moja sprawa ). Więc zobaczymy co to wszystko da

Komentarz

Zamieszczone przez Biesiadnik
        zykuje mi się ustawka z Eg d16z6 ( bliźniak d16z9 ? )
        Dokładnie, różnica prawie zerowa, jakieś tam kosmetyczne zmiany podobno na korzyść z9, np. ciut większa kompresja.
        szykuje mi się ustawka z Eg d16z6 ( bliźniak d16z9 ? ) z kolektorem 4-2-1 ( ebay ) i na przelocie 2,5" ( co jest dla mnie szokiem ale nie moje auto, nie moja sprawa ).
        Nie dziwie się. Gdzie tylko czytam to racjonalnie max 2" do d-serii. Może doładowanie lpg i temu?

Komentarz

He he, nie mam pojęcia czemu ale kozaczy tym strasznie :mrgreen:

Komentarz

Sylwek-dobrze nie będę Ci robił przykrości.

Thooorn- weź się thooorn. Daj spokój thooorn. No co Ty thooorn

Biesiadnik-a co Ty na filmik? Nakręć jak brzęczy pszczułka i pokaż tą swoją pierwszą setke.

Komentarz

Zamieszczone przez Dreadlock89
              Biesiadnik-a co Ty na filmik? Nakręć jak brzęczy pszczułka i pokaż tą swoją pierwszą setke.
              Się wie :mrgreen:

Komentarz

Ehh... Szkoda gadać...

Walczyłem ze starym kolektorem dobre 15h.. Okazało się że nie jest tak prosto jak by się wydawało, stare śruby zapieczone na amen a on ani górą ani dołem... Pościągałem wszystkie osłony, i zacząłem walkę ze śrubami, wszelkie penetratory, Coca Cole - uja dały za przeproszeniem, jeszcze to jebane słońce... W końcu przyszedł kres mojej cierpliwości, w ruch poszedł młotek i maizel i śruby po mocnym obtłuczeniu się poddały :mrgreen: Rozebrałem ten je**ny kolektor na dwie części i wylazł w końcu, oczywiście nasłuchałem się przy okazji narzekania mojego dziadka starego mechanika, że przecież to mi nic nie da, stary był dobry, po co to robić, silnika szkoda itp. itd. Nowy kolektor na szczęście wszedł bezproblemowo, 15min i już wszystko było skręcone i dopasowane. Jako że było już późno a ja zmęczony jednak byłem, testy odłożyłem na drugi dzień... I bardzo tego żałowałem ponieważ już od rana padał deszcz No ale w końcu trochę los się do mnie uśmiechnął i na moment wyszło słońce, osuszyło trochę drogi i można było sprawdzić co to ustrojstwo dało. ( z tego wszystkiego nie było czasu nawet na jakiekolwiek zdjęcia ... )

Auto o niebo lepiej wkręca się na obroty, do 8k rpm dochodzi jak prawiczek :mrgreen: Za pierwszym razem aż zdziwiony byłem :mrgreen: Przyśpieszenie oczywiście dużo na + no i oczywiście dźwięk silnika zmienił się diametralnie

Przy okazji postanowiłem nakręcić dwa filmiki :

0-100 - start celowo przymulony gdyż asfalt był jeszcze wilgotny a trakcji nie chciałem stracić. Normalna procedura to 4,5k rpm i strzał ze sprzęgła

http://www.youtube.com/watch?v=7h029fIVHQY

I drugi to 60-160, redukcja z 5 na 2 i but :mrgreen:

http://www.youtube.com/watch?v=UT13iKk99J0

Jedyne co mogę powiedzieć to że na żywo robi o wiele lepsze wrażenie Nie umie się już doczekać reszty modyfikacji

Stay Tuned :mrgreen:

Komentarz

Do 8tyś? To przy ilu Ty masz odcinke? A takie pytanie - gdzie odczuwasz przyrost, na niższych czy wyższych obrotach? Pytam bo czytałem że kolektor 4-1 wzmacnia właśnie górę.

Komentarz

Normalnie odcinka jest jakoś przy 7,500 ale mam przesuniętą lekko

Dokładnie tak, w wyższym zakresie obrotów auto dostało mocnego kopa Dla tego tak ładnie wkręca się na obroty

Komentarz

Widze studencka ilosc paliwa :mrgreen:

Przyspieszenie swietne, biorac pod uwage niekorzystne warunki. Oczywiscie zamkniety pas startowy lub niemiecka autostrada?

Komentarz

Ci powiem, że mnie zaskoczyłeś pozytywnie tymi filmikami...nie sądziłem, że aż tak ładnie się zbiera.

Dźwięk też milutki dla ucha. Nagraj jeszcze przy wydechu, dla mnie proszę. ;*

Komentarz

Zamieszczone przez thooorn
                          Widze studencka ilosc paliwa :mrgreen:
                          Eee... To i tak dużo na filmiku jest, dotankowałem żeby głupio nie wyglądało :mrgreen: Im mniej w baku tym lepsze przyśpieszenie :mrgreen:

Zamieszczone przez thooorn
                          Przyspieszenie swietne, biorac pod uwage niekorzystne warunki. Oczywiscie zamkniety pas startowy lub niemiecka autostrada?
                          Prywatna droga :wink:

Zamieszczone przez Lukas
                          Ci powiem, że mnie zaskoczyłeś pozytywnie tymi filmikami...nie sądziłem, że aż tak ładnie się zbiera.
                          To na razie i tak początek, zbierać to się dopiero będzie

Zamieszczone przez Lukas
                          Dźwięk też milutki dla ucha. Nagraj jeszcze przy wydechu, dla mnie proszę. ;*
                          Postaram się coś zdziałać Ale podczas jazdy ciężko będzie coś nagrać

Komentarz

Nie, nie. Ja mam na myśli, żebyś położył swój nagrywacz za stojącym samochodem...wsiadł do niego, i na biegu jałowym wyprostował dla mnie nóżkę prawą kilka razy. Tak, żebym ze dwie odcinki usłyszał. :mrgreen:

Komentarz

Eee... To i tak dużo na filmiku jest, dotankowałem żeby głupio nie wyglądało :mrgreen: Im mniej w baku tym lepsze przyśpieszenie :mrgreen:
                              Nastepnym razem zdejmij zegarek z reki i wyjmij trupa z bagaznika :mrgreen:

Komentarz

Się śmiej :mrgreen: W przyszyły weekend chcę wybebeszyć trochę auto żeby zyskało na osiągach :mrgreen:

Zamieszczone przez Lukas
                                Nie, nie. Ja mam na myśli, żebyś położył swój nagrywacz za stojącym samochodem...wsiadł do niego, i na biegu jałowym wyprostował dla mnie nóżkę prawą kilka razy. Tak, żebym ze dwie odcinki usłyszał. :mrgreen:
                                A tak to spoko

Komentarz

Pracuję...
                                X