Ogłoszenie

Zwiń
No announcement yet.

Wasze auto

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts

• Re: Wasze auto

ahhh nie zrobiłem wczoraj testu ale mogę pokazać wcześniejszy test, który robiłem, a dokładnie z 23 grudnia 09' http://www.youtube.com/watch?v=rs6-_Q0hUlk z góry sorry, że jest tam przekleństwo ale brat gadał jakby się naćpał herbaty wcześniej. ;] może jest to inny sposób niż widzieliście ale tak samo skuteczny. Wtedy miałem 4 kody błędów 28, 24, 37, 35:
    28 Czujnik tlenu 1, (cylindry 1 i 4), mieszanka uboga lub uszkodzenie czujnika.
    24 Czujnik temperatury powietrza.
    37 Czujnik MAP, zbyt niskie napięcie.
    35 Czujnik położenia przepustnicy, zbyt niskie napięcie.

Komentarz

Zawsze chciałem napisać coś na ten temat :mrgreen:

EJ1 d16z9 w kolorze czarnym :mrgreen:
      czyli civic z 1.6 vtec na pełnej elektryce jedynie bez klimy, ABS i poduszek

Komentarz

Faaajna . Ja jeszcze musze poczekać ze 3 lata min. :/
        1+1=10

Komentarz

Ładna, postaraj się o lepsze zdjęcia
          http://swiftclub.pl/ Aktualnie:
          GranTurismo 1 NTSC-J 100% PAL 100%
          GranTurismo 2 NTSC-U 98.2%
          GranTurismo 5 99%
          GranTurismo 6 100%

Komentarz

Fajny Civ, szkoda tylko, że chyba poprzygodowy. Prawy przód- kierunek-błotnik-maska źle się schodzą. Z tyłu prawa lampa jakoś tak średnio. Jakby ten element lampy w klapie nie do końca równo był z tym w błotniku.

Komentarz

Prawy przód był robiony. Nie wiem co (poprzedni właściciel nie miał przygoód), ale wygląda tylko na jakieś puknięcie. Co do tyłu to był spojler na klapie i była zdejmowana, coby dziury zaspawać, i chyba od tego, bo tył na pewno nie był dotkniety (potwierdzone przez kilka osób).
              Zamieszczone przez TomakBanan
              Z tyłu prawa lampa jakoś tak średnio
              prawa jest idealnie spasowana to lewa jest krzywo. Zdjęcia zniekształcają :wink:
              Dzisiaj jade do znajomego mechanika na stacje diagnostyczną, to mi przetrzepie na wszytskie strony auto
              Zamieszczone przez Kamil 12
              Ładna, postaraj się o lepsze zdjęcia
              dzięki, zdjęcia na pewno, ale musze ją dopiero ogarnąć

Komentarz

Uwielbiam te Civici ,ale z tym takim "hatchbackowym" tyłem ,mam na myśli wersje Si z 1993r "EG6".
                Triatlonu LFS na demo < ZAPISY do 30 października!

Komentarz

Uchh Twoje? Piękna, szkoda tylko że nie hatch. To jest ta 125konna wersja? nie pamiętam oznaczeń silnika.

Komentarz

Zamieszczone przez Dreadlock89
                    To jest ta 125konna wersja?
                    yhy

Po przeglądzie.
                    Do ogarnięcia lewy górny wahacz (tzn. tuleja, ale chyba się wymienia całość) i z tyłu simerblocki czy silentblocki, różnie mówią, a jeszcze inni "cukierki" (przy łączeniu wahacza z podwoziem).
                    Reszta okey.

Komentarz

Miałem okazje jechać taką. Wyrywna Hania. Jednak nie w tej budzie. Hatch lub Bieśkowe ed7 to nieco lepsza opcja. O ile pomijamy ilość miejsca w którego w tym aucie jest nieporównywalnie więcej.

Krótko mówiąc gratuluje i zazdroszczę życze długiej i udanej eksploatacji a co najważniejsze zdziwionych min ludzi na światłach.

Mechanik ze mnie żaden ale pomyśl nad stożkowym filtrem powietrza, wymień olej,filtr paliwa, może sprzęgło i wywal co nie potrzebne. Będzie igiełka

Komentarz

Stożek w seryjnym aucie? Szkoda kasy, i tak nic nie odczuje.

filtr paliwa
                        Nie widzę sensu...

może sprzęgło
                        Nasuwa się pytanie po co ? Jak ma dobre to niech na nim jeździ, aż je skończy.

wywal co nie potrzebne.
                        eee? Wydmuszka do auta na co dzień ? :wink:

Komentarz

Zamieszczone przez PP89
                          TDI - 90KM
                          TDI - 110KM
                          TDI - 130KM,
                          czy jakośc tak...

A tak nawiasem... 90KM i 260km/h na zegarach Dziwna polityka.
                          Hehe wiem ze odpisuje na stary post ale chcialbym dodac ze jest jeszcze cos takiego jak
                          TDI - 150KM

Kiedys w necie czytalem na temat tego i utknelo mi w pamieci do dzis. Chyba ze sie myle....

Komentarz

Sylwek-spierał się nie bd bo jak mówię w aucie wiem gdzie są kułka,kierownica i wlew paliwa. Ale myślę że stożek (wszak nie drogi) dodałby nieco dynamiki. Stary jest pewnie już brudny a nówka to nówka plus lepsze zasysanie powietrza a więc bogatsza mieszanka. Filr paliwa-z czasem też się zanieczyszcza. Część nie jest droga ale warto wymienić. Olej-na jakiś lepszy z tych "sportowych". Sprzęgło-owszem, niewiem jak stoją w cenach ale jakieś lepsze mile widziane tym bardziej ze startu z wyższych obrotów. No i niezupełnie wydmuszka. Nie miałem na myśli kartomu z silnikiem. Po prostu pozbyć się zbędnych elementów lub ograniczyć ekwipunek np.zamiast koła zapasowego-dojazdówka. Głupotki ale kilka kg zawsze mniej.

Komentarz

Ale myślę że stożek (wszak nie drogi) dodałby nieco dynamiki.
                              To źle myślisz. Dobrze zamontowany stożek z zimnym dopływem powietrza da mu może jakieś 3-4KM, których zupełnie nie odczuje

Dla mnie bezsensu jest pakować w to kasę. Niech kupi normalny filtrona

Filr paliwa-z czasem też się zanieczyszcza.
                              No racja, ale nie ma potrzeby go wymieniać przy każdej zmianie oleju.

Olej-na jakiś lepszy z tych "sportowych".
                              Olej to niech lepiej leje taki jaki zakłada producent auta, te całe "sportowe" oleje to pic na wodę, tylko przepłaci...
                              Zwykły Mobilek wystarczy.

Sprzęgło-owszem, niewiem jak stoją w cenach ale jakieś lepsze mile widziane tym bardziej ze startu z wyższych obrotów.
                              Sprzęgło jest dość drogą częścią, skoro mu się nie ślizga, i jest w porządku nie ma sensu się w to pakować.

Na początek niech zrobi tuleje o których wspominał wcześniej.

Komentarz

Mnie nawet na filterku te 4konie by ucieszyły. To są niedrogie części w kture bym zainwestował. Reszta to kwestia gustu i portwela. No i H zalałbym waszką Shell V Power Racing. Nie jestem pewien a odczucia nie są niczym poparte ale mi się wydawało że faktycznie auto jest żwawsze.

Komentarz

Pracuję...
                                X