Ogłoszenie

Zwiń
No announcement yet.

Wasze auto

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts

• Re: Wasze auto

Suuuper! Fantastyczny ten Civic, wybitnie mi sie podoba Gratuluje Type-r'a

A może by Pan z tematu turniejowego GT5P zaprezentował swoje Evo?
    http://najalternatywniej.blogspot.com/
    keep calm & carry on
    digart - lastfm
    ---
    REGULAMIN FORUM ]

Komentarz

Sorry za posta pod postem

Całkiem niedawno przebieg przekroczył 10 000 km. Przez ten czas jeszcze bardzije polubiliśmy auto
      Silnik 90 KM nie jest demonem prędkości, ale 181 km/h pokazane przez licznik na autostradzie (rzecz jasna niemieckiej ) to w porównaniu do Lanosa dobry wynik Spalanie 6-7 litrów w mieście.
      Ogólnie świetne auto Wcześniej mama woziła mnie Lanosem (w sumie nadal nim jeździmy), teraz tata czasem zostawia nam C4 na tydzień, jeździ sie kompletnie bez porównania lepiej
      Niestety auto jest dosyc pechowe...
      W sierpniu tego roku podczas anomalii pogodowych grad uszkodził całą karoserię... nie było mnie wtedy w domu, nie widziałem tego ani nie mam zdjęc, ale koszt naprawy wyniósł około 10 000 zł... na szczęście z ubezpieczenia.
      Jeśli chodzi o tą francuską niezawodnosc to z tym nie ma żadnych problemów Jedynym kłopotem była klamka lewych tylnych drzwi, w której coś sie tam odkręciło i... odpadła Ale wszystko na gwarancji, także bez problemów
      Później w październiku wracając z Poznania, na autostradzie A2 potrąciliśmy jakieś zwierze, prawdopodbnie lisa Straty: przednia tablica rejestracyjna, po która trzeba było sie wrócic (cała była pogięta, pewnie rozjechana przez kilka TIRów), plastik wokół jednego z przednich świateł przeciwmgielnych oraz połamany dół zderzaka, ten plastik na podwoziu

I ostatnio malutkie wgniecenie na dachu... od czego? Nie wiadomo :mrgreen:

Dwie fotki na szybko Więcej moze zrobie jak będzie czysty i stał w lepszym miejscu
      Kołpaki na sezon zimowy

keep calm & carry on
      digart - lastfm
      ---
      REGULAMIN FORUM ]

Komentarz

Zamieszczone przez Witek Enzo
        Przez ten czas jeszcze bardzije polubiliśmy auto
        Tylko gratulować
        Jedynym kłopotem była klamka lewych tylnych drzwi, w której coś sie tam odkręciło i... odpadła
        Ot cała prawda o francuskich samochodach nie mogłem się powstrzymać

Komentarz

Coś tam się odkręciło...w nowym samochodzie. :wink:

Dlaczego to jest taaakie brzydkie?

Pozdrawiam

Komentarz

Mojemu tacie w Lagunie ostatnio padły obie karty - nie zamykają samochodu. Na szczęście jedna już działa. (znaleźliśmy speca, który naprawił ją za 100zł. W serwisie chcieli 600zł )

Francuskie auta psują się często, ale są to zwykle drobiazgi, elementy wnętrza itp.

Pozdrawiam
            i tyle..

Komentarz

Zamieszczone przez PP89
              Przez ten czas jeszcze bardzije polubiliśmy auto
              Tylko gratulować
              Dzięki

Zamieszczone przez PP89
              Jedynym kłopotem była klamka lewych tylnych drzwi, w której coś sie tam odkręciło i... odpadła
              Ot cała prawda o francuskich samochodach nie mogłem się powstrzymać
              No nie zaprzecze, ale klamka to nic takiego

Zamieszczone przez Lukas
              Coś tam się odkręciło...w nowym samochodzie. :wink:
              Bywa
              Zamieszczone przez Lukas
              Dlaczego to jest taaakie brzydkie?
              Sam jesteś brzydki
              keep calm & carry on
              digart - lastfm
              ---
              REGULAMIN FORUM ]

Komentarz

Jak ja tego przedniego zderzaka nie lubiłem czyścić

Komentarz

Witam

Od roku posiadam (jeżdżę to za dużo powiedziane, dopiero w wakacje prawko) Golfa II z silnikiem VR6. Wcześniej posiadałem Corrado ale nie widziałem sensu w dalszym grzebaniu przy tym samochodzie, poza tym uwiodła mnie magia VR6’tki
                  Samochód przeszedł następujące zmiany:
                  -SWAP na vr6 (wcześniej 2.0 16v był z tego co poprzedni właściciel opowiadał), większe wtryski, pompa paliwa z mercedesa s500 i dolot z tzn. „skrzelami” (wycięcie w błotniku które pomaga łapać zimne powierze)
                  -gwintowane zawieszenie FK
                  -hamulce z przodu od golfa VR6 syncro, z tyłu od Golfa IV
                  -felgi stalowe poszerzane przód 7 tył 9 cali
                  -w środku deska rozdzielcza od golfa III i tapicerka skórzana (wykończenie w trakcie)
                  -resztę widać na zdjęciach, szkoda waszego zdrowia na czytanie o wszystkich pierdołach

A tu filmik, jak golf mruczy 
                  http://pl.youtube.com/watch?v=QuiTy-dsB ... annel_page

Tu poprzedni samochód (Corrado G60)

Komentarz

W sumie...jak na "przerabiane" G2, to nie wygląda najgorzej. :wink: Nie no...fajny jest.

Ciekawi mnie ta deska rozdzielcza.

Ale ten filmik....."Jeszcze! Muszę kręcić, żeby mieć dowód że mi skrzynię rozwali..." :mrgreen: Zabójcze.

A teraz jedno pytanie...Skoro miałeś Corrado G60. Po jakiego grzyba w nim grzebałeś? Jeździł Ci od tego znacznie szybciej? Chyba nie...a seryjne Corrado są przecież piękne. :wink:

Pozdrawiam

Komentarz

Fajny. Tylko szkoda go tak katować. Mam nadzieje że nie staniesz się drugim DLXem.

Komentarz

Zamieszczone przez Dreadlock89
                        Mam nadzieje że nie staniesz się drugim DLXem.
                        Nie. Tacy jak DLX w ciągu tego czterdziestosekundowego klipu zdążyli by użyć 39 razy słowa "Ku.wa" i kilka razy "Japie.dole". :wink:

Z początku patrząc na fotki wydawało mi się, że to zakrawa na DLXa, ale teraz po przemyśleniu dochodzę do wniosku, że jednak nie. Pan OgórBTW sprawia wrażenie "nieDLXowego" a więc normalnego. :wink:

Pozdrawiam

Komentarz

pod moimi "rządami" samochód tylko raz był tak „katowany”, nie jestem tego zwolennikiem ale nie chce robić też z samochodu ołtarza bo każdy wie ze fura jest po to żeby nią jeździć i żeby dawała z tej jazdy frajdę :wink: pyzatym jak coś się zepsuje to nie jest to tak zaawansowana technologia, żeby nie można było tego naprawić

zresztą skrzynia jest z golfa III z silnikiem 2.0 16v o oznaczeniu ABF (150 koni w serii) i wytrzyma znacznie więcej niż ta która seryjnie była montowana do silnika vr6

corrado posiadało moc 172ps (+12 w stosunku do seryjnego, a pewnie +50 do tego co bylo jak go kupiłem :wink: ) czyli cos z tych modów jednak wyszło :wink: zresztą dużo w nim nie zmieniłem co widać na zdjęciach :wink:

jestem nowy i pewnie długo by trwało gdybym dochodził co to za historia z unserem DLX była, może mi ktoś przybliżyc PW najlepiej, żeby tematu nie zaśmiecać

Komentarz

zapomniałeś że czerwona rozpórka +7, jetta front +12 i ten gustowny wlot z transportera przynajmniej 5...
                            narancs alternativa

Komentarz

Wracając jeszcze do G2...bardzo mi się podoba to "coś" to masz na końcu maski. To jest z materiału? I do czego to służy?

A to G60? No cóż...nie chciałem na początku tak tego powiedzieć aby nie było Ci przykro, ale moim skromnym zdaniem wyglądał trochę...wiejsko? Golfik dużo bardziej mi się podoba.

Pozdrawiam

Komentarz

Zamieszczone przez OgorBTW
                                jestem nowy i pewnie długo by trwało gdybym dochodził co to za historia z unserem DLX była, może mi ktoś przybliżyc
                                Nie warto o nim wspominać. Po sposobie wypowiedzi i treści wnioskuje że jesteś normalnym człowiekiem :wink:
                                Bo zdarzali się już w stylu "Nid 4 Spid".Palenie gumy i zmiana biegu w sekundę.
                                Tak jak mówiłem Golfik do ogarnięcia. Dużo wybuliłeś?

Komentarz

Pracuję...
                                X