Ogłoszenie

Zwiń
No announcement yet.

Wasze auto

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts

• Re: Wasze auto

A może Opel Astra III Hatchback? :wink: Chociaż szczerze mówiąc nie mam pojęcia jak się ono sprawuje.

Komentarz

Zamieszczone przez kyjgel
      Cicho...niech kupują, przekonamy się kto miał rację po paru latach
      No dokładnie, jestem tego samego zdania...
      Zamieszczone przez szymoniec
      Polska mentalność - po co kupować nowe, bardziej nowoczesne i _pewne_ auto, lepiej kupić jakieś A8 po volksdeutschu z miliardem kilometrów przebiegu, niech sąsiedzi zazdroszczą
      Bardziej nowoczesne ? A8 ma rozwiązania których nie ma połowa nowych samochodów, wyposażenie również....no, ale to faktycznie nie są najlepsze porównania :wink:
      szymoniec - Zależy kto co woli....jeśli sąsiedzi też wolą mieć nowy samochód to 8-letnie A8 nie będzie obiektem zazdrości, a jednak bardzo bym chciał takie :wink: Choć nie powiem bo Chrysler jest bardzo, bardzo dobrym wozem :wink:
      Zamieszczone przez szymoniec
      No przepraszam bardzo, jakby były chu,jowe to by ich nie kupowali, aight?
      No na dobrą sprawę można tak powiedzieć....chyba, że to jakiś sentyment był :wink:
      Zamieszczone przez Witek Enzo
      A8 jest o niebo lepsze, ale to nie ma takiego znaczenia dla nas. Nie chcemy starego samochodu
      C4 starzeje się inaczej niż A8 :wink: 8-letnie Audi A8 nadal jest rewelacyjnym samochodem pod warunkiem, że nie było po dzwonach.....C4 po ośmiu latach jest trupem....
      wielofunkcyjne C4 :mrgreen: Czymś na wakacje
      też trzeba jeździc, a do jakiegoś małego "gówienka" pakowac się nie będziemy, a starą psującą się Omegą strach jechac
      No tak.....klima za dopłatą, kołpaki zabezpieczone "pląbami" do worków przed kradzieżą, i 3 lata gwarancji....C4 to większe "gówienko"...
      Czy na prawdę statek kosmiczny napakowany elektroniką może na kimś wywrzeć aż takie wrażenie ? Wyobraź sobie ten zrypany nieruchomy środek kierownicy, beznadziejny cyfrowy obrotomierz zmieniający kolory, i wielki cyfrowy licznik...żal

Ale dziwię się, że nikt tutaj nie powiedział tego co praktycznie w temacie kompaktów wyczerpuje temat:
      Mazda 3
      Samochód wspaniały pod każdym względem, warto sobie poczytać na Mazdaspeed.pl

Pozdrawiam

Komentarz

[quote:1bq6lw7j]Witek Enzo napisał(a):
        Sam jestem za C4, o wiele to lepsze niż jakaś Skoda...
        Hmm, no nie wiem....W segmencie C4 gra Octavia a ona jest lepszym samochodem od Citroena Bo Skody to w gruncie rzeczy nie są złe samochody tylko nie doceniane [/quote:1bq6lw7j]
        Skoda była dobrym samochodem, teraz ja bym się w to nie pakował. Konkurencja proponuje samochody lepszego gatunku a w podobnej cenie utrzymania. Np. Octavia II - znajomy jeździł taką, i jak wsiadł do naszej Mazdy 6 to powiedział, że w Skodzie z tyłu jest o wiele mniej miejsca niż u nas (a jets tego samego wzrostu)

Co do francuzów z większym przebiegiem to znam ludzi, którzy sobie chwalą. Tak wiem, takich ludzi to na palcach jednej ręki można wyliczyć, ale Witek Enzo, jeżeli kupujecie auto nowe na 3-4 lata, citroen nie jest wcale złym wyborem, natomiast jeśli na dłużej i używane to ja bym się nie skusił.

Ale dziwię się, że nikt tutaj nie powiedział tego co praktycznie w temacie kompaktów wyczerpuje temat:
        Mazda 3
        Właśnie! Jako wielki fan serii Mazd zoom-zoom naprawde polecam. Tylko w benzynie, bo silniki diesela w tym modelu są francuskie...
        Ogólnie to ja bym wziął pod uwage 3 auta: Mazda 3, Ford Focus, Toyota Corolla (kolejność nie przypadkowa :wink: )

Komentarz

Chrysler dobrym autem? Buahaha Firma która zamyka zawsze rankingi usterkowności.

Komentarz

Zamieszczone przez Serwer
            A może Opel Astra III Hatchback? :wink: Chociaż szczerze mówiąc nie mam pojęcia jak się ono sprawuje.
            Nie wygląda na tyle ładnie aby nas zainteresowac i żeby zapomniec o awersji do Opli

Zamieszczone przez Lukas
            C4 starzeje się inaczej niż A8 :wink: 8-letnie Audi A8 nadal jest rewelacyjnym samochodem pod warunkiem, że nie było po dzwonach.....C4 po ośmiu latach jest trupem....
            Ale my nie chcemy kupic 8 letniego C4 Nawet nie chcemy jeździc 8 lat tym autem...
            Poza tym nie wiem czy 16 letnie A8 też będzie takie fajne...

Zamieszczone przez Lukas
            No tak.....klima za dopłatą, kołpaki zabezpieczone "pląbami" do worków przed kradzieżą, i 3 lata gwarancji....C4 to większe "gówienko"...
            Szczerze powiedziawszy to nie do końca Cie rozumiem...
            Zamieszczone przez Lukas
            Czy na prawdę statek kosmiczny napakowany elektroniką może na kimś wywrzeć aż takie wrażenie ? Wyobraź sobie ten zrypany nieruchomy środek kierownicy, beznadziejny cyfrowy obrotomierz zmieniający kolory, i wielki cyfrowy licznik...żal
            Od kiedy statki kosmiczne nie robią wrażenia? Duża ilośc elektroniki w kompakcie to zła rzecz? Gdybym sam miał wybierac pewnie nie kupiłbym C4, ale nie mam nic przeciwko niemu.
            No i co złego jest w tym nieruchomym środku kierownicy, cyfrowym obrotomierzu zmieniającym kolory i wielkim cyfrowym liczniku? Bardzo fajne rzeczy i wole o wiele bardziej to, niż jakieś szarobure nudne wnętrza...

Zamieszczone przez Lukas
            Mazda 3
            Jest dosyc droga, no i nie urzeka... chociaż wersja MPS jest fantastyczna
            Zamieszczone przez PP89
            Co do francuzów z większym przebiegiem to znam ludzi, którzy sobie chwalą. Tak wiem, takich ludzi to na palcach jednej ręki można wyliczyć, ale Witek Enzo, jeżeli kupujecie auto nowe na 3-4 lata, citroen nie jest wcale złym wyborem, natomiast jeśli na dłużej i używane to ja bym się nie skusił.
            O to chodzi: 3-4 lata, nie więcej. Potem się sprzeda i kupi coś nowego - proste
            http://najalternatywniej.blogspot.com/
            keep calm & carry on
            digart - lastfm
            ---
            REGULAMIN FORUM ]

Komentarz

Zamieszczone przez kyjgel
              Chrysler dobrym autem? Buahaha Firma która zamyka zawsze rankingi usterkowności.
              Hmm, różne samochody zjeżdżają z taśmy, a w tym akurat z usterkami nie jest źle....bo prawie ich nie ma, tylko elementy ulegające naturalnemu zużyciu eksploatacyjnemu :wink:
              Duża ilośc elektroniki w kompakcie to zła rzecz? Gdybym sam miał wybierac pewnie nie kupiłbym C4, ale nie mam nic przeciwko niemu.
              No i co złego jest w tym nieruchomym środku kierownicy, cyfrowym obrotomierzu zmieniającym kolory i wielkim cyfrowym liczniku?
              Duża ilość elektroniki we Francuskim samochodzie to duża ilość możliwych usterek :wink:
              no i nie urzeka...
              Zależy kogo...
              O to chodzi: 3-4 lata, nie więcej. Potem się sprzeda i kupi coś nowego - proste
              W takim razie okej, i tak więcej nie pojeździ....

Życzę Wam dobrego zakupu, i najważniejsze żebyście to Wy byli zadowoleni, a to, że w pierwszym roku będziecie musieli wymienić połowę wszystkich możliwych części (na gwarancji) to już inna sprawa

Pozdrawiam

Komentarz

Gdyby po wyjeździe z salonu odpadało pół samochodu w każdym egzemplarzu, to chyba by go nie produkowali
                keep calm & carry on
                digart - lastfm
                ---
                REGULAMIN FORUM ]

Komentarz

a to, że w pierwszym roku będziecie musieli wymienić połowę wszystkich możliwych części (na gwarancji) to już inna sprawa
                  Teraz to już przegiołeś pałe... W francuzach od nowości to tylko elektronika świruje, a mechanika pada dopiero po kilku latach, dlatego te samochody szybko tracą na wartości. Poza tym tak naprawde to części, silniki itd. produkcji francuskiej są nawet niezłe, tylko wszystko się sypie z powodu fatalnego złożenia... Przecież to w francuzach przy nowych auta plastiki same się odczepiają
                  Jest dosyc droga
                  Fakt, ale za to słabo traci na wartości
                  no i nie urzeka... chociaż wersja MPS jest fantastyczna
                  Wersja MPS od zwykłej różni się jedynie kosmetyką z zewnątrz i wewnątrz, mocniejszym silnikiem i napędem na 4 koła, więc nie wiem czemu zwykła Cie nie urzeka a MPS jest "fantastyczna" To dla mnie lekko nie zrozumiałe... Jeżeli patrzysz tylko na osiągi to C4 zostaje w tyle za "3"...
                  No i co złego jest w tym nieruchomym środku kierownicy, cyfrowym obrotomierzu zmieniającym kolory i wielkim cyfrowym liczniku? Bardzo fajne rzeczy i wole o wiele bardziej to, niż jakieś szarobure nudne wnętrza...
                  To już kwestia gustu, mnie np. by ta kierownica mocno wk*rwiała...

Komentarz

Gdyby zwykła Mazda 3 wyglądała tak jak MPS to niezwłocznie bym ją proponował
                    MPS nie wiele się różni od zwykłej trójki, ale te malutkie różnice plus świetny czerwony lakier wystarczają, by auto mi się bardzo spodobało
                    Teraz jak się zastanawiam to i normalna 3 wcale nie jest taka zła pod względem wyglądu, jednak cena nadal zbyt wysoka, pomimo wspomnianej niskiej utraty wartości Tak więc niestety Mazda odpada.
                    keep calm & carry on
                    digart - lastfm
                    ---
                    REGULAMIN FORUM ]

Komentarz

MPS nie wiele się różni od zwykłej trójki, ale te malutkie różnice plus świetny czerwony lakier wystarczają, by auto mi się bardzo spodobało
                      Teraz jak się zastanawiam to i normalna 3 wcale nie jest taka zła pod względem wyglądu, jednak cena nadal zbyt wysoka, pomimo wspomnianej niskiej utraty wartości Tak więc niestety Mazda odpada.
                      Pamiętaj zawsze, że można dokupić sobie pakiet stylizacji MPS, który nadaje jej jeszcze ostrzejszego wyglądu :wink:
                      A jeśli jest za droga, to można by looknąć na używane 1-2 latki :wink:

Pozdrawiam

Komentarz

Pamiętaj zawsze, że można dokupić sobie pakiet stylizacji MPS, który nadaje jej jeszcze ostrzejszego wyglądu
                        Ale jeździć 120konną "3" z pakietem stylizacyjnm MPS (któy normalnie ma 260KM) to troche obciach...

Komentarz

Zamieszczone przez PP89
                          Ale jeździć 120konną "3" z pakietem stylizacyjnm MPS (któy normalnie ma 260KM) to troche obciach...
                          No oczywiście, że obciach ALE:
                          Pozdrawiam

Komentarz

1. Jak dla mnie ta kierownica by była bardzo nie wygodna Np. Podczas skręcania nie można by było obsługiwać przycisków, albo byłoby to przynajmniej nie wygodne. Pomijam już sam fakt wyglądu kierownicy...
                            2. Licznik na środku deski... Nie wiem kto wpadł na ten genialny pomysł. Paskudne...

To chyba tyle

Komentarz

Tato dostał służbówkę. Uprzedzam pytania, nie jest krawatem
                              1.1 FIRE (Fully Integrated Robotised Engine) 54KM + LPG. Totalny golas, tylko to co wymagane: ABS i airbag. Dla mnie najważniejsze, że jest to dzieło polskich rąk
                              narancs alternativa

Komentarz

A Omega chyba idzie na sprzedaż Po reklamie jaką jej tutaj zrobiłem, zapewne ktoś z Was będzie zainteresowany czy coś :mrgreen:

Szymoniec - mój (właściwie mojej mamy) Lanos nie ma nawet tego airbagu i ABSu Jedynym wyposażeniem jest niefabryczne radio Sony, naklejka na bocznej szybie z niby podpisem Z. Religi, niefabryczna maskotka misia na desce rozdzielczej kupiona w lumoexie :lol
                                keep calm & carry on
                                digart - lastfm
                                ---
                                REGULAMIN FORUM ]

Komentarz

Pracuję...
                                X