Wspaniały samochód, po prostu cudo :wink:
Wersja 2006 może mu possać . . . . .
Na prawdę gratuluje bo widać, że autko w dobrym stanie, przynajmniej z punktu wizualnego, a przecież to raczej rzadkie autko :wink:
No i drzwi otwierane bez ramek nad oknem, to jest jak dla mnie wspaniały akcent :wink:
:wink: Dzieki.Nie lubie mocnego tuningu bo szpeci samochod(czesc samochodow jednak ladnie wyglada po tuningu.Lubie ze smakiem tak jak ta toyota,podoba mi sie taka tylko szyby troche za ciemne i trzeba bylo niestety zdjac.
Więcej o autku:
- silnior 1.2 8v 75km ;], normalnie postrach szos
- zawiecha eibach + kyb, sportowe, bo myślałem, że zrealizuję plany...
- lampy z punto gt
- parÄ™ duperelek blacharskich, typu np. brak znaczka z przodu
No i teraz właśnie na widelcu jest sprawa czy punto zostanie czy nie.
- jeśli TAK - wkładam silnik 1.4 16v z grande punto/stilo - 97km w serii
- jeśli NIE - zaczynam polować na barchettę, chyba, że jeszcze coś innego mi strzeli do głowy
Nigdy nie sądziłem, że Fiat może być fajny ! A tutaj proszę, na prawdę fajne Puntko
Bardzo podoba Mi się też ten kolor
Zamieszczone przez imper
wkładam silnik 1.4 16v z grande punto/stilo - 97km w serii
Jedyny słuszny :wink:
Zamieszczone przez imper
zaczynam polować na barchettę, chyba, że jeszcze coś innego mi strzeli do głowy
Jeśli tak jak wnioskuję celujesz w segment samochodów "pseudosportowych" to warto też rozważyć zakup Forda Probe 2,5 V6 (mam na myśli tą nowszą budę), Vw Corrado VR6 (choć tutaj trudno będzie znaleźć w dobrym stanie) lub Hondy Prelude III, IV lub V generacji (prawie jak NSX :wink: )
Nigdy nie sądziłem, że Fiat może być fajny ! A tutaj proszę, na prawdę fajne Puntko
Bardzo podoba Mi się też ten kolor
Ano może być, jest dużo fajnych fiatów, tylko trzeba w nich znaleźć to piękno . Kolory też fiat ma niezłe niektóre, ale zawsze za te lepsze trzeba było słono płacić - to jest akurat lakier z tych droższych .
A wracając do fiatów. Takie na przykład seicento. Brzydkie to jak noc, wiem, bo jeżdżę na co dzień - służbówka... Ale ale, można zrobić kilka rzeczy, które diametralnie oblicze tego auta zmienią (foty z tegorocznego zlotu w Borkach, na którym zresztą byłem )
Zamieszczone przez Lukas
Jedyny słuszny :wink:
Hm, no jest dużo różnych opcji . Do punto1 mieszczą się 1.8 16v (barchetta, punto hgt - w gt4 są te silniki właśnie), nawet ktoś wrzucał 2.0 20v. Tyle, że 1.4 16v to w zasadzie plug&play z częścią osprzętu 1.2, poza tym wygrywa w kategorii rozsądku - w miarę tani, w miarę nowy, z dużymi możliwościami tuningu (już jeździ jeden taki 118hp ).
Zamieszczone przez Lukas
Jeśli tak jak wnioskuję celujesz w segment samochodów "pseudosportowych" to warto też rozważyć zakup Forda Probe 2,5 V6 (mam na myśli tą nowszą budę), Vw Corrado VR6 (choć tutaj trudno będzie znaleźć w dobrym stanie) lub Hondy Prelude III, IV lub V generacji (prawie jak NSX :wink: )
No właśnie nie do końca . Nie chodzi mi o samochód pseudosportowy, bo barchetta nim raczej nie jest. Chodzi mi o coś nietuzinkowego, ale bazującego na jakimś popularnym modelu, najlepiej roadster/cabrio . No i oczywiście samochód musi być piękny . Myślałem o Alfie Spider, ale serwisowanie by mnie wykończyło.
Barchetta bazuje na punto. Płyta podłogowa, zawieszenie jest z punto 1. Hamulce, silnik z punto 2 hgt. Wady tych wszystkich podzespołów znam, bo siedzę we włoszczyźnie już dość długo . A do tego wszystkiego barchetta jest piękna, rzadko się spotyka na drogach i do leciutka i super się zbiera . Odpływam....
Hmm, może i masz rację z tym, że trzeba w nich znaleźć to piękno . . . . .
A czarne SC ze zdjęcia na prawdę wygląda bojowo
Zamieszczone przez imper
Nie chodzi mi o samochód pseudosportowy, bo barchetta nim raczej nie jest. Chodzi mi o coś nietuzinkowego, ale bazującego na jakimś popularnym modelu, najlepiej roadster/cabrio . No i oczywiście samochód musi być piękny . Myślałem o Alfie Spider, ale serwisowanie by mnie wykończyło.
W takim razie Barchetta faktycznie wydaje się spełniać Twoje wymagania Jeśli chodzi o jej wygląd to mnie się jakoś szczególnie nie podoba, no ale każdy ma inny gust :wink: Alfa Spider, to też inny pułap cenowy, i co prawda jest piękna to niestety bardzo kapryśna :wink:
Zamieszczone przez imper
Barchetta bazuje na punto. Płyta podłogowa, zawieszenie jest z punto 1. Hamulce, silnik z punto 2 hgt. Wady tych wszystkich podzespołów znam, bo siedzę we włoszczyźnie już dość długo .
Czyli kolejne Punto tylko, że we względnie "ładniejszym" opakowaniu Ale tutaj przyznaję Ci rację, bo części do Fiatów tym bardziej tak popularnych jak Punto jest od groma, a w przypadku jakiś awarii (czego oczywiście nie życzę) może być to bardzo pomocne :wink:
PS. Czy Twoje Punto nie było kiedyś w magazynie GT w dziale "Samochody Czytelników" ? Albo Mi się wydaje . . . . .
Hmm, może i masz rację z tym, że trzeba w nich znaleźć to piękno . . . . .
A czarne SC ze zdjęcia na prawdę wygląda bojowo
No i jest bojowe, bo to pierwsze cento w Polsce z tym silnikiem 1.4 16v, no i wspomniany tuning na 117hp . Wykręca niskie 14 na 1/4 mili .
Zamieszczone przez Lukas
W takim razie Barchetta faktycznie wydaje się spełniać Twoje wymagania Jeśli chodzi o jej wygląd to mnie się jakoś szczególnie nie podoba, no ale każdy ma inny gust :wink: Alfa Spider, to też inny pułap cenowy, i co prawda jest piękna to niestety bardzo kapryśna :wink:
Spełnia spełnia . Mi też się kiedyś nie podobała, dopóki nie zobaczyłem na żywo .
Zamieszczone przez Lukas
Czyli kolejne Punto tylko, że we względnie "ładniejszym" opakowaniu Ale tutaj przyznaję Ci rację, bo części do Fiatów tym bardziej tak popularnych jak Punto jest od groma, a w przypadku jakiś awarii (czego oczywiście nie życzę) może być to bardzo pomocne :wink:
Ano właśnie . Kiedyś ładne porównanie słyszałem - oryginalne części do fiata są w cenie tanich zamienników do zachodnich marek . Nie można tak uogólniać, ale akurat w tym "segmencie" to się sprawdza.
Zamieszczone przez Lukas
PS. Czy Twoje Punto nie było kiedyś w magazynie GT w dziale "Samochody Czytelników" ? Albo Mi się wydaje . . . . .
Na pewno nie było, bo nie jestem czytelnikiem . Ale na 99% chodzi Ci o to punto:
To punto jest całkiem z pomysłem zrobione, ale w niektórych miejscach przesadzone (jak na mój gust). Właściciel już chyba pod koniec nie miał pomysłów .
Tak swoją drogą - to auto jest do sprzedania teraz za 12tys. zł. Zważywszy na felgi, czy silnik 1.2 turbo 130hp to niewygórowana cena .
Taaak, to chyba właśnie jego widziałem
Ja również uważam, że jest nieco "przegięty", z tego całego zestawu to zostawiłbym tylko: lakier, koła no i te soczewki :wink:
Nie kupuj Probe, bo wraz z E30 i Calibrą tworzą trójkę najbardziej reprezentacyjnych samochodów wśród wiejskich chłopaczków w szeleszczących spodniach :mrgreen:
Nie kupuj Probe, bo wraz z E30 i Calibrą tworzą trójkę najbardziej reprezentacyjnych samochodów wśród wiejskich chłopaczków w szeleszczących spodniach :mrgreen:
Bluźnisz szymoniec . . . . .
Popatrz ile jest Calibr obwieszonych "gadżetami" a ile Probe ? Probe nie jest aż tak częstym samochodem jak Calibra, a poza tym nie mówiłem o dwulitrowym "smutku" 134HP tylko o wersji 2,5 V6 która ma 166HP lub 174HP (w zależności od okresu produkcji) i nie jest już takim wolnym samochodem. . . .
Oczywiście nie jest to pełnoprawny samochód sportowy tylko raczej odpowiedź Forda na samochody takie jak: Talon, Eclipse, Fiat Coupe, Barchetta (względnie), Cavalier, Sunfire, Calibra, Prelude, CRX (względnie), Tiburon, MX-6, Celica (słabsze odmiany), Paseo czy też Niemieckie Corrado.
A trójka o której pisałeś to raczej:
- Golf (głównie mk.II i mk.III - Król jeśli chodzi o to ile musi znosić)
- Calibra (Niemieckie "Ferrari")
- E30, coraz częściej także E34 (jeśli chodzi o E34 to głównie w "motorach" 520, lub też 525tds)
PS. Nie dam tak łatwo zmieszać Probe z wieśniactwem, bo ten samochód na prawdę jest lepszy od Calibry :wink:
Komentarz