Ogłoszenie

Zwiń
No announcement yet.

Wasze auto

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts

• Re: Wasze auto

Widziałem kilka osób, które napisały o autach rodziców, więc i ja postąpię tak samo .

No więc jeździmy Nissanem Primerą z 95roku. Silnik 1.6, 16v. 106 koni bodajże. Kupione pod koniec 2005 roku :wink: . Jeździć zaczęliśmy w 2006, w styczniu. Od tego czasu większych problemów nie było, jednak kilka rzeczy lubi sobie paść. Np. jakiś czas temu zepsuł się prędkościomierz, ogrzewanie działa tylko na najwyższym stopniu itd. Należy pamiętać, że ma prawie 15 lat ... np. w trasie nigdy nie stanęliśmy :wink: . Dosyć wygodne i w miarę duże auto. Jednak z racji wieku w przyszłym roku będzie najprawdopodobniej zmiana , tym razem pewnie na kombi (kupiliśmy psa, coś większego się przyda). Kilak fotek:

Generalnie starszy jest zadowolony :wink:
    http://swiftclub.pl/ Aktualnie:
    GranTurismo 1 NTSC-J 100% PAL 100%
    GranTurismo 2 NTSC-U 98.2%
    GranTurismo 5 99%
    GranTurismo 6 100%

Komentarz

Te Primerki są fajne, a 100konków po mieście wystarczy. Nissany to ogólnie dobre auta.

Komentarz

Jako, że modzi nie panują nad panelem... :mrgreen:

Wrzucę tutaj wątek mojego Audi w kilku częściach.

Post I

A u mnie dzisiaj grubszy zakup...Audi A4.

Dzisiaj dostarczono ją pod dom...takie sobie czarne kombi z rocznika 2008, jakiś tam S-line, wyposażenie raczej kompletne (skóry brak...za to tyle programów ile ma ten fotel to ja jeszcze nigdzie nie widziałem), silnik dwulitrowy TDI, wzmocniony do 170 koni mechanicznych...i na ten moment to tyle wam mogę zdradzić...jutro się go umyje...pojeździ...i cyknie jakieś fotki, to na pewno czymś się pochwalę.

Zamysł tego auta...to posiadanie zwykłego, niczym nie wyróżniającego się samochodu...którym oszczędnie i komfortowo można podróżować na co dzień (wybaczcie....ale najmniejsza pojemność silnika na naszym podjeździe to było 3,8 z widlastą szóstką - nie paliło mało... :mrgreen: ) - Trochę tam się przejechaliśmy...i pierwsze wrażenia są takie, że zbiera się nawet, nawet...momentu obrotowego ma pod dostatkiem, zawieszenie jest takim kompromisem pomiędzy komfortem a trzymaniem się...bo trzyma się bardzo ładnie, jednocześnie nie męcząc pasażera (ale to wyjdzie w dłuższej trasie...), ojciec przyzwyczajony już to automatów...ale skrzynię ocenił na dobrą (mówi tylko, że musi ją wyczuć...), układ kierowniczy jest fenomenalny...przy wyższych prędkościach zmniejsza siłę wspomagania przez co auto prowadzi się naprawdę pewnie, ale jego precyzja po prostu powala...hamulce to jeszcze inna bajka - nie znam się na tym, ale powiem wam tyle - że w takim czasie jeszcze nigdy moje ciało nie zatrzymało się ze 140 km/h do zera. :wink:

Na tą chwilę tylko tyle...fotki i jakieś szersze relacje, jutro (tzn. dzisiaj...) - Ale moje pierwsze wrażenie jest jak najbardziej pozytywne.

Post II

Zamieszczone przez duffy20
        Lukas, a co będzie z Jeep'em?
        Jeep zostaje z nami. Ojciec wpakował w niego już mniej więcej 300% jego wartości...ponadto darzy go ogromną sympatią - Teraz kiedy jest to Audi...wreszcie będzie moment by porobić przy Jeepie i Fordzie wszystko co trzeba by ich stan znów był idealny.

Jeep jest rok starszy ode mnie...i plany są takie, żeby go zrobić na igłę (jakieś 10k zł trzeba włożyć) - I cieszyć się pięknym klasykiem z duszą.

W Windstarze znów się coś zrąbało z przegubami...i nie wiem ile ten wóz jeszcze pociągnie...ale teraz dzięki temu Audi wreszcie będzie można coś z tamtymi autami zrobić...wreszcie będą mogły odetchnąć.

Plany na przyszłość...? Hmm...na pewno będzie to coś amerykańskiego - Mustang...ale ostatnio podsłyszałem też coś na temat czerwonej Corvette... :wink:

Po napisaniu tej wiadomości lecimy Auduśką do Wrocławia...niestety nie było dziś czasu żeby na myjnie wpaść...także fotki jeszcze trochę później - Ale na pewno co nieco po tej trasie więcej będę mógł powiedzieć.

Post III

Zamieszczone przez Serwer
        Gratulacje Lukas.
        Łee tam...nie ma czego gratulować...przecie to zwykłe auto. Ale dzięki, dzięki. :wink:
        Zamieszczone przez Serwer
        Czekamy na fotki
        Masz jeden pstryk komórkowy...auto brudne, a fotka na szybko telefonem...wyjeżdżam...i normalne zdjęcia zrobię jak auto będzie czyste aparatem.

Post IV

Fotek jak nie było tak nie ma...moooże jutro cyknę...ale przejechaliśmy się nią do Wrocławia...i muszę powiedzieć, że w trasie to się nawet całkiem całkiem sprawuje...wyprzedzanie nie stanowi problemu...a na odcinku autostradowym Legnica-Wrocław uzyskano jakże zacny wynik...232 km/h!

Postaram się jutro ojca namówić na jakieś zdjęcia...ale nie wiem, naprawdę czy da radę. Nie mniej jednak samochód całkiem przyjemny. Fotki wkrótce...

Komentarz

Noo bardzo zacna Audiczka ; D Podoba mi sie A4 najbardziej w tej klasie. To dobre auto, niech służy
          http://najalternatywniej.blogspot.com/
          keep calm & carry on
          digart - lastfm
          ---
          REGULAMIN FORUM ]

Komentarz

W gwoli poprawki dodam, że wyczytałem w dowodzie rejestracyjnym...że to jest 2007 rok produkcji (grudzień) a data pierwszej rejestracji jest z 2008 (styczeń). :wink:

Jestem tylko ciekaw jak to ze spalaniem będzie wyglądać...bo dzisiaj na trasie Poznań-Wrocław średnie jej spalanie utrzymywało się na poziomie 15 litrów...czas w którym pokonaliśmy ten odcinek też był rekordowy, ale o tym kiedy indziej... :mrgreen:

Postaram się jutro dać ładne zdjęcia.

Komentarz

Zamieszczone przez Lukas
              W gwoli poprawki dodam, że wyczytałem w dowodzie rejestracyjnym...że to jest 2007 rok produkcji (grudzień) a data pierwszej rejestracji jest z 2008 (styczeń). :wink:

Jestem tylko ciekaw jak to ze spalaniem będzie wyglądać...bo dzisiaj na trasie Poznań-Wrocław średnie jej spalanie utrzymywało się na poziomie 15 litrów...czas w którym pokonaliśmy ten odcinek też był rekordowy, ale o tym kiedy indziej... :mrgreen:

Postaram się jutro dać ładne zdjęcia.
              Ech, jak będziecie tak traktować te auto, to nawet legendarna jakość Audi nie pomoże :mrgreen:

Komentarz

A o to czym ja sie rozbijam, a własciwie mój tata:

Fota kijowa, bo z fona. Kiedyś zrobie mu porządną sesje :wink:
                Ja niestety o zakupie swojego auta bede mógł pomyśleć dopiero za jakieś 4 lata, gdy bede mógł zdawać prawko

Może w najbliższym czasie dam foty auta mojej mamy, ale aktualnie jest w naprawie, bo jakaś idiotka wjechała w moją Toyote trabantem. Toyota stała na parkingu. Pech
                ASUS Maximus II Formula l Gainward Radeon HD4850 GoldenSample l Pentium Dual Core E5200@3.14Ghz l OCZ 4GB 1066Mhz CL5 Heatpipe l Creative 5.1 + SupremeFX X-Fi l Plextor-PX820SA l iiyama prolite jakaśtam l PlayStation 2

Komentarz

Ten Focus...firmówka? :wink:

Komentarz

Tak. :wink:
                    ASUS Maximus II Formula l Gainward Radeon HD4850 GoldenSample l Pentium Dual Core E5200@3.14Ghz l OCZ 4GB 1066Mhz CL5 Heatpipe l Creative 5.1 + SupremeFX X-Fi l Plextor-PX820SA l iiyama prolite jakaśtam l PlayStation 2

Komentarz

No to daję kilka zdjęć wyżej opisanego autka...

Nawet mi się zaczęła podobać. :mrgreen:

Komentarz

Czy mi sie zdaje, czy na grillu jest szpanerski znaczek RS4? W tej rozdzielczości nie widąc dokładnie

Komentarz

Zamieszczone przez ZigCiacho
                          Czy mi sie zdaje, czy na grillu jest szpanerski znaczek RS4?
                          Haha! :mrgreen:

Nie, nie...my nie z tych co nalepiają "AMG" na "CDI". :mrgreen:

To znaczek "S-line". Auto wyposażone jest w pakiet S-line. :wink:

A ogólnie...kolejne 240km/h...trasa A2. :mrgreen:

Komentarz

Zamieszczone przez Lukas
                            Nie, nie...my nie z tych co nalepiają "AMG" na "CDI". :mrgreen:
                            To dobrze

Komentarz

To bardzo dobrze. Audi jest świetne zresztą też gdybym miał kupować niemieckie auto padłoby na Audi.

240km/h ?! - toż to złamanie przepisów, ale czego się nie robi dla nowego nabytku.

Wracając do prawie mojego samochodu, bo za dwa lata będe robił prawo jazdy zostane współ-właścicielem Mazdy 323F 2.0 V6. Testując owy samochód, na jakiej drodze już niepamiętam ale chyba A4 Katowice udało się osiągnąć niecałe 210km/h. Więcej szczęścia nie miałem, nie był poprawiony wynik zemną na pokładzie. Ale dodając ciekawostke, owym samochodem idzie poruszać się z prędkością 230km/h. Brat tyleż pojechał. No i ta kultura pracy, 6 garców jednak brzmi pięknie.
                              95% of Game Complete - GT4

Komentarz

Przykro mi to stwierdzić, ale nasza hondzia została ranna... dostała od tira kamieniem w szybę...

Komentarz

Pracuję...
                                X