Ogłoszenie

Zwiń
No announcement yet.

TrwajÄ… prace nad Gran Turismo 6!

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts

• Re: TrwajÄ… prace nad Gran Turismo 6!

Dokładnie, w forzie dzwięki może i są przesadzone, ale np. Lambo brzmi tak jak powinno, czyli urywa dupę. W GT5 grałem trochę i czułem pewien niedosyt, większość aut w mniejszym lub większym stopniu brzmi jak odkurzacz. Właśnie dzwięki i stosunek aut standard do premium powstrzymują mnie od wyłożenia kasy na ps3 i gt5, wolę poczekać. : )

Komentarz

Zamieszczone przez Kamiks
      Właśnie dzwięki i stosunek aut standard do premium powstrzymują mnie od wyłożenia kasy na ps3 i gt5, wolę poczekać. : )
      Właśnie tacy niedzielni fachowcy wiedzą wszystko najlepiej. Pewnie u kolegi słyszałeś te dźwięki jak z odkurzacza. Albo jak papuga powtarzasz za innymi te bzdurne opinie, co wydaje mi się bardziej prawdopodobne.

Komentarz

Booooże widzisz a nie grzmisz...

Komentarz

Antoni wyhamuj trochę, bo ciebie nikt nie obrażał.
          Oczywiście masz rację z kinem domowym, na którym nawiasem mówiąc wszystko brzmi lepiej niż na głośniczkach z tv
          W GT5 dźwięki nie są złe, powiedziałbym że poziom jest dobry, taka 4 w szkolnej skali. Jednak te z FM4 są lepsze, po prostu są bardziej soczyste.

Zamieszczone przez charger
          akurat mam auto sportowe od jakiegoś czasu, które też jest w grze i jego dźwięk w realu (poezja)
          no teraz już musisz napisać co to

Komentarz

Antoni ktoś ci płaci za taki spam?? Chyba że jesteś głuchy to przepraszam.
            Dźwięki w GT5 są do bani tutaj forza jest mistrzem i nie jest nic przesadzone.
            Takie małe porównanie.
            Honda S2000 w rzeczywistości sympatycznie warczy na wysokich obrotach, Mazda Rx8 wydaje dźwięk jak startujący helikopter. W gt oba te auta brzmią prawie tak samo, w Forza zasadniczo inaczej i bardzo blisko realnych aut i wcale nie trzeba jakiegoś wyszukanego kina domowego do tego, żeby zobaczyć różnice.

Komentarz

A mnie w GT5 dźwięki auta się podobają, są bardzo zbliżone do realnych.
              Mój kanał YT: http://www.youtube.com/user/Marki432?feature=mhee

Komentarz

Zamieszczone przez Sqad
                Bredzisz człowieku.
                Zamieszczone przez Sqad
                A Tobie kto płaci gościu?

Komentarz

Wniosek z tego taki, że ten sam dźwięk każdy człowiek słyszy inaczej

Proponuję zakończyć ten śmietnik o dźwiękach z GT5, bo to jest temat o nadchodzącym Gran Turismo 6

Komentarz

Jeszcze sobie pozwolę dodać opinię o dźwiękach w GT5.

Zgodzę się z tymi, którzy mówią, że są słabe. Być może i były nagrywane w jakimś tam studiu nagraniowym przy wszystkich możliwych obrotach, przy dolocie, wydechu itp. ale efekt ogólny jest średni. Grałem na dobrym kinie domowym jak i dobrych słuchawkach i oprócz efektu przestrzennego dla mnie silniki w GT5 po prostu wyją (poza paroma wyjątkami). No i też nie są tak super realistyczne jak co niektórzy tutaj reklamują. Seryjny Golf R32 brzmi jakby miał turbinę. 5 cylindrowy Focus ST buczy jakby miał pod maską skodowskie 1.4 (a te auta słyszałem nie tylko na YT), w większości Hond nie słychać VTEC. Brakuje tego gardłowego, mięsistego gangu.
                    Dla przykładu w NFS Shift auta brzmią nie dość, że fajnie to i jeszcze są bliskie swoim odpowiednikom z rzeczywistości (nie żebym mówił, że to dobra gra ).

No i tylko może ja jestem tylko tak spaczony, ale unikam w tuningu wymiany wydechu na wyższy niż sportowy, bo po takim zabiegu po prostu nie mogę znieść jazdy takim mikserem. Żeby nie było, że jestem jakimś ignorantem to dodam, że niżej zalinkowany materiał mogę przesłuchiwać godzinami:
                    http://www.youtube.com/watch?feature=pl ... lk#t=3314s

Komentarz

Zamieszczone przez AntoniBamberas
                      Zamieszczone przez Sqad
                      Bredzisz człowieku.
                      Zamieszczone przez Sqad
                      A Tobie kto płaci gościu?
                      Widać że nie doczytałeś mojego posta do końca, bo po co komuś przedstawiać takie argumenty jak ktoś nie potrafi tego przeczytać.

Zamieszczone przez Angello
                      Wniosek z tego taki, że ten sam dźwięk każdy człowiek słyszy inaczej

Proponuję zakończyć ten śmietnik o dźwiękach z GT5, bo to jest temat o nadchodzącym Gran Turismo 6
                      Temat jest ściśle związany z poprzednią częścią :mrgreen: , a niektórzy jak widać nie grali albo w gt5 albo w fm3/4 albo w obie części.
                      Może inaczej jeśli ktoś kto nie grał w nigdy w forze może twierdzić że dźwięki sa git malina, ale nie są.

Komentarz

Z Tobą to rozumiemy się bez słów

Komentarz

Czyli rozumiem, że kolega Antoni wie lepiej, czy dźwięk Mazdy RX8 jest dobrze odwzorowany w GT5 od Sqad'a, który tą Mazdę posiada.
                          Polecam koledze wyjście z domu, przynajmniej wywietrzenie mieszkania, bo w pełni świadomy człowiek nie pisałby takich głupot.
                          GRAN TURISMO 4 ALL GOLD LICENSES AND DRIVING MISSIONS
                          Moja galeria - gt4-photo-mode/tycha-t6552.html

Komentarz

Zamieszczone przez Tycha
                            Polecam koledze wyjście z domu, przynajmniej wywietrzenie mieszkania, bo w pełni świadomy człowiek nie pisałby takich głupot.
                            Już ja nie potrzebuje twoich dobrych rad świadomy człowieku. Raczej ty zastanów się nad swoją naiwnością kolego, bo jakbyś mi napisał, że twoim zdaniem dźwięki w forzie są lepsze od tych w gt, to bym zrozumiał. Ale używanie argumentu, że ktoś coś napisał a ty mu święcie wierzysz choć sam nie widzialeś jest żałosne. Bez obrazy.

Komentarz

Na pewno bardziej mu ufam niż Tobie.
                              GRAN TURISMO 4 ALL GOLD LICENSES AND DRIVING MISSIONS
                              Moja galeria - gt4-photo-mode/tycha-t6552.html

Komentarz

Zamieszczone przez Tycha
                                Na pewno bardziej mu ufam niż Tobie.
                                A więc twój wkład w dyskusję jest taki, że dżwięki w forzie są lepsze, bo ktoś tak napisał a ty mu wierzysz, tak? Dobrze zrozumiałem? Ile ty masz lat?

Komentarz

PracujÄ™...
                                X