Ogłoszenie

Zwiń
No announcement yet.

TrwajÄ… prace nad Gran Turismo 6!

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts

• Re: TrwajÄ… prace nad Gran Turismo 6!

Nie, napisałem o tym, że jakim cudem wiesz lepiej od posiadacza RX8, jak powinna brzmieć. W obie produkcje grałem i czy tego chcesz, czy nie, dźwięki w Forzie są lepsze. Idź fanboy'ować gdzie indziej.
    GRAN TURISMO 4 ALL GOLD LICENSES AND DRIVING MISSIONS
    Moja galeria - gt4-photo-mode/tycha-t6552.html

Komentarz

Prawda, a mi się nie podoba że w GT6 mają być samochody standard jeszcze...
      Kiedy pędzisz 270 km/h to co jest przed Tobą jest już historią...

A Spec - 40 level
      B Spec - 40 level
      60 x Gold
      http://www.mygranturismo.net/29102 - garaż

Komentarz

Komentarz

Panowie wystarczy. Jeżeli chcecie porozmawiać na temat dźwięków w poszczególnych grach to proszę podzielić się własnymi spostrzeżeniami w innym miejscu, ew. temacie.
          Jeżeli chcecie rozmawiać o dźwiękach samochodów w GT6, to proszę bardzo, możecie je też porównywać do innych gier, ale nie rzucajcie w siebie błotem.
          Pozdrawiam.
          I may be slow but I'm still ahead of you.
          Mój kanał Youtube: SasekPL

Komentarz

Z tymi poprawionymi standardami to dali do pieca. Kich na maksa.

Komentarz

Noo nie rozumiem kompletnie tych standardów, cztery serie obyły się bez nich, a teraz zaczęli iść na ilość, a nie jakość : / Ale mimo to, kupię GT6, byle by w końcu dodali porządne dzwięki, więcej odmian aut z poza japonii (np. takie bmw f10 w kilku wersjach, nie tylko m5) i tuning z prawdziwego zdarzenia (wizualny).

Komentarz

Zamieszczone przez HAJ$u
                Prawda, a mi się nie podoba że w GT6 mają być samochody standard jeszcze...
                Że też kiedyś nie wpadli na pomysł aby wrzucić auta z GT2 do GT3
                http://swiftclub.pl/ Aktualnie:
                GranTurismo 1 NTSC-J 100% PAL 100%
                GranTurismo 2 NTSC-U 98.2%
                GranTurismo 5 99%
                GranTurismo 6 100%

Komentarz

Zamieszczone przez Kamiks
                  Noo nie rozumiem kompletnie tych standardów, cztery serie obyły się bez nich, a teraz zaczęli iść na ilość, a nie jakość :
                  Jest dokładnie odwrotnie, we wszystkich poprzednich częściach GT były tylko auta standard. W żadnym aucie nie było odwzorowania jego wnętrza czy widoku z kokpitu.
                  Zamieszczone przez Kamil 12
                  Że też kiedyś nie wpadli na pomysł aby wrzucić auta z GT2 do GT3
                  No jak to nie wpadli? W każdej kolejnej części GT są wszystkie samochody z poprzedniej plus jakieś nowe. W GT5 są prawie wszystkie auta z czterech poprzednich części, nawet z GT1.

Komentarz

Zamieszczone przez AntoniBamberas
                    Noo nie rozumiem kompletnie tych standardów, cztery serie obyły się bez nich, a teraz zaczęli iść na ilość, a nie jakość :
                    Jest dokładnie odwrotnie, we wszystkich poprzednich częściach GT były tylko auta standard. W żadnym aucie nie było odwzorowania jego wnętrza czy widoku z kokpitu.
                    Nie do końca, ja to rozumiem inaczej. W GT od 1 do 4 fakt, auta nie miały wnętrz, ale wtedy mało która samochodówka (nie symulator typu GTR, LFS) je miała (imo "boom" na wnętrza w grach, które nie są hardkorowymi symulatorami zaczął się wraz z TDU), ale były to modele wymodelowane na tyle dokładnie, na ile wtedy pozwalał sprzęt. Więc tamte auta można by śmiało nazwać w tamtych czasach autami premium, tym bardziej, że wszystkie trzymały ten sam poziom odwzorowania. Jakbyś w GT4 miał jakieś auta z GT2, to one byłyby wtedy standardami. Świat poszedł naprzód, a w 2013, w GT5 mamy nadal modele z gry robionej jeszcze na PS2, a najgorsze, że w GT6 również mają one się pojawić (lekko poprawione podobno, ale jednak). Tak więc chyba teraz rozumiesz o co mi chodzi ?

Komentarz

Ja podejrzewam, że wykonanie wnętrza pojazdu zajmuje ze 3 razy więcej czasu niż wymodelowanie reszty. W sprawie standardów to mam nadzieję, że tak jak mówił Kaz, że te standardy zostaną podciągnięte graficznie.

Komentarz

były to modele wymodelowane na tyle dokładnie, na ile wtedy pozwalał sprzęt. Więc tamte auta można by śmiało nazwać w tamtych czasach autami premium, tym bardziej, że wszystkie trzymały ten sam poziom odwzorowania. Jakbyś w GT4 miał jakieś auta z GT2, to one byłyby wtedy standardami.
                        No właśnie nie. Dla potrzeb GT4 na pewno nie skanowali od nowa wszystkich aut. Tak samo auta były przenoszone z GT1 czy GT2, podbijano tylko ich rozdzielczość. Po prostu nie było widać różnicy między tymi autami tak jak obecnie, bo przecież gry na PS2 działały w rozdzielczości 640x480. Teraz masz pewnie duży plazmowy telewizor i grę, która wyświetla te auta w full hd i zwykłe podbicie rozdzielczości aut z GT2 czy GT4 już nie wystarczy. Zeskanowanie od nowa 800 aut i nagranie ich silników, na które wszyscy tak narzekają, to nie taka prosta sprawa.
                        W forzie 4 jest 400 aut i wszystkie premium. W GT6 też bedzie 400 aut premium plus 800 standardowych. To co lepsze?

Komentarz

Modele z Forzy IMO nie dorównują tym z GT5. Tak się składa że codziennie z nimi pracuje. Te miejsca których w grze nie zobaczymy są marnej jakości. Niektóre tekstury też za dobre nie są. Panowie z PD mówili że poprawili standardy. Może będą one podobnej jakości co samochody premium tyle że bez wnętrza? Mam nadzieje że powiedzą coś więcej na E3.

Komentarz

Zamieszczone przez AntoniBamberas
                            W forzie 4 jest 400 aut
                            W FM4 jest 671 aut
                            Lista aut w Forza Motorsort 4

Zamieszczone przez Naruciak14
                            Modele z Forzy IMO nie dorównują tym z GT5

Jeżeli miałeś na myśli FM1, FM2 i FM3 to mogę się zgodzić. Odpal sobie autovistę w FM4 to zobaczysz coś czego w GT5 niegdy nie było
                            Polecam też zajrzeć do galerii Photo Mode FM4.

Takie sranie w baniÄ™. W obu grach auta wyglÄ…dajÄ… super pomijajÄ…c standardy w GT5

Komentarz

Zamieszczone przez Angello
                              Takie sranie w baniÄ™. W obu grach auta wyglÄ…dajÄ… super pomijajÄ…c standardy w GT5

wyjąłeś mi to z ust

Komentarz

Ile Forza 4 miała samochodów w dniu premiery? Bo widzę, że na tej liście którą wkleił Angello praktycznie na każdej stronie jest jakiś samochód z DLC.

edit: dobra widzę, nie zauważyłem zakładki. 188 samochodów w DLC, cóż jedno jest pewne, bardziej Turn 10 rozpieszczało graczy jeżeli chodzi o samochody niż PD.

Komentarz

PracujÄ™...
                                X