Można już jeździć na nowej trasie online. Trasa dłuuuga (dzień i noc), nawet trochę urozmaicona (nie tylko równa jak deska, odcinki nachylone w dół i w górę), aby zaliczyć czas okrążenia trzeba pokonać w sumie dwa pełne okrążenia, więc nawet jadąc seryjnym F40 zajmuję trochę czasu. Osiągi F40 są zbliżone do rzeczywistości (322 km/h na płaskim w stosunku do 324 km/h wg producenta). Liczyłem jeszcze na taki smaczek typu jazda z wysuniętymi reflektorami wpływa na prędkość max ale niestety tego nie doświadczyłem
Jest dobrze. Tendencja wzwyżkowa, co dlc to coraz więcej nowych samochodów (pierwszego dlc nie liczę). V12 Vantage fajny, ale chcemy więcej, bo tylko dwa astony w salonie, bieda trochę.
A ja w sumie jestem zawiedziony możliwościami jakie niesie nowa trasa. Pomiar osiągów jest świetny ale tylko w głównym trybie. Ani online ani w trybie dla dwóch graczy nie można ustawić wyścigu typu drag na 400 m - tylko co najmniej jedno pełne okrążenie. Pomijam że w trybie dla dwóch graczy na podzielonym ekranie dalej nie usunięto błędu ponieważ drugi gracz wciąż nie widzi prędkościomierza!! Poza tym w ramach wyścigu na tej trasie gracze nie startują z jednej linii tylko jest ten handicap jak na normalnych trasach. Pomału już mnie to irytuje, gra jest poprawiana od roku a dalej rozgrywkę psuje się błahymi błędami. Trzy pasy a nie można ustawić aby wszyscy startowali z jednej linii!! Zatem uważam, że ta nowa trasa powinna być bezpłatna (albo za symboliczną złotówkę) ponieważ możliwość sprawdzania osiągów była od zawsze w serii GT. Podsumowując DLC z autami porządne, DLC z trasą niedopracowane - czas myśleć o Xboksie;P
A największą frajdą dzisiejszego dnia i tak było zakupienie GT2, odpalenie jej na PS3, ściągnięcie save ze wszystkim trasami i przypomnienie sobie jak wiele fajnych tras i aut dalej brakuje w GT5
ja kupiłem tylko pakiet aut ... drag jest dla dzieci, a ściganie się na 30 km owalu brzmi równie atrakcyjnie jak zaproszenie na degustacje serów w odludnej miejscowości 180km od domu u małżeństwa z 50 letni stażem. Z ciekawości przejechałem się tylko parę metrów na trasie (dzięki uprzejmości Kmiecia który ją udostępnił), ale po rozpędzeniu Red Bulla do 519 km/h, zacząłem się zastanawiać "co ja pacze" i opuściłem pokój.
Krótko mówiąc, te 12 PLN było by lepiej zainwestowane nawet jakbym je zgubił.
PS: Autka spoko... fajnie, że cenę dostosowali do "polskich" warunków
ja kupiłem tylko pakiet aut ... drag jest dla dzieci,
Nie chodzi o wyścig sprzed świateł dla gówniarzy, tylko o możliwość porównania bezpośredniego kilku aut na prostym odcinku 1 km czy 10 km (np Viper, Corvette, Ford GT - bez tuningu, wszyscy z jednej linii) co zwiększyłoby użyteczności tej trasy, a tak to niedopracowany dodatek.
Komentarz