Ogłoszenie

Zwiń
No announcement yet.

Zawody sezonowe - wyścigi

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts

• Re: Zawody sezonowe - wyścigi

Zamieszczone przez kmieciu4ever
    Pomóc ci mogą tylko w sklepie, gdzie kupiłeś Gt5.

Zależy jeszcze czy Patras_97 zachował paragon/fakturę. Miałem podobną sytuację z Silent Hill Origins. Płyta od momentu zakupu, była czasu czas w konsoli, więc nie było możliwości, aby uległa jakimkolwiek uszkodzeniom, czy zarysowaniom. I nagle po kilku dniach chodzenia po Cichym Wzgórzu w momencie przechodzenia przez pewne cholerne drzwi, gra łapała zawiechę. Nic, tylko czarny ekran. Zaryzykowałem więc i udałem się do sklepu, w którym kupiłem grę żeby ją wymienić na nową, ale niestety, zapodziałem gdzieś paragonik i dupa. Ewidentnie produkt był wadliwy, bo płyta nie była w żadnym miejscu porysowana. Nawet sprawdzałem, czy aby przypadkiem laser mojej PS2 nie rysuje płyty, ale było wszystko ok. Na szczęście przy zakupie GT5 zachowałem fakturę na wszelki wypadek

Komentarz

Jeżeli chodzi o salon Nissana to zrobiłem re-install patcha i teraz działa. Wcześniej po zakupie gry dwa razy już ją instalowałem i wszystko działało. Usunołem ją jednak z dysku bo stwierdziłem że intalacja nic nie dała. Od tamtej pory nie mogę jej zainstalować spowrotem. Z Xanavi to napewno wina płyty. Niestety mogę zwrócić się do sklepu tylko w celu zakupu nowej bo ta pochodzi ze sprawdzonego Allegro , i to w dodatku jeszcze z Anglii. Nie mogę teraz mieć wątów do sprzedawcy bo po zakupie działała bez zarzutów.Nie wiem jak mogłem ją uszkodzić ponieważ nie robiłem z nią nic innego jak tylko wyciągałem z konsoli i wkładałęm do pudełka. Od dnia zakupu nie pojawiła się na niej ani jedna ryska. No nic, grać się da ale jeżeli to nie wina płyty, to może patch tak namieszał albo nie wiem co. A co do filmiku który miał mi pomóc = ŻE-NA-DA
      Koniec przygody z forum: 08.10.2012 16.00

Komentarz

Zamieszczone przez Patras_97
        A co do filmiku który miał mi pomóc = ŻE-NA-DA
        Faktycznie, to było trochę nie na miejscu, ale może kolega Naruciak14 miał na celu rozładowanie atmosfery Będąc szczerym, ja tam się uśmiałem do łez z tego

Komentarz

Niezły burdel się tu zrobił. Nowe czasówki i Drift oraz sieciowy jest:

246HP Madrid City / Reverse Time Trial
          X2010 Monza Circuit Time Trial

Drift:
          Chamonix Mini Drift Trial
          Deep Forest Raceway / Reverse Drift Trial

Następnym razem polecą ostrzeżenia do wszystkich, nawet do tych wstawiających obrazki jako odpowiedź, jeśli nie są związane z tematem. kyjgel
          Kiedy pędzisz 270 km/h to co jest przed Tobą jest już historią...

A Spec - 40 level
          B Spec - 40 level
          60 x Gold
          http://www.mygranturismo.net/29102 - garaż

Komentarz

Nowe zawody sezonowe.

Wyzwanie online nr 1 A-spec

400 PO High Speed Ring / 3 okrążenia
            Okres dostępności: 29.12.2011 04:00 -
            1.: Cr.200 000 2.: Cr.121 700 3.: Cr.106 900

Wyścig dla samochodów drogowych o osiągach na poziomie maks. 400 PO. Dozwolone są wszystkie rodzaje opon, a na zdobywców podium czekają nagrody specjalne.

500 PO Trial Mountain Circuit / 5 okrążeń
            1.: Cr.298 000 2.: Cr.181 300 3.: Cr.159 300

Wyścig dla samochodów drogowych o osiągach na poziomie maks. 500 PO. Dozwolone są wszystkie rodzaje opon, a na zdobywców podium czekają nagrody specjalne.

650 PO Grand Valley Speedway / 5 okrążeń
            1.: Cr.400 000 2.: Cr.243 500 3.: Cr.213 900

Wyścig dla samochodów o osiągach na poziomie maks. 650 PO. Dozwolone są wszystkie rodzaje opon, a na zdobywców podium czekają nagrody specjalne.

Wyzwanie online poziomu eksperta B-Spec

GT500 Spa-Francorchamps / 10 okrążeń
            Okres dostępności: 29.12.2011 04:00 - 31.01.2012 04:00
            1.: Cr.2 000 000 2.: Cr.982 600 3.: Cr.939 100

Wyścig B-spec na torze Spa-Francorchamps dla klasy GT500. Maksymalny poziom osiągów samochodu wynosi 600 PO, dozwolone opony wyścigowe/twarde lub słabsze. Zalecany poziom Mojego Kierowcy 35 lub wyższy.

700 PO Sarthe Circuit 2009 / 10 okrążeń
            1.: Cr.3 000 000 2.: Cr.1 473 800 3.: Cr.1 408 600

Wyścig B-spec na Sarthe Circuit 2009 dla samochodów o osiągach na poziomie maks. 700 PO. Dozwolone opony: wyścigowe/twarde lub słabsze. Zalecany poziom Mojego Kierowcy 35 lub wyższy. Aby wygrać, musisz przewidywać zmienną sytuację na torze!

Próba czasowa nr 26

Próba czasowa 400 PO Autumn Ring Mini
            Okres dostępności: 29.12.2011 04:00 - 12.01.2012 04:00
            Złoto: Cr.250 000 Srebro: Cr.150 000 Brąz: Cr.100 000

Próba czasowa na torze Autumn Ring Mini dla samochodów drogowych do 400 PO. Dozwolone są opony komfortowe/średnie lub gorsze.

Próba czasowa 350 KM Chamonix Main

Próba czasowa na Chamonix Main dla samochodów o mocy do 350 KM z oponami śniegowymi. Samochody mogą być tuningowane do 350 KM, a ich waga obniżona do 960kg.

Próba driftu

Próba driftu Suzuka Circuit East

Próba driftu na torze Suzuka Circuit East, dla każdego samochodu z oponami komfortowymi/miękkimi lub gorszymi.

Próba driftu Tokyo Route 246 /odwrócony

Próba driftu na torze Tokyo Route 246 /odwrócony, dla każdego samochodu z oponami komfortowymi/miękkimi lub gorszymi.

PS. zwróćcie uwagę ile kasy za zawody B-spec jeszcze przy premii 200%

aha, no i nowe auta w salonie kolekcjonerskim
            http://www.mygranturismo.net/24822 - garaż

Zapraszamy chętnych do jazdy online w GT5 do klubu NIGHT RIDERS !

Komentarz

B-Spec dla ludzi którzy potrzebują kasę wygląda świetnie
              Osobiście wolę krótkie wyścigi w dużej ilości, ponieważ zbieram ubranka.
              A-Spec- 40 lvl
              B-Spec- 40 lvl

Komentarz

Wyzwanie online poziomu eksperta B-Spec

GT500 Spa-Francorchamps / 10 okrążeń
                1.: Cr.2 000 000 2.: Cr.982 600 3.: Cr.939 100

Wyścig B-spec na torze Spa-Francorchamps dla klasy GT500. Maksymalny poziom osiągów samochodu wynosi 600 PO, dozwolone opony wyścigowe/twarde lub słabsze. Zalecany poziom Mojego Kierowcy 35 lub wyższy.

700 PO Sarthe Circuit 2009 / 10 okrążeń
                1.: Cr.3 000 000 2.: Cr.1 473 800 3.: Cr.1 408 600

Wyścig B-spec na Sarthe Circuit 2009 dla samochodów o osiągach na poziomie maks. 700 PO. Dozwolone opony: wyścigowe/twarde lub słabsze. Zalecany poziom Mojego Kierowcy 35 lub wyższy. Aby wygrać, musisz przewidywać zmienną sytuację na torze!

Próbował ktoś już może te wyścigi robić? Jakieś pomysły jakim samochodem najlepiej byłoby to robić, bo nagroda całkiem sowita czeka przy 200%

Komentarz

Ja zrobiłem na Spa- wziąłem Xanavi Nismo GT-R i spamowałem "przyspiesz", wygrałem z przewagą 15 sekund. nie mogę za to zrobić drugiego. Mój idiota ciągle wylatuje na Mulsanne.

Komentarz

Panowie na Sarthe Circuit proponuje 2J Race Car ma co prawda tylko 657PO ale daje rade Moi dwaj kierowcy mieli lvl 38 i 36 - wygrali z przewaga 7 sek.

ps. noktowizory obowiązkowe
                    http://www.mygranturismo.net/24822 - garaż

Zapraszamy chętnych do jazdy online w GT5 do klubu NIGHT RIDERS !

Komentarz

Potwierdzam- kierowca na poziomie 37 wygrał z przewagą 15 sekund. Pit stopy polecam zrobić na 3 i 9 okrążeniu. Przy pierwszym zmienić na pośrednie, przy drugim na pośrednie lub twarde.

Komentarz

Moi driverzy na poz 32 i 33 objechali chyba wszystkie możliwe samochody ;P. W końcu dałem im troche podrasowanego Courage - Judd GV5 Race Car '04 i poszło. Zmarnowałem na to lekko 2 godziny, ale w końcu w tym pojeździe wygrali z kilkunastosekundową przewagą. Ale to prawda- SPA jest dużo prostsze niż Sarthe.
                        A-Spec- 40 level
                        B-Spec- 34 level

Komentarz

Zamieszczone przez tata_arek
                          Ja zrobiłem na Spa- wziąłem Xanavi Nismo GT-R i spamowałem "przyspiesz", wygrałem z przewagą 15 sekund. nie mogę za to zrobić drugiego. Mój idiota ciągle wylatuje na Mulsanne.
                          O tak to jest najbardziej irytujące w tym wyścigu. Jego powrót na tor jest zepsuty w tym miejscu, bo zamiast wrócić do jazdy to jedzie powoli 80km/h przez jakieś 400 metrów tracąc przy tym nieraz kilka pozycji.

Mi się tego drugiego wyścigu nie udało wygrać jeszcze. Pierwszy wyścig mój kierowca przejechał w TAKATA NSX i ukończył z 20 sek przewagą nad drugim.

Drugi wyścig próbowałem przejechać ograniczonym do 700PO C60 Hybride - Judd Race Car '05 i niestety skończyłem na 3ciej ze stratą 7 sekund do pierwszego.
                          I may be slow but I'm still ahead of you.
                          Mój kanał Youtube: SasekPL

Komentarz

Ja próbowałem raz autem Bentley Speed 8 Race Car '03 i też przyjechałem na 3 miejscu ze stratą niecałej sekundy do drugiego. Mój kretyn mając 40 poziom zamiast wyprzedzać tam gdzie może to się czaił za innymi Szkoda, że nie ma możliwości pojechania tego w A-spec zamiast naszych baranów.

Komentarz

Ja La Sathre zaliczyłem jadąc Chapparelem 2J (z tuningiem turbo). Zjechać do pit stopu trzeba na koniec 2 okrążenia, dzięki czemu po zjechaniu reszty na koniec 3 okrążenia jest się na drugim/trzecim miejscu. Dużo też zależy od szczęścia, czy kierowca nie utknie na dłuższy czas za kimś nie potrafiąc go wyprzedzić. Potem kontrola sytuacji przez pozostałych 5 okrążeń. Na ostatnim okrążeniu po założeniu wyścigowych twardych kierowca jechał wolniej tracąc przewagę i popełniał błędy przy niskim poziomie stresu. Dlatego chyba lepiej na ostatnim okrążeniu wybrać opony pośrednie zamiast twardych tak jak sugeruje gra i zmienia reszta zawodników.

Komentarz

Mój kierowca na 39 poziomie jechał Chapparelem 2J (turbo) i w ogóle go nie popędzałem. Wyścig zaczynam na twardych oponach, na koniec 3 okrążenia zmieniam na pośrednie. Przy spokojnej jeździe opony starczają do końca - zabroniłem mu wjechać do pitu na ostatnim okrążeniu i z dużym zapasem nad przeciwnikami dojechał do mety.

Podobnie w pierwszym wyścigu: TAKATA NSX + opony pośrednie starczają na cały wyścig. Tylko musi jechać spokojnie i na siłę nikogo nie wyprzedzać.

Rzeczywiście LaSarthe daje najwięcej kasy na minutę, ale wygrana nie jest pewna: próbowałem tej samej strategii w innym wozie i opony skończyły się dosłownie na 3 zakręty przed końcem. Mój kierowca zaliczył spina i skończył na 3 pozycji.

Natomiast High Speed Ring 400 PO jest dobre do testowania wozów. Mój rekord okrążenia na sportowych twardych to 1:22.9 (Lancia Stratos). Ktoś znalazł szybszy wóz?

Komentarz

Pracuję...
                                X