Ogłoszenie

Zwiń
No announcement yet.

GT5 vs Forza 4

Zwiń
Ten temat jest zamknięty
X
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts

• Re: GT5 vs Forza

Zamieszczone przez kmieciu4ever
    "Zbyt długie wyścigi" - ponad 15 minut nudzi
    "na poziomie easy wystarczy trzymać gaz i skręcać"
    "camaro z transformersów, citroen hello kitty"
    "nie mam pojęcie, jak wyprzedzać"
    Kmieciu to najlepiej podsumował tymi 4-ma cytatami. Ten pierwszy to mnie po prostu rozwalił... 15 min to długi wyścig. No bez komentarza.
    I may be slow but I'm still ahead of you.
    Mój kanał Youtube: SasekPL

Komentarz

W markecie nie ma co grać, bo na 99% nie udostępnią jedynej kierownicy którą warto mieć na Xboxa czyli Fanatec GT2.

Obejrzyjcie sobie to: http://www.youtube.com/watch?v=X2N98Fx5Oec -> tym ufam.

PS:
      W sumie nie jest ważne, czy Forza 4 jest lepsza czy gorsza od GT5. Gdyby wyszła na PS3, to bym i tak ją kupił. Bo 200 zł można zaoszczędzić i zainwestować w dobre wyścigi. Ale druga konsola, druga kierownica? Na to nie mam ani miejsca, ani pieniędzy. Ponadto nastawienie Microsoftu mi się nie podoba - chcesz grać online? - płać! A co miesiąc będziesz miał możliwość dokupienie DLC - 10 samochodów, które zapewne zrobili w trakcie tworzenia gry, ale zablokowali żeby wydoić kasę z napalonych naiwniaków.

Komentarz

Polityka MS zabija gry na xklocka niestety

Komentarz

tak patrze to Forza 4 jakos takiego wielkiego krzyku nie zrobila juz jakis czas od premiery i szału niema.
          A-Spec - 35lvl
          B-Spec - 35lvl

License Test: 60 Gold
          Kontroler: Pad SIXAXIS

Login PSN - Andrzej_87
          My Photo Mode

Komentarz

We wszystkich aspektach jest lepsza od GT5 poza jednym, fizyka to jeden wielki zmodyfikowany z FM3 balas.

Komentarz

AI w Forzie 4 chyba jednak jest głupsze niż w Gt5 2.0
              http://gameonly.pl/news/forza-4-vs-gran ... o-5-part-3

Komentarz

http://gameonly.pl/news/forza-4-vs-gran-turismo-5-part-3
                O kurcze, porażka, szczególnie na ostatnim fragmencie to widać, kiedy to srebrne Ferrari uderza, po czym cofa się i... uderza ponownie. Myślałem, że ominie to F40, ale jak widać samochody AI w FM4 mają tylko jedną słuszną linię jazdy...

Komentarz

Wcześniej denerwowało mnie to jak ludzie oceniają sztuczną inteligencję w GT5. Mówili, że jest beznadziejna itd. Ten filmik pokazuje, że AI może być jeszcze gorsze a AI w GT5 nie jest tak słabe jak wcześniej gadano. Powiedziałbym nawet, że jest jednym z lepszych jakie wyszły na konsolowe gry wyścigowe.
                  I may be slow but I'm still ahead of you.
                  Mój kanał Youtube: SasekPL

Komentarz

Pojedźcie sobie w trybie Arcade wozem takim jak przeciwnicy i spróbujcie uczciwie wygrać. Gdyby w A-spec dali taki poziom trudności większość z nas rzuciłaby tą grę w cholerę...

Komentarz

większość z nas rzuciłaby tą grę w cholerę...
                      Dlaczego

Komentarz

Bo w gry single player gra się po to, żeby wygrywać. Ja miałem praktykę z GT2 i GT4 i poziom trudności GT5 wydawał się właściwy. Dla osób znających tylko gry arcadowe ściganki mógł więc być dość wymagający.
                        Natomiast AI w trybie Arcade Spec 2.0 po ustawieniu największej agresywności jest wymagające dla mnie po roku uczenia się jeździć. Nowy gracz nie miałby najmniejszych szans.

Komentarz

W Forzie 4 też już nie ma Porsche, jest RUF! Bodajże dlatego że EA Games ma już licencje Porsche i sobie ją zastrzegli czy jakoś tak. Prawdopodobnie z tego samego powodu nie mamy Porsche w GT5.
                          Koniec przygody z forum: 08.10.2012 16.00

Komentarz

Ameryki nie odkryłeś. My już to dłuuugo wiemy

Komentarz

Chodziło mi głównie o powód dlaczego nie ma Porsche, i raczej z tego powodu nie mamy Porsche w GT5
                              Koniec przygody z forum: 08.10.2012 16.00

Komentarz

To właśnie o tym mówię

Komentarz

Pracuję...
                                X