Ogłoszenie

Zwiń
No announcement yet.

GT5 vs Forza 4

Zwiń
Ten temat jest zamknięty
X
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts

• Re: GT5 vs Forza

Zamieszczone przez Witek Enzo
    Zamieszczone przez marcinb1986
    Panowi uspokójcie się trochę !!! Zaraz wyjdzie na to że połowa jeździła sls`ami , laomborghini itd. itp.

PS: Patras ty mając 14 lat wypowiadasz się o symulacji !!?? No nie bądź śmieszny. Może jeszcze napiszesz że rzeczywiście prowadziłeś tego sls.
    Akurat to tutaj wszyscy są spokojni tylko Ty wywołujesz nieprzyjemną atmosferę

Masz rację witek. Trochę mnie poniosło. Tylko że mnie denerwuje coś takiego , że 14-latek wypowiada się o symulacji

Wracając może do tematu.

Uważam , że gt jest boskie. Ale w tej chwili moim zdaniem prym wiedzie Forza 4. I to nawet dobrze bo to może zmobilizuje PD do większego zaangażowania w projekt pt.: " Gran turismo 6 ".

Komentarz

Tylko że mnie denerwuje coś takiego , że 14-latek wypowiada się o symulacji
      To nie wiem, weź se Persen czy coś jak narazie tylko ciebie to denerwuje . To że nie jeżdżę prawdziwym wozem nie znaczy że nie rozróżniam modelu jazdy.x2
      Koniec przygody z forum: 08.10.2012 16.00

Komentarz

Zamieszczone przez Patras_97
        Tylko że mnie denerwuje coś takiego , że 14-latek wypowiada się o symulacji
        To nie wiem, weź se Persen czy coś jak narazie tylko ciebie to denerwuje . To że nie jeżdżę prawdziwym wozem nie znaczy że nie rozróżniam modelu jazdy.

Persen jest za słaby

PS: nie " se " tylko " sobie " młody człowieku.

Jakby co to przepraszam za offtopowanie.

Komentarz

Wracając do tematu to grałem w obie gry i miałem obie konsole, jak dla mnie GT5 pod kilkoma względami ma przewagę nad Forzą. Nie będę mówił jakimi bo zaraz wybuchnie kolejna wojna.
          PS: nie " se " tylko " sobie " młody człowieku.
          Nie ma to jak dolać oliwy do ognia W każdym razie przepraszam za moje wybuchy. Morał z tego taki że każdy 14-latek nie ma i nie może mieć pojęcia o jeździe samochodem i symulacji tym bardziej o motoryzacji, więc w takich tematach nie może się wypowiadać. No i pamiętajcie pod żadnym pozorem nie popijać wodą frytek!

Komentarz

mialem sie tu nie wypowiadac ale widzac to co sie dzieje nie umiem... GT5 to konkurencja do FM3 i nie porownojcie gry gdzie sterowanie jest sztuczne jak nie wiem co z gra do ktorej ludzie naprawde sie przylozyli i zrobili dobrze bo to komiczne. FM4 bije pod kazdym wzgledem GT5 na glowe i czy sie z tym pogodzicie czy nie tak niestety jest i zadne poprawki wprowadzane do GT5 upodabniajace ta gre do FM4 tego nie naprawia. Nie przypominam sobie zeby w GT5 byla jakas wyboista droga jak np Nurburgring w kazdej mozliwej konfiguracji w FM4, wezcie sobie np AUDI RS6 i zobaczcie jak "pieknie" zrobione sa na niej odbicia na blotnikach... mozna by dlugo porownywac ale niektorzy maja chyba klapki na oczach i nie umieja tego zauwazyc... GT5 mozna porownac do FM3 ale nie do FM4 ktora jest o epoke dalej od Gran Turismo i nie bede cytowal zadnych "patriotow" ktorzy nie widza ze jest na rynku cos lepszego i to o wiele

http://www.facebook.com/profile.php?id=100000260566501

Komentarz

Chciałbym skomentować ten post, ale to naprawdę nie wymaga komentarza :mrgreen: i po co my się tu spieramy skoro taka jest prawda a te odbicia to najlepiej widać z kokpitu jak jedziesz 260km/h Po takim poście od razu można rozpoznać... ehh nie ważne.. I jak tu nadążyć? Jak miałem Forzę to Gran Turismo 5 było lepsze, mam GT5 to Forza jest lepsza...

Komentarz

Zamieszczone przez saruto
                Warto pamiętać, że większość graczy jest poniżej 18 roku życia. Więc małe szanse, że zarabiają już własną kasę.
                Oj gruba pomyłka kolego, gruuuba... Check this -> http://gry.wp.pl/wiadomosci/srednia-wie ... KBzw%3D%3D

A poza tym to ja was wszystkich bym przez kolano i pasem wystrzelał, tak się kłócić, wstyd! :wink:
                Obydwie gry są wspaniałe i dostarczają/dostarczały nam wielu cudownych i niezapomnianych chwil. Jeśli FM4 wyszłaby na PS3 to nie zastanawiałbym się ani chwili nad zakupem. Moja opinia jest taka, że prawdziwy miłośnik motoryzacji i wirtualnych wyścigów powinien posiadać obydwie gry. Niestety mało kto pozwoli sobie na zakup obydwu konsol. Nie tylko z powodów finansowych

Tyle ode mnie i zachęcam was gorąco - piszcie tutaj tylko logiczne, przemyślane uwagi dotyczące zalet/wad i innych cech obydwu gier. Bez głupich komentarzy jak niektóre z powyższych.

PAX!

Komentarz

Obie gry są cudowne i na pewno 10 lat temu nawet nie myśleliśmy, że w takie będziemy pocinać.

Forza trafia mi do serca z 2 powodów - Fiat 131 Abarth i Ferrari 288GTO. Samochody o które mógłbym przekupić życie.
                  GT5 - 100%
                  GT6 - 100%
                  GTS - 100%
                  GT7 - 100%

Komentarz

Zamieszczone przez adamwsb
                    GT5 mozna porownac do FM3 ale nie do FM4 ktora jest o epoke dalej od Gran Turismo i nie bede cytowal zadnych "patriotow" ktorzy nie widza ze jest na rynku cos lepszego i to o wiele
                    Nie no stary tu już przeginasz GT5 porównywać do FM3 to już jest delikatna przesada

Spiera się dwoje dzieciaków "nie to mój samochodzik jest lepszy!!! anie bo mój.

Komentarz

Zamieszczone przez siniak
                      Zamieszczone przez saruto
                      Warto pamiętać, że większość graczy jest poniżej 18 roku życia. Więc małe szanse, że zarabiają już własną kasę.
                      Oj gruba pomyłka kolego, gruuuba... Check this -> http://gry.wp.pl/wiadomosci/srednia-wie ... KBzw%3D%3D
                      Raport wydany przez firmę, zatytułowany Gamer Segmentation 2010 (Podział Graczy 2010), został przeprowadzony internetowo na grupie ponad 19 000 osób.
                      Szkoda, że nie sprecyzowali dotarcia do tych ludzi z ankiety. Większość młodych olewa ankiety.

Zielone piekło dużo lepiej jest zrobione w GT5 i tak samo jest w wyczuciem na tym torze.
                      A-Spec- 40 lvl
                      B-Spec- 40 lvl

Komentarz

Zamieszczone przez adamwsb
                        Nie przypominam sobie zeby w GT5 byla jakas wyboista droga jak np Nurburgring w kazdej mozliwej konfiguracji w FM4
                        Padłem. Grałem w to coś, co nazywacie uber symulatorem wibratora w dupie o nazwie FM4 i jeśli Ring w Forzy jest nierówny to w GT w takim razie wyrosło na nim stado wulkanów. Tory w FM są tak płaskie jak cała ta gra, odbicia na błotnikach...omG! I jazda na tej bezprzewodowej powietrznej pseudokierze od m$?! ahahahahh

Przepraszam bardzo. W domu mam DFGT i Ring na niej w GT jest nierówny jak jasna cholera, tymczasem w Forze grałem na lepszej kierze Thrustmastera i jazda po nordschleife była tak nudna jak familiada i suchary Strasburgera. Dla mnie wzniesień w forzy nie ma, tym bardziej nierówności na drodze. Jest za to słodka odpicowana grafika przy której zbiera się na wymioty, kupa bajerów zastępująca zgniły model jazdy, brak poczucia prędkości, chyba że jedzie się jakimś Peugeotem 908 i uda się go rozpędzić do 350kmh, ale najpierw trzeba tym samochodem ruszyć i utrzymać go na torze, co w najbardziej realistycznym ustawieniu gry jest jakimś śmiechem na sali, jakby tak samochód jechał w realu to nawet Stig z TG nie umiałby nim jeździć. Albo samochodem nie jedziesz, albo zapitalasz powerslide'ami przez każdy zakręt. Jeździłem w życiu już różnymi samochodami i nie spotkałem się z takim zjawiskiem. Także z tą [cenzura] bansującą kamerą z kokpitu. Nie wiem co za ciota to wymyśliła, lepszy byłby jakiś tracker położenia oczu i rozglądania się po świecie przez szyby niż wymuszony ruch. Przecież to JA jadę i JA decyduję się GDZIE patrzę i CO mnie interesuje za szybą, a nie durni programiści!!!

No. A ogólny rozrachunek jest dla mnie taki: forza jest do dupy. A esencja z mojego posta (głównie o to mi chodziło): w forzy tory są płaskie jak deska, w GT są realistyczne.

No to po totalnym [cenzura] forzy na forum GT mogę chyba oddać się innym przyjemnościom wieczora. Sorry, wypowiadałem się w tym temacie, może nawet nie jeden raz, ale teraz nerwy mi puściły. Po graniu prawie rok w GT5 u siebie i graniu potem w Forzę 4 przez (jakby dni policzył), to ze 20 u kumpla, jak widzę, że ktoś pisze że FM4 jest zajebiste poczucie prędkości czy doskonale odwzorowane tory (asfalt, wzniesienia, nierówności), to mnie krew zalewa i szlag trafia na miejscu.

Może ciut filmików? A co mi tam, kiedyś z kumplem ogarnialiśmy co to za twór ta Forza, na nich widać chyba wszystko to co jest w forzy do dupy.
                        To jedziem (wytłumaczę się z filmów zanim padną zbędne pytania czy cuś)

1. http://www.youtube.com/watch?v=newX-mvGlm8 porównanie, dla mnie oczywistym jest, że nie jest w 100% identycznie, ale jest zbliżone i to mocno. Dopóki filmy się zgrywają czasowo to walnijcie pauzę i popatrzcie się chwilę na jeden a potem drugi. Widać podobieństwo w kształcie pionowym toru? Widać.

2. http://www.youtube.com/watch?v=YC5yxLImSpQ jedyny swój materiał jaki posiadam z FM4 to ten z SEC z prezentacji (więc powiedzmy, że jest z dupy bo to tzw szybka gra, wszystko totalnie bez jakichkolwiek ustawień. Co nie zmienia faktu, że jeśli tak wygląda jazda Evo X to dziękuję, nie kupię (choć przykre jest to, że jeździłem cywilną wersją tego wozu po polskich drogach). Poczucie prędkości? GDZIE? Nierówności toru? GDZIE?! Kiera miała jeszcze działający FF i to jakkolwiek ustawiony! Jakby ktoś pytał, kierowcą jest mój kolega, ja nagrywam.

3.http://www.youtube.com/watch?v=wx9fJOaCImc dla tych co chcą iść na wojnę filmową, parametry totalnie seryjnego Evo po przejechaniu nordschleife (filmy z przejazdu za chwilę)

4. http://www.youtube.com/watch?v=8p65jOr2-xc dla tych co chcą iść na wojnę filmową, parametry po full tuningu Evo jeszcze przed przejechaniem nordschleife (filmy z przejazdu za chwilę)

(tak, niestety film z seryjnym evo nagrałem dopiero po przejeździe, więc samochód nieco się dotarł, ale to nie ma znaczenia raczej dla nikogo)

5. http://www.youtube.com/watch?v=gC-V9fJaJT4 powtórka przejazdu seryjnym Evo (NIC nie dotykane, kupiony z salonu, włączony przejazd). Samochód nie smok, ale proste do opanowania 4x4, na nierównym torze.

6. http://www.youtube.com/watch?v=EKQRUrAHrv0 powtórka przejazdu Evo po full tuningu. Dla mnie jest prędkość, są nierówności, a tor nie jest płaski jak decha. A Evo to świetny samochód 4x4, który nie zachowuje się jak cegła na kołach.

Taaak, czepiajcie się, filmy nagrane na automacie Przez to, że nagrywałem także wersje live podczas przejazdu, których nie warto wam pokazywać (bo te co pokazałem, lepiej obrazują to o czym mówię), one były dla kumpla.

Dla funu jedynie pierwszy film ma jakiś śmieszny dźwięk, reszta jest opatrzona moim milczeniem. Na swoje jakieś "usprawiedliwienie" dorzucę, że filmy są z początku października, więc swoją jazdę doskonalę, jakby ktoś miał zastrzeżenia pod tym kątem Z resztą, filmy są pokazowe i nigdy nie miały mieć roli wychwalającej umiejętności kierowcy jazdy na czas. Jestem przeciętniakiem przyznam. Jest to dla mnie zdrowa rozrywka i odrobinka rywalizacji. To tak prywatnie.

No. To są tylko filmy należy dodać...jeszcze co innego jest jak się siedzi przed ekranem.

Pzdr
                        I czekam na wszelkie zarzuty

Kolego za bardzo nerwowy jesteś, na drugi raz uważaj na język

Komentarz

Khazar troszkę dałeś ciała ponieważ tory w Forzy są płaskie , ale w 3 części W Forza 4 każdy tor ma wyboje. Jeżeli grałeś ( z podkreśleniem na jeżeli ) w Forza 4 na thrustmasterze f430 bo taki w tej chwili występuje do tej gry no to mówi samo przez się

PS: tak jak napisał siniak. Dajemy PRAWDZIWE porównania Forzy 4 do Gran Turismo 5.

Komentarz

Zamieszczone przez Khazar
                            Tory w FM są tak płaskie jak cała ta gra
                            Nawet nie będę pytał gdzie miałeś oczy jak grałeś w FM4, skoro twierdzisz, ze tory tam są płaskie.

Kolejny super recenzent bazujący na filmikach z YT i kilku godzinach grania ( z zamkniętymi oczami )
                            :mrgreen:

Komentarz

ale nudzicie
                              Obie gry to zabawki, to nie jest prawdziwa jazda
                              A-Spec- 40 lvl
                              B-Spec- 40 lvl

Komentarz

Szczerze mowiac to porownywanie realizmu prowadzenia aut w opbu tych grach to tak jakby prownywac sportowa charakerystyke malego fiata i cinquecento Ani Forza ani GT nie sa symulatorami! I to trzeba sobie uzmyslowic mimo ambitnych opini obu producentow. Jesli ktos mial stycznosc chocby z iRacing to juz wie o czym mowie. Tak wiec GT5 czy Forze mozna nazwac najwyzej pol-symulatorem (cos pomiedzy arcade a symulacja) i na tym nalezaloby poprzestac.
                                Prownywac jedynie monza tu grafike, dopracowanie tras i aut i caly system gry. I tu mozna sie spierac ale na pewno nie nad realizem - ani Forza ani GT nie sa blisko iRacing czy nowego rFactora i pewnie ze wzgledu na ograczenia jak i "target" konsol nigdy nie beda...

Komentarz

Pracuję...
                                X