Ogłoszenie

Zwiń
No announcement yet.

GT5 vs Forza 4

Zwiń
Ten temat jest zamknięty
X
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts

• Re: GT5 vs Forza

http://www.youtube.com/watch?v=srJeN-pI ... C0A1F1E3D9

Nie jest tak różowo: ten konwerter emuluje gamepad, czyli gra myśli że jedziesz na padzie a kierujesz kierownicą...
    Czyli "emulacja" force feedback, brak sprzęgła i skrzyni biegów. Za każdym razem gdy włącza się XBoxa trzeba podłączyć kontroler Xboxowy a potem kierownicę Logitecha. Ponadto sam konwerter kosztuje $80.

Ja kupiłem PS3 dla Grand Theft Auto 4 i nie zawiodłem się, bo grałem pół roku przed premierą PC.

Komentarz

Ja również kupiłem PS3 dla Grand Theft Auto 4 no i dla Gran Turismo 5 a no i dla Uncharteda 2 Powiem, że się nie zawiodłem ale gdybym miał postawić na szali Gran Turismo 5 i PS3 oraz Xboxa i Forze Motorsport 4 to wziąłbym zdecydowanie PS3 i Gran Turismo 5, tak wiem, że wcześniej pisałem co innego ale według mnie jedyna w tej grze głupota to robiony na odwal się tryb podzielonego ekranu...

Komentarz

• Re: Updejty

Zamieszczone przez Action
        Gran Turismo 5 ma przewagę nad Forzą jest ciągle udoskonalane przez Update a Forza brnie do przodu w nowych częściach. Gran Turismo udoskonala każdą kolejną część poprzez Update a w Forzie eliminują błędy w następnej części ale według mnie Gran Turismo stoi na grubym lodzie a Forza na cieniutkim, dlaczego? Forza znajdzie jakiś błąd w 4 wyeliminuje w 5 potem ten z 5 w 6 a ten z 6 w 7 itd. A Gran Turismo stara się wyeliminować wszystkie błędy itp. w jednej części i za to jest lepsze Dziękuje
        Chciałbym Cię tylko zapytać ile masz przegranych godzin w Forza Motorsport 4 ? Jakie masz doświadczenie z tą grą ?
        Czy swoje opinie opierasz o wielogodzinne granie czy też wypowiadasz się na postawie opinii z internetu ?

Zamieszczone przez Action
        Sam stałem przed dylematem kiedy kupowałem PS3 vs Xbox 360 miałem do wyboru dwa tytuły, mogłem zrezygnować z Gran Turismo i czegoś albo zrezygnować z Halo i Forzy:
        Xbox - Halo, Forza
        PS3 - Gran Turismo i jeszcze jakaś jedna gra była

Lecz mimo tego moja dusza powędrowała do GT5, ale oczywiście się zawiodłem, teraz czasami żałuję, że nie kupiłem Xboxa 360 i Forzy.

Wiele osób same narzeka na błędy w GT5 ale jak ktoś tylko powie, że w FM4 jest coś lepiej to nagle te same osoby w innym wątku już bronią GT5 jak suka szczeniąt.

Ja zdania nie zmienię bo oba tytuły są rewelacyjne ale każdy na swój sposób.

Pozdrawiam i Wesołych Świąt

Komentarz

Chciałbym Cię tylko zapytać ile masz przegranych godzin w Forza Motorsport 4 ? Jakie masz doświadczenie z tą grą ?
          Czy swoje opinie opierasz o wielogodzinne granie czy też wypowiadasz się na postawie opinii z internetu ?
          Grałem u kumpla łącznie przegraliśmy w to około 20h bo pomagałem mu przejść ale mimo tego i tak dla mnie zawsze lepsze będzie GT. Bądź co bądź nie wiem co ci tutaj nie pasuje, każdy ma prawo do wyrażania własnej opinii

Komentarz

Wyrażanie opinii na jakiej podstawie? 20 godzin w FM4... a ile godzin spędziłeś przy GT5?
            Kiedy pędzisz 270 km/h to co jest przed Tobą jest już historią...

A Spec - 40 level
            B Spec - 40 level
            60 x Gold
            http://www.mygranturismo.net/29102 - garaż

Komentarz

Więcej Z tym, że u niego tyle przegraliśmy w 3 dni bo u niego nocowałem... U mnie wyszłoby znacznie więcej ok. 40h jak nie więcej Trochę sporo nabijam bo gram czasami nawet przez całą noc w robocie To tylko wygaszanie pieca

Komentarz

Action nie kompromituj się... 20 h w Forza Motorsport 4 to nawet nie kropla w oceanie jakim jest Forza. To tak samo jak byli ludzie co recenzowali Gran Turismo 5 po zdobyciu 7 levelu w a-spec. Więc daruj sobie i nie hejtuj tutaj.

Komentarz

Nadchodzą posiłki z Forzy i ich zachwyt. Action nie hejtował imo wyraził tylko opinie.

Komentarz

Zamieszczone przez Dreadlock89
                    Nadchodzą posiłki z Forzy i ich zachwyt. Action nie hejtował imo wyraził tylko opinie.
                    Opinię opartą na czym ?

Dredziu wiesz, że Cie szanuję ale powiedz mi szczerze czy recenzowałbyś taka grę jak GT5 lub FM4 po 20 godzinach grania ?

Ja mam przegrane w FM4 około 100 godzin i zaliczone dopiero 4,6% kariery. Szczerze przyznam, że gry jeszcze nie poznałem aż tak dobrze jak Ci co piszą, że grali kilka godzin albo przelotnie w markecie :mrgreen:
                    Panowie darujcie sobie najeżdżanie na FM4 bo nic o tej grze nie wiecie i podpieracie się opiniami z internetu i YT.
                    Mi nawet nie przyszło do głowy porównywać tych gier pomimo tylu przegranych godzin. Jak zaliczę FM w 80% to może dopiero odważę się porównać obie gry.
                    Tak więc darujcie sobie swoje opnie wyssane z palca.
                    Pozdrawiam.

Powtórzę się kolejny raz. Obie gry są super ale każda na swój sposób.

Komentarz

Wiadomo , że żadnej wojny nie chcemy robić. Siniak bardzo fajnie określił powiedzmy " działania " PD w ulepszaniu Gran Turismo. Wydaje mi się , że KAZ próbuje na siłę coś udowodnić wprowadzając coś co jest w Forzy z bardzo mizernym skutkiem. Gran Turismo jest świetną grą , ale lepiej niech już nic nie wprowadzają w tych patchach. Niech skupią się nad kolejną częścią GT. Też bardzo szanuję twoje zdanie Dredziu , ale ( tak jak zawsze twierdzę ) jeżeli nie posmakujesz obu potraw to nie będziesz wiedzoał , która jest lepsza

Komentarz

Ale tu niema mojego zdania bo nie powiedziałem właściwie nic w tym temacie od kilku postów. Miałem świetny wywód ale piszę z telefonu i połączenie wyzerowało mi treść co mnie złości i odrzuca od pisania drugi raz tego samego.

Komentarz

Ja i marcinb1986 chcemy tylko niektórym graczom powiedzieć, że niepotrzebnie tak zawzięcie bronią GT5. Niestety trzeba unieść wysoko czoło i przyznać, że GT5 ma sporo niedociągnięć. FM4 też nie jest grą idealną. Tu nie chodzi o to, że chcemy GT5 zepchnąć na dno a jedynie surowym okiem spojrzeć na tę grę.
                          Nigdy nie pozwolę powiedzieć, że GT5 to zła gra, bo na serii Gran Turismo się wychowałem.
                          Ukazanie się FM4 jedynie otworzyło mi oczy i pokazało, że GT5 nie jest grą idealną o czym przecież większość z Was wie.

Komentarz

Spotkali się Fani GT5 i Forzy xD Ja tam tylko powiem ,że Forza 4 Jest może i lepsza od GT5 ale ja nigdy nie kupie bo mnie wkurza polityka Microsoftu oraz nie widzę sensu kupowania xbox'a dla jednej gry

Garaż- http://www.mygranturismo.net/33020

Komentarz

Zamieszczone przez MichuKostek94
                              Forza 4 Jest może i lepsza od GT5
                              Ja tego nie powiedziałem.

Daruj sobie takie wypowiedzi nic nie wnoszące do tematu. Jakbyś nie wiedział to zarówno ja i marcinb1986 jesteśmy fanami obu gier. Nie ma to jak wejść w połowie dyskusji nie wiedząc do końca o czym mowa i pisząc cokolwiek aby zaistnieć.

Komentarz

Dobra ,sorry mój błąd... Ale jak tu już jestem to powiem ,że jeśli Turn 10 będzie tak często wydawał jakieś ulepszenia(patche) do Forzy 4 jak to robiło PD, to Kaz i jego ekipa będą mieli naprawdę dużo roboty(mam tu na myśli prace nad Gran Turismo 6) :wink: Bo sama "czysta" wersja Forzy 4 jest zaje*ista ,a jak zaczną ją dokręcać i wypuszczać jakieś DLC...

Garaż- http://www.mygranturismo.net/33020

Komentarz

Pracuję...
                                X