Ogłoszenie

Zwiń
No announcement yet.

Premium Cars i Standard Cars

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts

Re: Premium Cars i Standard Cars

Zamieszczone przez thooorn
    Prawda jest taka, ze to wlasnie konsole hamuja rozwoj technologi w grach. Producenci musza tworzyc gry "pod konsole", jesli mysla o mulitplatformie. Przez to mamy rozne kwiatki na PC. Niech w koncu wypuszcza jakiegos X720 czy PS4
    Masz rację, obecnie PCet wyprzedził konsole. Dlatego teraz mamy zastój jeżeli chodzi o rozwój grafiki. Z jednej strony to dobrze, bo ludzie może w końcu skupią się na takich rzeczach jak AI w grze, albo na fabule (w rpg). Przydałby się też jakiś porządny silnik fizyczny bo obecnie nowy Crytek czy physx od Nvidii nic nowego nie pokazuje... To już było, a teraz to nieznacznie podrasowali. Po za tym na mojej 2 letniej grafie obsługuję nowe gry jak CoD BO na full detalach na PC.
    I may be slow but I'm still ahead of you.
    Mój kanał Youtube: SasekPL

Komentarz

Grafika to nie wszystko, choć jeśli wiele gier jest robionych na konsole/komputery z czego te drugie dają więcej (grafika) i niższe ceny gier? Teoretycznie już wielu odpowiedziało na to pytanie, jednak jeśli przyjrzymy się wszystkim aspektom to sprawa nie wygląda tak jasno.

Komentarz

Ale nikt chyba by się nie obraził jakby Sony wypuściło PS4 ; D Byle żeby PS4 miało wsteczną kompatybilność, bo nie mam zamiaru Wydawać pieniędzy na gry, w które niedługo nie będę mógł grać. Bo wiecie ja lubię mieć jedną konsolę a nie milion kabli w domu.

Komentarz

Oby szefostwo SONY nie wpadło na realizację 10 letniego planu jaki zapowiadali.Chodzi o to,że chcieli wspierać PS3 przez 10 lat (tak jak to było z PS2).Ale myślę,że tego nie zrobią bo Microshit by ich wyprzedził.Zresztą na pewno już projektują następcę PS3 i są pogłoski,że nowa konsola będzie nadal pracować na Cell'u ale podwójnym Muszą za rok lub dwa wypuszczać kolejną generację,bo PS3 już jest za cienkie nie ma się co oszukiwać

Komentarz

Zamieszczone przez Sasek
            obecnie PCet wyprzedził konsole.
            Obecnie? Trzy lata temu wyszedł Crysis, 8 miesięcy po europejskiej premierze PS3
            1+1=10

Komentarz

Obecnie PC jest daleko z przodu, a tzw. jeszcze "NextGeny" 100lat za murzynami

Zamieszczone przez TERMINATOR
              (...) już projektują następcę PS3 i są pogłoski,że nowa konsola będzie nadal pracować na Cell'u ale podwójnym
              Oby nie. PS3 ma ogromny potencjal, ale jest bardzo niewygodna platforma dla programistow. Jesli maja podpisany jakis wieloletni kontrakt na ta technologie, no to pech. Lepiej jest miec nawet nieco slabszy sprzet, ale w pelni rozpracowany, niz wieksze mozliwosci, a nie moc ich wykorzystac. Aktualnie wiele, nawet tych nowych gier na konsole wypada smiesznie w porownaniu do typowo PC-owych. Gry, ktore sa tworzone multiplatformowo, sa czesto do bani. Kto na tym najbardziej cierpi? PC-owcy, ktorzy dostaja jakis marny port z konsoli wydany w pospiechu przed data ogolnej premiery (lub po) z mnostwem bugow, niedociagniec i syfu.

EOT

Premium i Standard Cars to jak strzal w stope. Seria GT jest dobra. Nie jestem fanboyem ktorejs ze "stron" konfliktu, ale chyba nawet dla najwiekszego, zagorzalego entuzjasty Gran Turismo nowa gra, wydana w XXI wieku na konsole nowej generacji, ktora jest tak naprawde zlepkiem GT4 i GT5P z paroma bonusami i w nieco lepszej oprawie to chyba nie szczyt marzen i oczekiwan po tak dlugim okresie produkcyjnym. Moze teraz nie, ale po pewnym czasie to bedzie razic i pozostawiac niedosyt. Mozna bylo lepiej. Uncool

Komentarz

Premium i Standard Cars to jak strzal w stope. Seria GT jest dobra. Nie jestem fanboyem ktorejs ze "stron" konfliktu, ale chyba nawet dla najwiekszego, zagorzalego entuzjasty Gran Turismo nowa gra, wydana w XXI wieku na konsole nowej generacji, ktora jest tak naprawde zlepkiem GT4 i GT5P z paroma bonusami i w nieco lepszej oprawie to chyba nie szczyt marzen i oczekiwan po tak dlugim okresie produkcyjnym. Moze teraz nie, ale po pewnym czasie to bedzie razic i pozostawiac niedosyt. Mozna bylo lepiej. Uncool
                Ja bym powiedział, że nawet tak jak Porsche Boxter po tym, jak kupił takiego James May. Seriously Uncool

Oby szefostwo SONY nie wpadło na realizację 10 letniego planu jaki zapowiadali.Chodzi o to,że chcieli wspierać PS3 przez 10 lat (tak jak to było z PS2).Ale myślę,że tego nie zrobią bo Microshit by ich wyprzedził.Zresztą na pewno już projektują następcę PS3 i są pogłoski,że nowa konsola będzie nadal pracować na Cell'u ale podwójnym Muszą za rok lub dwa wypuszczać kolejną generację,bo PS3 już jest za cienkie nie ma się co oszukiwać
                Mylisz się. Microsoft nie po to wyspuścił A.D. 2010 X360 Slim i Kinecta, żeby rok czy dwa lata później wypuścić na rynek nową konsolę.
                Zarówno MS jak i Sony nie kalkuluje się projektowanie i produkcja nowego systemu, szczególnie świeżo po wprowadzeniu nowych kontrolerów z którymi obie firmy wiążą duże nadzieje. IMHO jedyną opcją na przyspieszenie wprowadzenia nowej generacji konsol jest ruch Nintendo. Pytanie brzmi, czy po wielkim boom jakim będzie marcowa premiera 3DSa na E3 '11 usłyszymy o projektach nowej stacjonarnej konsoli spod znaku Wielkiego N i jeśli tak, to co nowego zostanie pokazane. Musimy pamiętać o tym, że większość rewolucji sprzętowych wprowadzali właśnie oni, a potem zabijali to niedopracowaniem i brakiem dobrych gier...

A co do grafiki, to należy pamiętać, że to nie ona jest najważniejsza i nawet pod koniec cyklu życiowego konsol wychodzą na nie gry wspaniałe, pomimo tego, że oprawa graficzna nie wbija już w fotel jak na przy pojawieniu się konsol. Wystarczy wspomnieć o Conkerze na N64, FF IX na PSX, FF XII i GoW II na PS2, choć trzeba przyznać, że wszystkie te tytuły wyglądały, jak na możliwości systemu, wspaniale.
                Proste są dla szybkich samochodów. Zakręty dla szybkich kierowców.

Komentarz

Moze teraz nie, ale po pewnym czasie to bedzie razic i pozostawiac niedosyt. Mozna bylo lepiej. Uncool
                  Nie ma co dużo rozpaczać.W raz ze zbliżającą się premierą każdej części,a także jakiś czas po niej.Zawsze znajdą się tacy którzy będą czuli nie dosyt.Na to nie ma rady,bo przecież grę można by było ulepszać i ulepszać a i tak wyjdzie ktoś z tłumu i powie,że można było zrobić jeszcze to i tam to...

SeraphPL- masz wiele racji w powyższym poście.Ale zobaczysz,że nową generację konsol wypuszczą nie dalej jak za 3-4 lata.Bo to już będzie maksimum ze względu na to,że technologią prze do przodu.A ludzie mają coraz większe wymagania w stosunku do rozrywki elektronicznej.Kolejne konsole od "M" i Sony,to będą platformy zaprojektowane głównie w kierunku 3D.Telewizory 3D staną się tańsze i powszechniejsze.Sama technologia 3D będzie bardziej dopracowana.Co prawda PS3 już ma 3D,ale korzysta z tego mały odsetek ludzi,bynajmniej w polsce.Co do Nintendo,to zobaczymy co zaprezentują.Najpierw muszą powrócić do swojej dawnej formy

Komentarz

A ja uważam że 3D w obecnej formie nie da rady. Mi się to nie podoba obraz nie zasługuje na miano 3D. Do tego męczą oczy te okularki i obraz. Ja np noszę okulary i co? mam zakładać okulary na okulary. Ja to jak zdejmę zwykle okulary to już mam 3D bo mam astygmatyzm

Co do Nintendo sądzę że oni prowadzą trochę inną politykę i swoją grupe docelową mają.

Komentarz

• Re: Premium Cars i Standard Cars

Zamieszczone przez Sqad
                      A ja uważam że 3D w obecnej formie nie da rady. Mi się to nie podoba obraz nie zasługuje na miano 3D. Do tego męczą oczy te okularki i obraz. Ja np noszę okulary i co? mam zakładać okulary na okulary. Ja to jak zdejmę zwykle okulary to już mam 3D bo mam astygmatyzm

Co do Nintendo sądzę że oni prowadzą trochę inną politykę i swoją grupe docelową mają.
                      To zaj....ście masz bo nie musisz mieć nawet TV 3D :mrgreen: (żarcik) :wink:
                      OGE-1 INA AM EIN OT 2 SAN KAJ 3 HCIKAT

Komentarz

Wiem,... sam się z tego śmieje :mrgreen:

Komentarz

sqad-to w okularkach od tv i z Tą wadą powinno Ci wyjść 6D
                          O shit he he. Swoją drogą pewnie niedługo zachną wprowadzać telewizory 3D bez okularów, jak jest to np.w nowym Nintendo Ds.

Czytałem gdzieś specyfikacje Ps4 ale to zapewne fanowskie sci fi.
                          Konsole mają się dobrze a Sony ani myśli się spieszyć. Choć pewnie pierwsze projekty ps4 lądują na biurku prezesa to ps3 ma jeszcze za dużo graczy i tytułuw przed sobą żeby je uśmiercić. Czeka nas.Kz3 i Uncharted3 i kto wie co jeszcze. Przeważnie jest tak że konsole szczyt swojej świetności osiągają właśnie na schyłku wycofania. Jak już seraph zauważył ffIX czy Gow2 to doskonałe przykłady.

Różnica jest taka że Pc rozwija się małymi częstymi kroczkami. Co kilka miesięcy można coś dokupić.

Konsole robią jeden krok co ok.5-6 lat ale za to ogromny. Ps3 ma jeszcze wystarczająco pary żeby nas zadziwić. Patrz Gt5, Uncharter 2,Gow3 etc.

Komentarz

Dokładnie a jak było z GT1? na PSX'a nie wiele było szumu konsola długo nie pożyła a jak gra wyszła to spałowała wszystkich dokumentnie.

Komentarz

Moje PSX jeszcze działa, tylko laser długo czyta zarysowane płyty. :mrgreen:
                              I may be slow but I'm still ahead of you.
                              Mój kanał Youtube: SasekPL

Komentarz

Zamieszczone przez Sasek
                                Moje PSX jeszcze działa, tylko laser długo czyta zarysowane płyty. :mrgreen:
                                Ja musiałem właśnie kupić pierwszą sztukę, bo okazało się że Final Fantasy VIII nie emuluje ani PS3, ani PS2...

SeraphPL- masz wiele racji w powyższym poście.Ale zobaczysz,że nową generację konsol wypuszczą nie dalej jak za 3-4 lata.
                                Owszem, da to nam cykl życiowy 8-9 lat dla X360 i 7-8 lat dla PS3. A nie będzie to oznaczało natychmiastowego końca gier i wsparcia dla nich - będzie tak samo jak w przypadku PS2. Przecież FFXII, Rouge Galaxy czy Persona 4 wyszły już po premierze PS3, ta ostatnia dwa lata później. Pojawienie się PS4 nie będzie oznaczać natychmiastowego końca PS3.

Sama technologia 3D będzie bardziej dopracowana.Co prawda PS3 już ma 3D,ale korzysta z tego mały odsetek ludzi,bynajmniej w polsce.
                                Owszem, powinno się pojawić 3D bez okularów, które IMO są męczące na dłużej niż 20 minut gry/oglądania filmu. A u nas w Polandii mało kogo stać na kupno nowego TV 3D, które są zdecydowanie droższe od swoich "płaskich" kolegów.

Co do Nintendo,to zobaczymy co zaprezentują.Najpierw muszą powrócić do swojej dawnej formy
                                Niestety. Nintendo strzeliło sobie w stopę pozbywając się serii Final Fantasy, która pociągnęła PSX, czy dając odejść Kojimie z jego Metal Gearem. Ale jak widać nawet na produkcji samych gier dla tzw. casuali da się wyjść na swoje, ba, wygrywać wyścig. Ale muszę przyznać, bardzo chciałbym zobaczyć dobrą grę na Big N która nie jest Zeldą, Mario, albo House of the dead: Overkill. Inna sprawa jest z handheldami, bo tu IMO DS bije na głowę PSP... Szczerze mówiąc PSP to konsola na której najbardziej się zawiodłem w swojej historii posiadania elektroniki.
                                Proste są dla szybkich samochodów. Zakręty dla szybkich kierowców.

Komentarz

PracujÄ™...
                                X