Ogłoszenie

Zwiń
No announcement yet.

Premium Cars i Standard Cars

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts

• Premium Cars i Standard Cars

Witam,
    Co sądzicie o podziale aut na te 2 grupy, Premium i Standard. Szczerze mówiąc ja czuje się lekko zniesmaczony tą decyzją, bo około 800 " Standardowych " aut ( prawdopodobnie ) będzie pozbawione interioru i uszkodzeń karoserii . Pozostałe auta " Premium " których będzie zaledwie 200, będą na szczęście szczegółowo dopracowane.

Re: Premium Cars i Standard Cars

Polyphony znow poszlo po najmniejszej linii oporu. Wycieli wszystkie wozy z GT4, wrzucili je do GT5 kompletnie nic z nimi nie robiac, dokleili troche nowych i zadowoleni.

Taki chlam to ja dziekuje, zeby czekac na niego tyle lat Dno...

Komentarz

Jakie wycieli, przecież modele były od nowa robione

Komentarz

Poczekajmy zobaczymy...Już nie mogę się doczekać

Komentarz

Zamieszczone przez cichy45
          Wierzysz w to? Ciekawe, ze ta liczba prawie pokrywa sie z liczba samochodow z GT4. Gdyby robili od poczatku, dlaczego nie mieliby dorzucic uszkodzen i wnetrz, przynajmniej czesci z nich? Jedynie Premium powstaly od zera, wiec maja i uszkodzenia, i wnetrza.

Po tym wszystkim, co juz zdazyli nam pokazac od wydania GT4, wszystkiego mozna sie spodziewac, wiec radzilbym nie liczyc na fajerwerki

Komentarz

Zamieszczone przez thooorn
            Wierzysz w to? Ciekawe, ze ta liczba prawie pokrywa sie z liczba samochodow z GT4. Gdyby robili od poczatku, dlaczego nie mieliby dorzucic uszkodzen i wnetrz, przynajmniej czesci z nich? Jedynie Premium powstaly od zera, wiec maja i uszkodzenia, i wnetrza.

Po tym wszystkim, co juz zdazyli nam pokazac od wydania GT4, wszystkiego mozna sie spodziewac, wiec radzilbym nie liczyc na fajerwerki
            Dlatego ja nie kupuję w dniu premiery,a gdzieś w połowie grudnia przed samymi świętami Może cena spadnie o 10-20 zł ,a i prezent na święta będzie Poza tym będę już mógł się rozeznać jak to wszystko wyszło,bo zaraz będą testy i recenzje

Komentarz

Ja zrobię tak samo jak kolega wyżej - poczekam, obczaję co i jak i wtedy kupię. A poza tym nie oczerniajcie Polyphony za to że skopiowali auta z GT4. Wyobrażacie sobie jak by to wyglądało? Według mnie troche nie pasowałoby to do grafiki z GT5. Do tego Polyphony to nie jakieś City Interactive, na pewno wypuszczą grę w pełni wartościową i bez żadnych błędów. Z tego co mówił Kaz to mogli ją już wypuścić na święta 2009, lecz ciągle czekają aby dopicować ją maksymalnie. A z tymi uszkodzeniami i wnętrzami, Standardowe auta będą miały wnętrza z mniejszą rozdzielczością tekstur, a uszkodzenia będą takie jak w starych Need For Speedach, czyli zadrapania lakieru, popękane szyby, może jakieś lekkie wgniecenia. To co teraz napisałem przeczytałem w newsach na GtPlanet.net.
              GT5 = 68% GT4 = 100% GT4 = 100% GT3 = 100% GT:C = 100% GT2 = 100% GT = 100%

Komentarz

Ja też robie tak samo jak panowie wyżej. Co do aut premium mam mieszane uczucia. Z jednej strony, lepiej wyglądają.Jak przy**erdolisz w ściane z prędkością 250 km/h, to chociaż zdeżak się rozwali. Z drugiej strony to po co wogóle robią 2 rodzaje jakości samochodów. Przecież to jest bez sensu. Bardziej podczas wyścigu będziesz się chciał jopić na auto rywala.

Komentarz

Zamieszczone przez thooorn

No proszÄ™... Na pewno to:

ma tyle samo wielokątów co to:
                  http://www.thetorquereport.com/nissan_g ... age007.jpg

Poza tym na uszkodzenia to muszą się zgodzić firmy produkujące te samochody jak nissan toyota itp itd.

Komentarz

Standard to poprawione auta z GT4 i GT PSP, nawet gdzieś to było mówione - kicha. Powiedzcie mi - dlaczego na screenach przedpremierowych mamy najprawdopodobniej same premium cars? :wink:

Nawet tu widać różnicę imo.

"The difference?
                    Premium: Are modeled down to the bolt, inside and out, including engines.
                    Standard: Don't have cockpit modeled, and look to be or are slightly improved GT4 cars."
                    JakieÅ› pytania?
                    http://swiftclub.pl/ Aktualnie:
                    GranTurismo 1 NTSC-J 100% PAL 100%
                    GranTurismo 2 NTSC-U 98.2%
                    GranTurismo 5 99%
                    GranTurismo 6 100%

Komentarz

Nawet jeśli poprawione to w sensie zrobione od nowa. Nie rozumiecie że to nie może być zwykły "import" ---> "export" ? Kazik gadał że te modele są zupełnie inne bo w GT4 to była jedna "bryła" a w 5 części składają się z kilku elementów.

A, i am na myśli same modele 3D, a nie czy te auta były czy nie.

Komentarz

Nie rozumiecie że to nie może być zwykły "import" ---> "export" ?
                        A masz jakies podstawy, by tak twierdzić? Mogą byc przeniesione modele, tylko poprawione /

Ja tam Kaziowi średnio wierzę, bo to mistrz mówienia, a nie robienia. Zapowiadał wiele rzeczy, ktorych pozniej nie bylo - niejednokrotnie.
                        GranTurismo 5 99%
                        GranTurismo 6 100%

Komentarz

Sprawdzie sobie z ilu wielokątów zbudowany jest model w gt4 i gt5 lub gt5p. Modele może i są zaczerpnięte ale zapewne zostały od podstaw odświeżone i opatrzone w wiele detali,dokładniej odwzorowane i o wiele lepsze tekstury.

Ja bym poczekał z ocenami. Nawet jeśli (odpukać) gt5 nieco zawiedzie to gt6 będzie rewolucją. Ci co czytają wiedzą że gt5 tworzone było od zera, od pierwszej linijki kodu. To zupełnie nowy silnik. Więc dlatemu tak długo. Plus taka ilość aut (ich testy) trasy itp.itd. Może i zbyt długo to trwało. Ale przy tworzeniu gt6 są fundamenty na których postawią auta i dodatkowe opcje,możliwości itp. Reasumując do tej pory się nie zawiodłem. Więc trzymam kciuki i wierzę nadal.

Komentarz

cichy45

niestety ale Standard Cars to kopiuj z GT4 wklej do GT5 jedynie mają poprawione tekstury/shadery i zoptymalizowane do silnika graficznego GT5 i nic więcej żadnych poprawek w modelowaniu (wielokątach).

Komentarz

I to by było na tyle.

Za dużo czekania, żeby dostac coś takiego.. W 100% zgadzam się z Thoorn' em. Czyli to jest ta obiecana rewolucja gt5..
                              GranTurismo 5 99%
                              GranTurismo 6 100%

Komentarz

PracujÄ™...
                              X