Ogłoszenie

Zwiń
No announcement yet.

Pytania i odpowiedzi odnośnie GT5

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts

• Re: Pytania i odpowiedzi odnośnie GT5

Witam
    Jestem tu nowy więc na początek witam wszystkich fanów GT

Mam pytanie odnośnie ustawień jazdy ... Gram na kierownicy z wyłączonymi wszystkimi "wspomagaczami" i na manualnej skrzyni... ale coś dziwnego zauważyłem przy hamowaniu skrzynią biegów..
    otóż: przy hamowaniu "konsola" jak by z automatu wciska sprzęgło .. biegi spadają do jałowych... wiec cała idea hamowania biegami pada. Coś nie tak ustawiłem ... idzie to wyłączyć ??
    Nie wiem czy mnie dobrze rozumiecie ale można to sprawdzić np. na szutrach : rozpędzić się do np. 150 km/h wcisnąć hamulec na maksa zredukować do 1 biegu i puścić hamulec... na liczniku około 100, 1 wbita a auto zachowuje się jak by ktoś trzymał sprzęgło... toczy sie mimo że 1 wbita... trzeba nacisnąć gaz żeby spowrotem wróciło do normy... Dziwne to.
    Mi to osobiście przeszkadza bo nie idzie z dużej prędkości shamować sie pomagając sobie skrzynią biegów... auto jak biegi spadną momentalnie wpada w poślizg i pozamiatane.
    HELP

Pozdro

Komentarz

To faktycznie coś dziwnego. Na gram jeszcze na padzie i tez na manualnej skrzyni i takie coś nie występuje. A czy uzywasz sprzegla? Nie wybrazam sobie kręcić dobrych czasów bez hamowania silnikiem.

Komentarz

Mam kierownice GT a tam niestety nie ma sprzęgła.. wiec gdy hamuje nic nie powinno mi ścinać obrotów ... a tak mam wrażenie ze przy hamowaniu razem z blokowaniem kół odcinam obroty jednocześnie... Sprawdź to co opisałem wyżej na szutrze ... tam koła przy hamowaniu szybko tracą przyczepność ... i tam najbardziej pomocne jest hamowanie silnikiem.
        PS. nie podłączałem jeszcze PS3 do sieci więc nie sciągałem zadnych łatek do GT5.

Komentarz

Nie no ja na pewno mogę hamować silnikiem nic takiego nie ma miejsca jak Ty opisałeś.

Komentarz

Witam. jestem nowym użytkownikiem GT5 na PS3. Mam kierownicę G25. Niestety nie działa mi kierownica... nic się nie dzieje przy skręcie... Nie wiem, może coś trzeba skonfigurować, sparować... Czy może mi ktoś pomóc?

Komentarz

Zamieszczone przez Gary
              Witam. jestem nowym użytkownikiem GT5 na PS3. Mam kierownicę G25. Niestety nie działa mi kierownica... nic się nie dzieje przy skręcie... Nie wiem, może coś trzeba skonfigurować, sparować... Czy może mi ktoś pomóc?
              Z tego co pamiętam to kierownica musi być podłączona do PS3 przed odpaleniem GranTurismo. Włącz PS3 podepnij kierownice i wtedy odpal GT.

Komentarz

Zamieszczone przez mvn
                Zamieszczone przez Gary
                Z tego co pamiętam to kierownica musi być podłączona do PS3 przed odpaleniem GranTurismo. Włącz PS3 podepnij kierownice i wtedy odpal GT.
                Nie trzeba. U mnie DFGT się dostraja samo nawet już w grze. Spróbuj w opcjach w pierwszym menu, wejść do sterowania i ustrawić inną kierownicę niż tą którą masz. Bo chyba G25 nie jest wsparta przez GT5... Popróbuj z innymi. Pozdro.
                I may be slow but I'm still ahead of you.
                Mój kanał Youtube: SasekPL

Komentarz

Zamieszczone przez Sasek
                  Zamieszczone przez mvn
                  Zamieszczone przez Gary
                  Nie trzeba. U mnie DFGT się dostraja samo nawet już w grze. Spróbuj w opcjach w pierwszym menu, wejść do sterowania i ustrawić inną kierownicę niż tą którą masz. Bo chyba G25 nie jest wsparta przez GT5... Popróbuj z innymi. Pozdro.
                  Bo DFGT jest dedykowana do GT5 a G25 już nie. Tak już było w Prologu, że jak włączyłeś grę przed podpięciem kierownicy G25 to nie działała. Teraz już nie mam G25 więc nie sprawdzę jak jest w finalnej wersji GT, ale możliwe, że tak samo.

Komentarz

Jak na razie tylko zamieniałem sie autami przez "daj znajomemu" a jest opcja żeby pożyczyć na jeden dzień tylko i auto wraca samo? Wiadomo ze różnie bywa :wink: Jest coś takiego jeszcze jak udostępnij znajomym, na jakiej zasadzie to działa?

A-spec- 32
                    B-spec- 33
                    http://www.mygranturismo.net/user_sheet.php?id=4305

Komentarz

Słuchajcie jak można zrobić mistrzostwa na złoty puchar, żeby zakończyć klasę w złocie?? Przejechałem każdy wyścig na złoto, ale nie jechałem mistrzostw i mam wszędzie puchary złote, a przy wejściu do klasy tylko tego pucharu mi brakuje i nie dostałem samochodu za ukończenie danej klasy. Help me Najlepiej priv

Komentarz

Tylko i wyłącznie jadąc mistrzostwa.

Komentarz

A to kupa. Muszę od nowa ciochać, ale dam radę;]

Dzięki

Komentarz

mój pierwszy problem to że w GT5 po kilku zakrętach np. na piekle moje opony dymią jak szalone i to przez cały wyścig, dopiero jak stanę na kilka minut to ostygną ale w wyścigu to nie za bardzo i tak w kółko. Łagodniej nie lubię jeździć, jeżdżę szybko i dokładnie a najbardziej na Nürburgring. Wydaje mi się że wpływa to na zużywaniem się ich.
                            A drugi problem to deszcz na Nürburgring, na youtube widziałem film jak koleś jakimś autem jeździ po piekle w czasie deszczu, całą szkołę AMG czyli cztery poziomy mam zrobione na złoto, odblokowałem 4 różne warianty Nürburgring' u jakiś V i GP i zmienne pory dnia, kilka samochodów i coś jeszcze no wygrałem tam wszystko co było do wygrania, o złote wyniki starałem się bardzo tylko dla deszczu na piekle a deszczu jak nie było tak nie ma. jestem fanem seri GT już od 1-ki jeżeli ktoś mógłby pomóc to będę bardzo wdzięczny.
                            pzdr. z Gdańska

Komentarz

Zamieszczone przez kokolino90
                              mój pierwszy problem to że w GT5 po kilku zakrętach np. na piekle moje opony dymią jak szalone i to przez cały wyścig, dopiero jak stanę na kilka minut to ostygną ale w wyścigu to nie za bardzo i tak w kółko. Łagodniej nie lubię jeździć, jeżdżę szybko i dokładnie a najbardziej na Nürburgring. Wydaje mi się że wpływa to na zużywaniem się ich.
                              A drugi problem to deszcz na Nürburgring, na youtube widziałem film jak koleś jakimś autem jeździ po piekle w czasie deszczu, całą szkołę AMG czyli cztery poziomy mam zrobione na złoto, odblokowałem 4 różne warianty Nürburgring' u jakiś V i GP i zmienne pory dnia, kilka samochodów i coś jeszcze no wygrałem tam wszystko co było do wygrania, o złote wyniki starałem się bardzo tylko dla deszczu na piekle a deszczu jak nie było tak nie ma. jestem fanem seri GT już od 1-ki jeżeli ktoś mógłby pomóc to będę bardzo wdzięczny.
                              pzdr. z Gdańska
                              Nie rozumiem nic z tego co napisałeś... Pisz jaśniej, co z tymi oponami się dzieje.
                              I may be slow but I'm still ahead of you.
                              Mój kanał Youtube: SasekPL

Komentarz

I o co ci chodzi z tym piekłem bo nie czaję

Photo of the Week #1 - 1 miejsce 12 głosów

Komentarz

Pracuję...
                                X