Ogłoszenie

Zwiń
No announcement yet.

Pytania i odpowiedzi odnośnie GT5

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts

• Re: Pytania i odpowiedzi odnośnie GT5

Zamieszczone przez Sasek
    Gra ładuje się w porządku. Mnie denerwuje najbardziej doczytywanie się samochodów przeciwników po załadowaniu trasy. Szkoda, że nie ładują się same dalej jak wejdę np. w ustawienia samochodu. Po wyjściu to albo wczytują się dalej, albo wczytują się od początku.
    Mógłbym przysiąc że u mnie samochody doczytują się w czasie gdy ustawiam opcje... potem słyszę dźwięk "ding!" i można jechać... nigdy nie zaczęły ładować mi się od początku. Dziwi mnie tylko, że gdy jedzie 12 takich samych wozów to każdy ładuje się osobno...

U mnie w wersji 2.0 zauważalnie szybciej działa garaż offline i online. Mam już ok 1000 samochodów i w poprzedniej wersji przeglądanie ich trwało dużej, a online to już zupełnie była masakra. Teraz jest OK. Ponadto miałem problem z wychodzeniem z gier online - klikałem wyjdź i jeszcze przez parę minut wisiałem w lobby. Teraz wychodzi w max 30 sekund.

Komentarz

Zamieszczone przez kmieciu4ever
      Ponadto miałem problem z wychodzeniem z gier online - klikałem wyjdź i jeszcze przez parę minut wisiałem w lobby. Teraz wychodzi w max 30 sekund.
      tez czasem tak mialem... jak narazie nie zauwazylem tego problemu.

http://g2.gangsters.pl/index.php?ref=44201

Komentarz

Zamieszczone przez Makowski85
        Hej czy jak pożyczę od kogoś samochód, i go z tuninguje, do kupie opony, sprężarkę pozestawiam w zawieszeniu. Czy zostają później te modyfikacje dla właściciela pojazdu?
        Nie, auto zostaje u właściciela nienaruszone

Zamieszczone przez Kamil457
        nie raz mi się zwieszała(tak że musiałrm ją resetować),ale od jakiegoś czasu nie mam już na szczęście tego problemu
        Pewnie przestałeś używać muzyki użytkownika podczas wyścigu

Komentarz

Jak sie zapisuje wyścigi wytrzymałościowe bo po aktualizacji pisało,że można zapisywać wyścigi wytrzymałościowe

Komentarz

Przy wjeździe do pit stopu pojawi się ekran tam bedzie obok OK opcja ZAWIEŚ naciskac to i automatycznie zapisuje stan gry

Komentarz

Siemka mam gt5 ale nie mam neta i za szybko niż luty marzec nie będę miał a moje pytanie brzmi czy jak bym wziął swoją konsole z gt5 to kogoś z internetem to wszystkie aktualizację które wyszły zainstalują mi się na dysku i będę mógł grać normalnie bez neta i czy muszę mieć konto na psn czy z konta kumpla

Komentarz

O co chodzi na 9 godzinnym wyścigu jak wbijam do pit stopu to nie zatrzymuje się tylko przejeżdża przez niego ??

Komentarz

kolego Gabrys1990 opcja "szukaj" się kłania, masz proszę, zrobiłem to dla ciebie, ale to ostatni raz:
                  -> viewtopic.php?f=16&t=6021&start=360#p119335
                  -> viewtopic.php?f=16&t=6021&start=375#p120149

Komentarz

Od jakiegoś miecha mam gt 5 na ps3. Jest to moje pierwsze gran turismo, związku z tym mam parę pytań.
                    1.Rzadko gram w gry wyścigowe, kupuje zwykle 2-3 gry na rok. Gram na padzie, jednak wiem że czasami to mordęga. Miałem tanią kierownice za 80 dych. Działała jako pad z gt 5 ale grało się fajnie, szczególnie w NASCAR. Jednak nie stać mnie żeby wydać 400 stówy na driving force gt. Czy warto wymienić się za jakąś grę na ps3 na logitech formula force ex, albo wingmana i czy któraś z tych kierownic będzie działała z ps3?
                    2.Jeżeli jednak odechce mi się kiery, to jakie ustawienia abs/trakcji będą najlepsze na pada?
                    3.Jak gracie na padzie? Gaz na R2 czy na prawej gałce gaz i hamulec?

Komentarz

Jeśli chodzi o ustawienia na pada.. trakcja na 0 abs na 1. Sterowanie gałkami.. R2/L2 jest od zmiany biegów

Komentarz

A ja tam poleciłbym ci standard, czyli R2/L2 gaz/hamulec, biegi kwadrat krzyżyk, a reszta wg uznania. Zarówno na padzie jak i na kierze wszystkie asysty off, abs na 1, zostawiam sobie czasem linię jazdy włączoną. Na padzie zmniejszałem sobie czułość o -2 czasem. No i osobiście polecam jakieś nakładki na te spusty R2/L2 bo nie wiem kto to robił, że są wypukłe i palec z nich zjeżdża, wolę konwencję od xklocka, gdzie są wklęsłe (u mnie za pomocą nakładek koszt jakieś może 20zł) i palec siedzi i się nie zsuwa.

Komentarz

Mam takie pytanie czy wy też macie coś takiego że w końcowym etapie wyścigu od około 18-20h do końca wyścigu 24h la mans B-spec najszybsze auta takie jak Pescarolo C60 hybride, Bentley Speed 8, Toyota GT - ONE itp Zjeżdżają do pit stopu co okrążenie Chociaz mają full benzyny i prawie idealne opony?A takie Audi R10 TDI które jest sporo wolnejsze w początkowej rywalizacji jest dość daleko około 7-8 miejsca przesuwa sie na 2 miejsce tylko dlatego że nie zjeżdza tak czesto do pit stopu to jakis bug czy normalna sprawa?

EDIT:

Właśnie przed chwilą zakończyłem wyścig 24h la mans w trybie B-spec i moje spostrzeżenia są nastepujące autka najszybsze i ich kierowcy w końcowej fazie wyścigu zjeżdżają do pit stopu co jedno okrązenie ( 13km ) zmieniają opony nalewają paliwo i zmieniają kierowców. Wszystko wskazuje na to że kierowcy takich maszyn jak Pescarolo, Bentley, Toyoty męczą sie fizycznie i psychiczne o wiele szybciej niż np w Audi R10 TDI co jest bardzo dziwne no ale żadna gra nie jest idealna.

<< Używaj opcji EDYTUJ zamiast walić post pod postem >>

Komentarz

Moim zdaniem to jest bug, który dotyczy także naszych kierowców. Możemy ustawić, aby zmieniali się automatycznie gdy ich kondycja spadnie poniżej danego poziomu. Tylko że zmieniają się szybciej niż regeneruje im się energia. I ten co prowadzi wóz nie ma już energii, a koledzy w picie mają troszeczkę. Po zmianie kierowcy siły starcza mu na jedno okrążenie.

A Audi 1.9 TDI jeździ, wiadomo, spokojnie - za to spalanie 4 litry na 100 :-)

PS. Mnie nie rajcuje B-spec więc wziąłem jednego kierowcę dałem mu X1 i przez cały wyścig nawet nie włączyłem ekranu.

Komentarz

Czym się rózni Gran Turismo 5, od Gran Turismo 5 Platinium ?

Moja kolekcja: http://www.mygranturismo.net/31618

Komentarz

platinium to wydanie gry (takie wydanie dostają exclusive'y na ps3 które doskonale się sprzedały) które posiada już na płycie wszystkie łatki i darmowe dodatki do gry wydane po jej premierze. Nie wiem jednak czy w przypadku GT5 to już wersja 2.0 czy któraś wcześniejsza.
                                http://www.mygranturismo.net/12300

Komentarz

Pracuję...
                                X