Ogłoszenie

Zwiń
No announcement yet.

Pytania i odpowiedzi odnośnie GT5

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts

• Re: Pytania i odpowiedzi odnoÅ›nie GT5

No to widocznie monitorek nie obsługuje konkretnego odświeżania i/lub HDCP czyli krótko mówiąc... jesteś udu****y
    Przykro mi.

Komentarz

Normalnie sprawdziłem książkę obsługi i na początku jest napisane June 2006 - ogólnie rzecz biorąc musi mieć HDCP, gdyż od 2005 każdy monitor produkowany ma posiadać ten dodatek.

Jutro zaś skombinuje od kogoś HDMI-HDMI, to podłącze je do TV i pobawię się ustawieniami.

Nie wolno się poddawać
      GT5 - 100%
      GT6 - 100%
      GTS - 100%
      GT7 - 100%

Komentarz

nic to nie da ... masz starszą wersję portu DVI lub po prostu okrojoną. Podany przeze mnie dobór kabli i przejściówek zadziałał by na 100%. Nie każdy musiał to posiadać. Do dziś do pracy dostajemy monitory posiadającego wyłącznie złącze DVI-A.

Zobacz na monitor i podaj który typ złącza DVI on posiada
        http://www.mygranturismo.net/12300

Komentarz

DVI-D 24+1 tak samo jak kabel.
          GT5 - 100%
          GT6 - 100%
          GTS - 100%
          GT7 - 100%

Komentarz

Kurcze sam obraz powinieneś mieć ....
            http://www.mygranturismo.net/12300

Komentarz

kupił ktoś z was wersję platinum

Komentarz

ArtiF1 - a gdy podłączasz monitor pod kompa to możesz ustawić rozdzielczość 1920x1080p ?

Komentarz

Zamieszczone przez kmieciu4ever
                  ArtiF1 - a gdy podłączasz monitor pod kompa to możesz ustawić rozdzielczość 1920x1080p ?
                  Nawet jeśli nie ma FullHD/HDReady a ma HDCP to obraz i tak powinien być - z paskami albo rozciągnięty.

Komentarz

Jak już mówiłem - nie obrazu, gdyż nastaje informacja o nieidentyfikowanej częstotliwości.
                    GT5 - 100%
                    GT6 - 100%
                    GTS - 100%
                    GT7 - 100%

Komentarz

Witam

Mam pytanie co do Waszego odczucia odzwierciedlenia prędkości w GT5. Wydaje mi się że gra nie oddaje prędkości (np. jadąc 100 km/h czy niewiele więcej praktycznie czuje jakbym mógł bezpiecznie "wysiąść" z auta;0 Ostatnio nawet zacząłem porównywać GT5 i tzw. "real" pod względem "przesuwania się" otoczenia przy danej prędkości (oczywiście nie łamiąc przepisów i wydaje mi się że GT5 wypada zbyt wolno (nie wiem może zależy to od szerokości torów w stosunku do jezdni w realu itp). Jaka jest wasza opinia na ten temat?

Komentarz

Hehe, ja też tak miałem na początku. Podgłośniłem dźwięk i od razu wydało mi się szybciej, czary abo co, ale u mnie pomogło

Komentarz

W GT5 gram od maja, wcześniej 11 lat temu w GT i GT2, zawsze wydawało mi się gra chodzi zbyt wolno. Utwierdziłem się w tym przekonaniu pogrając trochę w Ferrari race experience (tor miejski, czuć tą prędkości 100 km/h - może ciasnota ulic?) a teraz grając w zjazd w Vancouver 2010, gdzie przy prędkości 110 km/h nie tyle co wyleciałem z trasy ale o mało nie poleciałem z krzesłem Dlatego grając w GT5 zaczyna mnie to coraz bardziej irytować

Komentarz

A dla mnie, powiem szczerze, gt5 jest pierwszą grą z serii gran turismo. Wcześniej grałem tylko na PCcie i to co mnie na początku najbardziej denerwowało to kamera z tyłu samochodu, strasznie statyczna i przylepiona do samochodu, dodatkowo kiepskie odwzorowanie prędkości z tejże. Ale po jakimś czasie spędzonym z gt5 gram tylko z kamerą ze zderzaka, czasem ze środka ale nie zawsze jest dobra widoczność, w dodatku większość samochodów z kierownicą po prawej stronie. A co do oddania poczucia prędkości ze zderzaka wydaje mi się naprawdę dobrze wykonane (najlepszy jest widok z redbulla ze zderzaka

Komentarz

No już nie przesadzajcie, w rzeczywistości 100km/h to nie jest jakiś huragan, tylko świst powietrza, nierówności na drodze i przeciążenia potęgują uczucie prędkości. Wystarczy że nagracie sobie waszą podróż samochodem nawet przy 140km/h na autostradzie to też będziecie zdziwieni że nie widać tego "pędu". Jak dla mnie w GT prędkość jest odwzorowana znakomicie, grając w Shifta który chce pretendować do miana symulatora po prostu parsknąłem śmiechem widząc te smugi powietrza i rozmazujący się obraz. Ale to tylko moje osobiste odczucia.

Komentarz

A dla mnie idealnie jest w Forza 4. W GT nie bardzo mi podchodzi
                                Kiedy pędzisz 270 km/h to co jest przed Tobą jest już historią...

A Spec - 40 level
                                B Spec - 40 level
                                60 x Gold
                                http://www.mygranturismo.net/29102 - garaż

Komentarz

PracujÄ™...
                                X