Ogłoszenie

Zwiń
No announcement yet.

Pytania i odpowiedzi odnośnie GT5

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts

• Re: Pytania i odpowiedzi odnośnie GT5

Ja jeszcze raz co do fotek robiłem je f430 i oglądając wasze to koła się kręcą a ostrość jest super. Ja próbowałem to wszystko było lekko zamazane i nie przypominało waszych. Czy wy je jeszcze tuningujecie w photo shopie

Komentarz

rób z dużej odległości i możliwie na jak najdłuższym czasie naświetlania, pamiętaj o łapaniu ostrości kwadratem przed zrobieniem foty

Komentarz

Zamieszczone przez damian88
        ok, wiec czekam: )
        dzieki.
        Witaj Tak jak obiecalem, przesylam filmiki z replayu Mazda RX-7 FC3S, oczywiscie drift :wink: Napisalem filmiki, bo wysle Ci dwa: jeden z normalnego replayu, a drugi gdzie kamera znajduje sie tylko za samochodem (ta sama jazda) zebys widzial jak mi to mniej wiecej wychodzi w praktyce. Wybacz slaba jakosc, ale nie dysponowalem ani dobrym telewizorem, ani dobrym sprzetem do nagrywania Patrzylem jednak u siebie na laptopie i widac, to co bedziesz chcial zobaczyc to zobaczysz Nie wyszlo mi to mistrzowsko, ale na pewno tez nie najgorzej, zwlaszcza, ze bylo to wziecie RX7 z garazu i od razu jazda, i od razu nagrywanie hehe :mrgreen:

Filmik 1: http://www65.zippyshare.com/v/91124768/file.html
        Filmik 2: http://www28.zippyshare.com/v/40009396/file.html

Ustawienia:
        Opony: Komfortowe twarde (przod i tyl)
        Hamulce: 5/5 (czyli bez zmian)
        Zawias: Sportowy: Wysokosc-0, Twardosc: 3.7 przod, 3.5 tyl; Amortyzatory: 2/2, Pochylenie: 0.0/0.0
        Uklad napedowy: Sprzeglo dwutarczowe, Kolo zamachowe pol wyscigowe, lekki wal napedowy
        LSD: Obciazenie wstepne: 10, Czulosc przyspieszenia: 40, Czulosc hamowania: 20
        Wydech: Kolektor, Katalizator, Tytanowy wydech
        Dolot: Kolektor, i odziwo zwykly filtr powietrza (a przydalo by sie jej wlasnie pare koni wiecej, wiec do wymiany na wyscigowy bedzie )
        Nadwozie: Trzy etapy redukcji, szyby, maska, usztywnienie
        Aerodynamika: Sila docisku: 15 (czyli bez zmian)

Wszystko co nie zostalo wymienione, oznacza, ze nie zostalo wymienione :mrgreen: :mrgreen: Swoja droga nic za specjalnie nie majstrowalem w ustawieniach auta, a driftuje sie nim swietnie

Dane:
        Moc maksymalna: 218KM przed wymiana filtra, 228KM po wymienie filtra
        Waga: 1060Kg
        PO: 440

Komentarz

Zamieszczone przez seba111
          Ja jeszcze raz co do fotek robiłem je f430 i oglądając wasze to koła się kręcą a ostrość jest super. Ja próbowałem to wszystko było lekko zamazane i nie przypominało waszych. Czy wy je jeszcze tuningujecie w photo shopie
          A próbowałeś ustawiać panoramowanie na 2 lub 3?

Komentarz

Zamieszczone przez Hachiroku
            Zamieszczone przez damian88
            ok, wiec czekam: )
            dzieki.
            Witaj Tak jak obiecalem, przesylam filmiki z replayu Mazda RX-7 FC3S, oczywiscie drift :wink: Napisalem filmiki, bo wysle Ci dwa: jeden z normalnego replayu, a drugi gdzie kamera znajduje sie tylko za samochodem (ta sama jazda) zebys widzial jak mi to mniej wiecej wychodzi w praktyce. Wybacz slaba jakosc, ale nie dysponowalem ani dobrym telewizorem, ani dobrym sprzetem do nagrywania Patrzylem jednak u siebie na laptopie i widac, to co bedziesz chcial zobaczyc to zobaczysz Nie wyszlo mi to mistrzowsko, ale na pewno tez nie najgorzej, zwlaszcza, ze bylo to wziecie RX7 z garazu i od razu jazda, i od razu nagrywanie hehe :mrgreen:

Filmik 1: http://www65.zippyshare.com/v/91124768/file.html
            Filmik 2: http://www28.zippyshare.com/v/40009396/file.html

Ustawienia:
            Opony: Komfortowe twarde (przod i tyl)
            Hamulce: 5/5 (czyli bez zmian)
            Zawias: Sportowy: Wysokosc-0, Twardosc: 3.7 przod, 3.5 tyl; Amortyzatory: 2/2, Pochylenie: 0.0/0.0
            Uklad napedowy: Sprzeglo dwutarczowe, Kolo zamachowe pol wyscigowe, lekki wal napedowy
            LSD: Obciazenie wstepne: 10, Czulosc przyspieszenia: 40, Czulosc hamowania: 20
            Wydech: Kolektor, Katalizator, Tytanowy wydech
            Dolot: Kolektor, i odziwo zwykly filtr powietrza (a przydalo by sie jej wlasnie pare koni wiecej, wiec do wymiany na wyscigowy bedzie )
            Nadwozie: Trzy etapy redukcji, szyby, maska, usztywnienie
            Aerodynamika: Sila docisku: 15 (czyli bez zmian)

Wszystko co nie zostalo wymienione, oznacza, ze nie zostalo wymienione :mrgreen: :mrgreen: Swoja droga nic za specjalnie nie majstrowalem w ustawieniach auta, a driftuje sie nim swietnie

Dane:
            Moc maksymalna: 218KM przed wymiana filtra, 228KM po wymienie filtra
            Waga: 1060Kg
            PO: 440

wielkie dzieki.
            wszystko porownywalne do moich ustawien... teraz wiem ze z moca przesadzalem
            troche to pozmienialem, pod swoj styl.
            gram na df gt i powiem Wam ze padem jest ciut latwiej.
            acha co do opon, jednak zostaje przy komfortowych srednich.
            wzbogacilem swoja maszyne o 1 poziom turbo.
            jeszcze raz dzieki
            Pozdro.

http://g2.gangsters.pl/index.php?ref=44201

Komentarz

Zamieszczone przez siniak
              Zamieszczone przez seba111
              Ja próbowałem i nic

Komentarz

• Re: Portal granturismo.pl - rekrutacja chętnych

Mam Pytanko czym przejade wyscig Endurorace event 24h gdzie sie wygrywa formułe na B-Spec tak zeby niebylo zadnych klopotów?

Komentarz

Ja cały tydzień cykałem i już mniej więcej rozkminiam o co chodzi. Wina to też telewizor bo gram na zwykłym a jak zrzuciłem na telefon od razu inaczej wyglądały

Komentarz

Chlopaki, powiedzcie mi jedna rzecz. Jesli wchodze w "Trening", pozniej w "Wyscig jednej marki", to czy da sie w jakis sposob ustawic trudnosc przeciwnikow? Bo mnie wrecz krew zalewa jak pomysle, ze sensownie sie poscigac tam mozna jedynie seryjnym samochodem... Co, jak co, ale baaardzo brakuje mi w GT5 "Family Cup", jak to bylo w GT4. Ewentualnie czy da sie gdzies "wejsc" na taki wyscig zeby jechaly porownywalne auta, ale zeby byla mozliwosc wyboru auta z garazu? Bo w "Szybkiej jezdzie" nie zauwazylem takiej mozliwosci.

EDIT:
                    Dobra, zauwazylem, ze jest taka mozliwosc jedynie po dodaniu danego auta do ulubionych. Uff, tyle dobrze...

Komentarz

Wie może ktoś czy w planach jest aktualizacja która w opcji trening -> jazda dowolna i dodanie trybu Spec-B i torów testowych 1000mil i 400mil w Gran turismo 4 były takie opcje fajnie byłoby porównać osiągi aut i samych kierowców w trybie B?

Komentarz

O fajnie by było, ale raczej to rzadkość w GT5, że coś wycieka.

Komentarz

Zamieszczone przez Krazio
                          Zamieszczone przez siniak
                          Ja próbowałem i nic
                          Tzn. co nic? To właśnie panoramowanie ustawione na 2 a najlepiej 3 powoduje, że w nasze fotki osiągają dynamikę, czyli koła się kręcą, a w tle widać pęd i prędkośc

Zamieszczone przez kibak94
                          Mam Pytanko czym przejade wyscig Endurorace event 24h gdzie sie wygrywa formułe na B-Spec tak zeby niebylo zadnych klopotów?
                          Nie "Endurorace" tylko Endurance :wink: Chodzi ci pewnie o Nurburgring 24h. Oczywiście największym pewniakiem jest RedBull

Komentarz

Teraz jakoś na trybie 3 się udało, dziwne. :wink:

Komentarz

Zamieszczone przez Krazio
                              Teraz jakoś na trybie 3 się udało, dziwne. :wink:
                              Oczywiście migawka musi być też w najniższych przedziałach (np. 1/250 lub 1/125)

Komentarz

Chce zgrać wszystkie moje foty z GT5 na dysk twardy konsoli, a później na pendrive'a. Pytanie brzmi, czy konsola musi samowolnie zmieniać nazwy zdjęć (z zdjęcie 258 na Kioto) - zależy żeby każde zdjęcie w nazwie miało numer, żeby zachować chronologie robienia fotek

Komentarz

Pracuję...
                                X