Ogłoszenie

Zwiń
No announcement yet.

Pytania i odpowiedzi odnośnie GT5

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts

• Re: Pytania i odpowiedzi odnośnie GT5

Dzieki Glenn czytałem,że kiepskiej jakości kable HDMI mogą mieć problem z przesyłem pełnej HD i jadą 1080i only............

Komentarz

Ja wątpię żeby to była wina kabla. Ja swój kupiłem za rekordowo niską cenę na allesgro, nie pamiętam już dokładnie ile dałem, ale cena zamknęła się w granicach 10 złotych. Obraz w FULL hd i żadnych problemów.

Komentarz

To ja mam następne pytanie lubię Was męczyć

ostatnio zanotowałem taką oto prawidłowość. Kupiłem sobie w salonie trochę niemieckich aut seryjnych (M3, M5, RS6, C63, SLS, R8 i pochodne w znacznej ilości ) i zacząłem nimi jeździć w wyścigu Schwarzwald League B (1 wyścig w kl. ekstremalnej) po Nurburgring Nordschleife (1 okr.) żeby potestować auta seryjne bez żadnych modyfikacji i ewentualne czasy przejazdów dopisać do wątku -> GT Turnieje -> próba czasowa NN. Gra się wyśmienicie, auta w serii dają tyle frajdy, że długo nie przesiądę się na swoje tuningowane zabawki. No ale do rzeczy. Ponieważ zrobiłem już ok 50 tych wyścigów różnymi autami, zauważyłem że przeciwnicy jeżdżą coraz szybciej. Dajmy na to jak brałem pierwszy raz seryjne M5 '08 i robiłem czas powiedzmy 8:00,000 to przeciwnicy i tak pozostawali w tyle parę sekund. Teraz mimo poprawy czasu na. 7:53,xxx przeciwnicy przyjeżdżają w czasie np. 7:49.xxx i nie mogę ich dogonić. Po prostu mimo poprawy czasu autem, przeciwnicy wykręcają lepsze czasy. Kiedyś tak nie było Zależność jest taka, im szybciej jadę (lepszy czas wykręcam) tym komputerowi przeciwnicy również szybciej jadą. W tej chwili nie mogę tego wyścigu wygrać seryjnym autem, mimo, że poprawiłem czasy o blisko 10 sekund, każdym autem (nie mówię o R8 i SLS bo to inna liga), ale kiedyś M5, M3 i RS6 i RS4 dało radę to wygrać, a teraz przyjeżdżam na miejscach 2-5, mimo wyżyłowanych czasów. Ciekawe zjawisko, komuś też się zdarzyło?

Komentarz

Co do kabla hdmi to ja mam kabelek za jedyne 12zł z komputronika bo potrzebowałem na szybko jakiś kupić bo kupiłem nowy monitor, i ten kabel przesyła obraz normalnie full hd 1080p tylko problem jest taki że mi miga pełno czerwonych kropek (czasami też niebieskie), szczególnie uciążliwe jest to na ciemnych obrazach, jak poruszam kablem to tych kropek się robi mniej albo więcej, znajomy ma kabel za 50zł podłączałem u niego ps3 do telewizora i też te kropki tylko u niego jeszcze migają białe. A pc mam do tego monitora podłączony też przez kabel hdmi tylko taki co był dołączony do monitora że jest hdmi-dvi (w monitor wchodzi hdmi a w karte graf. wchodzi dvi) i na tym kablu mi żadne kropki nie migają, ale teraz nie wiem czy kabel beznadziejny i bym musiał kupić taki za kupę kasy, czy wejście w pleju się rąbie

Photo of the Week #1 - 1 miejsce 12 głosów

Komentarz

Ja mam kabel HDMI z pozłacanymi końcówkami, kupiłem w zestawie z konsolą i żadnych kropek nie mam, a sam kabel mogę wyginać dowolnie i nic takiego na monitorze nie zaobserwowałem. Może to monitor ma problemy z ustawieniem rozdzielczości? Bo z tego co wiem to PS3 nie wyświetla pełnego 1920x1080 tylko trochę tą rozdziałkę przekłamuje z 1280x1080.
            I may be slow but I'm still ahead of you.
            Mój kanał Youtube: SasekPL

Komentarz

Ja również się nie spinałem i kupiłem "tanio-taniej-allegro" oczywiście z "oryginalnie pozłacanymi końcówkami" , w granicach kilkunastu zeta i jak na moje oko obraz jest super czyściutki i ostry, żadnych kropek, kwadratów czy innych zjawisk nie posiada. Może jakbym kupił i podłączył taki za 700 pln to może wtedy by mnie olśniło (a potem ośliniło) , ale nie śpię na kasie i uważam że nie ma co dać się zwariować (za to sprzęt audio mam wypas że weź

Komentarz

No mój też ma pseudo pozłacane końcówki i nic mi to nie daje. Monitor jak przez pc korzystam to dowolna rozdzielczość i nie ma żadnych problemów, więc albo kable do kitu (poza tym ten kabel jest bardzo sztywny, ten od kompa jest elastyczny a ten nie) albo mi się HDMI w pleju kończy

Photo of the Week #1 - 1 miejsce 12 głosów

Komentarz

Ja kupiłem kabel HDMI w sklepie KOMPUTRONIK za około 50 zł, w przekroju kabel nie jest okrągły tylko płaski. Obraz w GT5 aż oczy wypala i nie widzę żadnych zakłóceń w stylu kropek czy kwadracików. Dodam, że TV mam Panasonic VIERA 3D 42" i obraz podczas grania jest ustawiony na GRA a gdy ustawię obraz na DYNAMICZNY to jakość jest taka, że trzeba grać o okularach przeciw słonecznych zamiast w okularach 3D

Komentarz

a ja tez jakis czas temu kupilem hdmi w komputroniku za nascie PLN-ow i efekt taki sam - czyli sniezenie kropami. lepszy kabel zalatwil sprawe.
                    pozdro

Komentarz

Mam kolejne pytanie. Chciałbym zacząć swoję karierę w GT5 od początku. Jak skasować swój profil w grze? Lub chociaż założyć nowy??? POmoże ktoś?

Komentarz

wystarczy skasowac zapis stanu gry...
                        zdobyte trofea i tak zostana, bo one sa przypisane juz do konta PSN.
                        pozdro

Komentarz

Zamieszczone przez Nuttie
                          zauważyłem że przeciwnicy jeżdżą coraz szybciej. Dajmy na to jak brałem pierwszy raz seryjne M5 '08 i robiłem czas powiedzmy 8:00,000 to przeciwnicy i tak pozostawali w tyle parę sekund. Teraz mimo poprawy czasu na. 7:53,xxx przeciwnicy przyjeżdżają w czasie np. 7:49.xxx i nie mogę ich dogonić. Po prostu mimo poprawy czasu autem, przeciwnicy wykręcają lepsze czasy. Kiedyś tak nie było Zależność jest taka, im szybciej jadę (lepszy czas wykręcam) tym komputerowi przeciwnicy również szybciej jadą. W tej chwili nie mogę tego wyścigu wygrać seryjnym autem, mimo, że poprawiłem czasy o blisko 10 sekund, każdym autem (nie mówię o R8 i SLS bo to inna liga), ale kiedyś M5, M3 i RS6 i RS4 dało radę to wygrać, a teraz przyjeżdżam na miejscach 2-5, mimo wyżyłowanych czasów. Ciekawe zjawisko, komuś też się zdarzyło?
                          Tak BYŁO nawet w GT1 i GT2...

Komentarz

to jest dobry sposób na odstraszenie od ciągłego grania włączyłem konsolę i te wyścigi ponownie po 2 dniach i przeciwnicy zaczęli od słabych czasów z każdym okrążeniem jednak robili coraz lepsze.

Komentarz

Zamieszczone przez zaklinacz
                              wystarczy skasowac zapis stanu gry...
                              zdobyte trofea i tak zostana, bo one sa przypisane juz do konta PSN.
                              pozdro

Ok, fajnie, ale może mi ktoś powiedzieć jak to zrobić? Wczoraj jak młot siedziałem przez 30 min i starałem się wykasować profil lub save z pozycji włączonej gry, potem nawet z pozycji systemu... a na końcu wywaliłem całą grę i załadowałem jeszcze raz i mam nadal wszystko co było... pomoże ktoś.?

Komentarz

Zamieszczone przez Jaan_PL
                                Ok, fajnie, ale może mi ktoś powiedzieć jak to zrobić? Wczoraj jak młot siedziałem przez 30 min i starałem się wykasować profil lub save z pozycji włączonej gry, potem nawet z pozycji systemu... a na końcu wywaliłem całą grę i załadowałem jeszcze raz i mam nadal wszystko co było... pomoże ktoś.?
                                Bo to robisz w menu konsoli przy wyłączonej grze - w zakładce w której masz gry pozycja nad "Trofea", tam są zapisy z gier, znajdujesz ten z GT5 i dajesz "Usuń"

Komentarz

Pracuję...
                                X