Ogłoszenie

Zwiń
No announcement yet.

[Dyskusja] Gran Turismo 2 Weekly Race Series 2 (GT2WRS2)

Zwiń
Ten temat jest zamknięty
X
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts

• Re: [Dyskusja] Gran Turismo 2 Weekly Race Series 2 (GT2WRS2)

Chciałbym, by każdy przed rozpoczęciem kręcenia czasów zapoznał się z uwagami na poprzedniej stronie, by później nie było niejasności.

Komentarz

Zamieszczone przez stoperan
      BMW. Już zakładam dres i zapuszczam disco-polo do jazdy. Hehe
      [youtube:4j7pisqn]http://www.youtube.com/watch?v=pl0XhA-KJQw[/youtube:4j7pisqn]
      :mrgreen:

Komentarz

no luju nierób tutaj kolejnej czaterii

Komentarz

OK, poniosło mnie, koniec OT.

Komentarz

Wy się zajmijcie lepiej jazdą

Komentarz

Po 6 godzinnym dzidowaniu Madzią i odespaniu nocki wchodzę na forum i co widzę? Kolejny Event: BMW 740i na Laguna Seca - miód malina Wybieram oczywiście Jet Black (szkoda że nie Gangsta Black) i już mogę poczuć się niczym kierowca rządowego konwoju podczas pośpiesznej ewakuacji Dopiero po 10 okrążeniach zacząłem kontrolować tą kanapę, a i to z niespodziankami. Po około 40 okrążeniach ochłonąłem, włączyłem analog i oto rezultat używania gałek: 1:37.465

[youtube:1d2broel]http://www.youtube.com/watch?v=LFBluFFgFhU[/youtube:1d2broel]

Prześledziłem wasze spięcia w sprawie "sklejania" czasów i przyznam, że to niezgodne z zasadami fair play, a poza tym całkiem odebrałoby przyjemność z jazdy. Dodatkowo chciałbym uczulić uczestników na kolejną rzecz. Jeśli przejedziemy ostatni zakręt nieprzepisowo, pozwoli to uzyskać większą prędkość na prostej startowej, a co za tym idzie lepszy czas na kolejnym okrążeniu - szczególnie widoczne jest to właśnie na Laguna Seca oraz np. Midfield Raceway (szerokie wyjście z nawrotki). Według mnie to również narusza regulamin i taki czas nie powinien być brany pod uwagę.

Komentarz

Zamieszczone przez oookash
                Dodatkowo chciałbym uczulić uczestników na kolejną rzecz. Jeśli przejedziemy ostatni zakręt nieprzepisowo, pozwoli to uzyskać większą prędkość na prostej startowej, a co za tym idzie lepszy czas na kolejnym okrążeniu - szczególnie widoczne jest to właśnie na Laguna Seca oraz np. Midfield Raceway (szerokie wyjście z nawrotki). Według mnie to również narusza regulamin i taki czas nie powinien być brany pod uwagę.
                Jakbyś czytał posty, to wiedziałbyś, że organizator dokładnie wszystko pokazał, więc już nie rób z siebie takiego "strażnika sprawiedliwości".

Pozdrawiam

Komentarz

Toyo, przeczytałem wszystkie posty w tym wątku, a regulamin turnieju nawet kilka razy i nigdzie nie zauważyłem nic odnośnie poruszonego przeze mnie tematu. Chyba, że nie rozumiesz o co mi chodzi panie "szukam konfrontacji z każdym kto pisze o fair play"

A propos zakazu prekraczania linii odzielającej tor od wyjazdu z pit lane (od 4:35 akcja, ale warto zobaczyć całość - szczególnie końcówkę - od 8:40):

[youtube:3ds98ds2]http://www.youtube.com/watch?v=brNtbaMadX4[/youtube:3ds98ds2]

Ewidentny brak umiejętności przegrywania.

Komentarz

oookash, spójrz na poprzednią stronę w tym temacie. Nawet na tej stronie, pierwszy post u góry informuje o tym, by się zapoznać.

[quotee]Ewidentny brak umiejętności przegrywania.[quotee]

Eee, nie? Corvette pchnął go w ostatnim zakręcie, a potem chamsko wciskał się przy bandzie, gdy 911 straciła na prędkości po tym hicie w tył, więc komu tu brakuje umiejętności?

Komentarz

No właśnie miałem na myśli brak umiejętności przegrywania kierowcy Vette. Jakby nie pyrgnął 911 w ostatnim zakręcie nie miałby szans na wyprzedzenie jej. Zdecydowanie mu się należało.

Janse, wzięcie ostatniego zakrętu za szeroko jest zabronione NA TURNIEJOWYM OKRĄŻENIU. Jeśli jednak przejedziemy go nieprzepisowo na wcześniejeszym okrążeniu, możemy przejechać to następne, punktowane trochę szybciej. Nie zwracałem na to wcześniej uwagi, więc chciałem podzielić się tym z innymi, którzy również mogą być tego nieświadomi. Łatwo zapomnieć jadąc świetne okrążenie, że uzyskaliśmy dobry czas w pierwszym sektorze oszukując w ostatnim sektorze poprzedniego okrążenia.

Komentarz

Zamieszczone przez oookash
                        Toyo, przeczytałem wszystkie posty w tym wątku, a regulamin turnieju nawet kilka razy i nigdzie nie zauważyłem nic odnośnie poruszonego przeze mnie tematu.
                        Czyli nie przeczytałeś. A ten fragment tylko o tym świadczy.

American Le Mans:

Corvette wyprzedzał Porsche w trochę "hamiltonowym" stylu, więc 911 po prostu się odegrał. Oczywiście manewry obydwóch kierowców na i po ostatnim zakręcie mi się nie podobały, ale w ogólnym rozrachunku wyszli na zero, po jednych pieniądzach.

Świetne są ujęcia z kamery z boku toru na dohamowaniu do nawrotu Te rozgrzewające się do czerwoności tarcze hamulcowe

Komentarz

Poprawiłem przejazd na przedostatnich zakrętach i wygładziłem trochę Corkscrew. Oto wynik: 1:37.051 (Best Lap)

Dalej upieram się, że poruszana przeze mnie kwestia nie została wyjaśniona. Owszem, jest wytłumaczone jak nie jechać ostatniego zakrętu, ale według mojej interpretacji dotyczy to punktowanego okrążenia (to z którego czas podajemy), a nie okrążenia poprzedzającego. Mam nadzieję, że wiecie o co mi chodzi. Chyba że to ja jestem jestem opóźniony i wpadłem na to dopiero teraz - w takim razie nie było tematu

Komentarz

Tak, rozumiem, o co chodzi. O rozpędzenie się na ostatnim zakręcie do okrążenia pomiarowego, podobnie, jak zrobił to Kimi Raikkonen na pierwszym okrążeniu w Belgii 2009.

A po prawdzie, to nie wpadłbym na to, że można takie zakręty wykorzystywać właśnie w taki sposób.

Komentarz

Ja [piiiiiip] Jeżdżąca szafa... Kuzia co to ma być?! ehhhh tylko samo prowadzące się auta bądź jeżdżące sejfy... jedyne auto dające mi frajdę w tym evencie to Audi tt które walczyło ze mną. Gdzie elise? Gdzie potowory? Ja chyba już podziękuje za taki ciągnący się w nieskończoność event... Zawsze takie eventy robicie?

Spodziewałem się zwinnych trudnych samochodów na miare pro... a zastałem auta które można kontrolować "palcem"
                              Takich cholernie nie lubię. Chyba poczekam sobie jeszcze z parę miechów na coś Nice

PS.Nie bije rekordów bo jadę AT a to że nie robię czasów Super top na nim [thoorn zrobił lepszy w jednym z etapów] to nie znaczy wcale że nie umie jeździć... Po prostu auto w tamtym evencie to jedno z tych "złych" dla mnie

PPS. Mój czas: http://imageshack.us/photo/my-images/36 ... 02633.jpg/
                              Czuje się jakby ktoś kazał mi wyjść w różowej sukience... Tak zbesztać Lagune... It's fu** evil!
                              Chciałbym mieć GT5

Komentarz

Nie martw się. Teraz będą już tylko szybsze i mocniejsze wozy.

Z założenia WRS to ciąg różnorodnych eventów, które mają za zadanie sprawdzenie umiejętności kierowcy w różnych sytuacjach. Stąd mocne przednionapędówki, zwinny gocart czy ciężki i mocny sedan.

Druga sprawa, że jeśli ścigalibyśmy się samymi TVR Cerbera czy innymi potworami, mógłbym się założyć, że połowa kierowców nawet by nie podeszła do prób, albo w ogólnym rozrachunku mocno by odstawali od ścisłej czołówki, a tak każdy ma w miarę równe szanse.

@oookash
                                Wiem, o co Ci chodzi. Dobrze, że poruszyłeś ten temat. Wg mnie powinniście swoje okrążenia czy to wyjazdowe czy nieudane traktować tak samo i stosować się ściśle do określonych zasad. Wyobraźcie sobie, że cały czas jesteście obserwowani. Jakbyście grali na serwerze pod okiem sędziów, którzy bez problemu wychwytują każdy Wasz błąd.

Komentarz

Pracuję...
                                X