Ogłoszenie

Zwiń
No announcement yet.

[Dyskusja] Gran Turismo 2 Weekly Race Series 2 (GT2WRS2)

Zwiń
Ten temat jest zamknięty
X
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts

• Re: [Dyskusja] Gran Turismo 2 Weekly Race Series 2 (GT2WRS2)

Myślę, że to jest też zależne od samego eventu: trasy i samochodu. W jednym evencie wszyscy mogą się spokojnie zmieścić nawet w 102%, ale w innym połowa stawki może być zapisana w klasyfikacji eventu na czerwono. Okaże się w następnym evencie.

Edit:

No i kolejny rekord, mamy aktualnie jedenastu uczestników Tego jeszcze nie było w żadnym turnieju w GT2

Komentarz

1.26.958

Komentarz

11. na liście

Uwaga! Uwaga!
        Pamiętajcie, że jutro czas jest tylko do 19:59.59. Nadsyłać swoje czasy mogą jedynie Ci, którzy są aktualnie na liście. Oczywiście jeszcze przez 1,5h mogą nowi wystartować, do czego bardzo zachęcam :wink:

Komentarz

Rzeczywiście 8400 rpm/min to optimum Czyli lepiej wykorzystywać moc niż moment obrotowy (który po 8000 rpm/min delikatnie opada, a moc jeszcze nieznacznie rośnie). Korzystając z tej rady i po ustawieniu strzałek lewo/prawo - skręt kół, S - gaz, A - hamulec, a góra/dół - zmiana biegów, udało mi się wykręcić: 1:26.602

Czuję, że mógłbym lepiej, ale redukując bieg czasami "zapominam" o skręcaniu. Mam nadzieję na kolejny event już z padem. Dzięki za wasze cenne wskazówki - bez nich raczej nie poprawiłbym czasu. Wiedzcie jednak, że kręcicie przy tym na siebie bat

Komentarz

Nie próbowałem jazdy w GT2 na klawiaturze, ale wiem, że jazda MT na klawiaturze to istna katorga. Na padzie nie ma takich męczarni, jedzie się jak w Formule 1.

Komentarz

Zamieszczone przez thooorn
              Nie wierzę, że Martin nie pojedzie 0,1s szybciej.
              You are kidding me? Wymaksowałem chyba max na AT... Nie ma szans na szybciej... w ogóle udało mi się ten czas zrobić cudem a ty twierdzisz że da rade lepiej... proszę pokaż mi na AT że da się dużo szybciej...
              Ja NIE Jestem elitą... I can't be faster

[jakbym był elita to bym zasuwał na MT]
              Chciałbym mieć GT5

Komentarz

Aż mnie podkusiłeś

http://imageshack.us/photo/my-images/809/37949975.jpg/

Nawet na wyjściu z pierwszego zakrętu przyhaczyłem trochę trawę. Automat jest jakieś 5kmh wolniejszy na głównych prostych, a po za tym biegi się zgadzają. Oczywiście na MT można kręcić nieco wyżej, ale wielkiej różnicy nie ma. Gdybym przysiadł to 1:26.8xx, może nieco mniej bym zrobił.

Da się :wink:

Komentarz

Widzę ciekawy zestaw TTetka i Grindwald. Łatwy samochód ale trasa jak dla mnie jedna z trudniejszych. Szczególnie w eventach, które nie pozwalają na zmianę opon i docisku aero. Akurat z Audi nie ma tragedii ale mimo wszystko nie czuję się tutaj najpewniej i nie zrobię raczej czasu na miarę podium. Jednakowoż nie składam broni.
                  Szykujcie się na ostre skręcanie!!!

Komentarz

Przejechałem wczoraj parę kółek i przyznam, że jeździ mi się bardzo dobrze. Nie wiem jak mi pójdzie, ale jest lepsza jazda, niż Alfą na Tahiti.

Komentarz

Również potwierdzam iż dobry zestaw^^
                      Mam dla was dobrą wiadomość PAD mi się zepsuł
                      Więc muszę wrócić do starego (ten co mi przerywał i miał jedna gałkę analogową wyrwaną)
                      Mozliwe że będzie mi teraz ciężko was dogonić.

Komentarz

Tak bardzo pad Ci nie domaga, czy jechałeś na pół gwizdka?

BTW. Jezus Maria, co się stało z forum?

Komentarz

Zauważyliście pewnie, że sporo samochodów FF mamy. To dlatego, że na Controlach nie dało się jeździć nimi. Teraz nadrabiam. Nie martwcie się. Koniec z FF

Edit:
                          Jisaw, ten pad chyba wyraźnie Cie spowalnia. Przeraziłem się, bo mój czas jest o prawie 4s lepszy. No ale innej salonowej TTki nie ma. Chyba, że prowadziłeś stopami

Czas 1:31.2xx wykręciłem na AT. W tym evencie nie będzie takich różnic, bo TTkę nie warto kręcić na czerwone pole.

Komentarz

ja tam cały czas rypie na klawie. hehe. Lewy shift bieg w dół, spacja bieg w górę i jakoś się doczłapiam.Wracając do tematu jak tam kręcicie silnik?

Komentarz

Audi TT 1.8T Quattro / 1000m

AT = 27.627s

MT
                              5500rpm = 28.414s
                              5750rpm = 28.085s
                              6000rpm = 27.834s
                              6250rpm = 27.645s
                              6500rpm = 27.608s
                              6750rpm = 27.676s
                              7000rpm = 27.777s

Komentarz

Haha. Właśnie skończyłem takie samo porównanie. ~6,5k wydaje się optymalną solucją. Btw, ten czas 30,9 robiłem na 6k a na AT na 3 okr. z błędami miałem 31,2 sec. także tutaj nie ma tragedii. Nie odcina, nie zamula jest okejka.

Komentarz

Pracuję...
                                X