Ogłoszenie

Zwiń
No announcement yet.

[Dyskusja] Gran Turismo 2 Weekly Race Series 2 (GT2WRS2)

Zwiń
Ten temat jest zamknięty
X
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts

• Re: [Dyskusja] Gran Turismo 2 Weekly Race Series 2 (GT2WRS2)

Nie ma samochodu na zdjęciu, ale niech będzie.

Gdyby było 105 lub 107%, nikt by się nie starał poprawić. Jechałby dalej swoim tempem, tracąc po 4-5s. A tak każdy może się rozwijać. Chcę, żeby na forum GT panował wysoki poziom nie tylko dzięki paru osobom, ale żeby wszyscy go trzymali. Stąd ten limit.

Uwaga! Uwaga!
    MartinPL66 i Naruciak14 mają czasy powyżej 103%. MartinPL66 traci 0.020s, a Naruciak14 1.525s.

Komentarz

http://zapodaj.net/393786f080b8.jpg.html

Komentarz

Wiecie czego się obawiam?

Raz.

JISAW, thooorn i Toyo mogą jeszcze bardziej podkręcić tempo i może wyjść nawet tak, że ja ledwie się zmieszczę w barierze 103%, ja raczej szans nie mam na poprawę rezultatu, ale nigdy nic nie wiadomo, jak to stare powiedzenie mówi:
        "Nigdy nie mów nigdy"

Dwa.

Udało mi się znaleźć pracę, ale czasem zdarzyć się może taka sytuacja, że fizycznie i psychicznie nie będę w stanie wziąść udziału w tym turnieju, mimo, że godzinowo jest to od 8 rano do 16, lub poprawić dany czas, który wykręciłem na danym torze i samochodem.

To na tyle. Jestem równie zaskoczony i zadowolony z wysokiej frekwencji i oby tak dalej, 10 graczy! tak trzymać i do końca.
        Triatlonu LFS na demo < ZAPISY do 30 października!

Komentarz

Kurde, gamepad nie doszedł :/ Niby wysłali w środę priorytetem, a do dziś ani widu ani słychu. Mimo to spróbowałem na klawie z MT pojechać, ale jedyne co udało mi się osiągnąć, to 1:27.800. Przerzuciłem się z powrotem na MT mając za cel dogonić graczy nade mną i oto: 1:27.342.

Nie mam pojęcia jak schodzicie do 1:25.xxx, bo w sumie w tym Civicu, z tego co zauważyłem, zmiana biegów następuje w najkorzystniejszym momencie przy AT (trochę powyżej 8000 rpm/min). Chyba w pierwszym zakręcie urywacie, bo ja nie mam na niego pomysłu i rzadko powtarzam w nim ten sam tor jazdy.

Komentarz

Dokładnie 8400 tam właśnie znajduje się złoty środek a na AT nigdy tam nie dojdzie ^^
            Aby zejść poniżej 1:26 nie tylko MT wystarczy trzeba jak najmniej wytracać prędkości^^
            Pierwszy zakręt najlepiej przechodzić od 135km/h i pulsacyjnie skręcać aby wychodząc z zakrętu mieć grubo ponad 140
            Kolejne dwa zkrety te delikatne przechodzę od 160-do 170km/h zakręt w tunelu 130km/h
            Nawrót również 130 i za wszelką cenę nie mozna mniejszej
            Kolejny nawrót do tunelu 80-90km/h największym speedem jakim tam wszedłem było 95 ale się nie zmieściłem.
            Podjazd pod górkę na prostej start/meta 130km/h i but do mety

Komentarz

Ja tak zszedłem poniżej 26. Sorry za jakość ale film nakręciłem kapciem http://www.zshare.net/video/9239639100a5df45/
              Szykujcie się na ostre skręcanie!!!

Komentarz

Komentarz

Zamieszczone przez WiLkU666

Raz.

JISAW, thooorn i Toyo mogą jeszcze bardziej podkręcić tempo i może wyjść nawet tak, że ja ledwie się zmieszczę w barierze 103%, ja raczej szans nie mam na poprawę rezultatu, ale nigdy nic nie wiadomo, jak to stare powiedzenie mówi:
                  "Nigdy nie mów nigdy"
                  Nie da się w nieskończoność poprawiać czasów :wink:

Komentarz

Zamieszczone przez WiLkU666

Raz.

"Nigdy nie mów nigdy"
                    Nie martw się, ja już i tak nie poprawię czasu.

Zszedłem kilka dni temu do 1:25.7, ale nie zrobiłem screena. Dzisiaj udało mi się cudem do 1:25.9, ale również nie zrobiłem screena, bo nie robi mi różnicy, czy mam 1:26.1, czy 1:26.2 (po uwzględnieniu handicapu czasowego).

Komentarz

1st - 1:25.701 - Screen - oookash???

tam chyba mój czas powinien byc :wink:

Komentarz

Dzięki za wyłapanie błędu. Pokręciłem Twoje wyniki z oookash'em :wink: Teraz powinno być dobrze.

Komentarz

To mój czas ostateczny nie ma sensu bo nic więcej nie wycisnę.
                          Poprawiłem się w dwóch miejscach gdzie popełniałem notorycznie błąd które kosztowały mnie ułamki sek.
                          Jeśli chodzi o korzystanie z pobocza to również sprawdziłem i nie bardzo to pomaga bardziej muli wóz najlepszy czas wykonany jaki miałem to 1:25.7xx
                          Jednak ten tor promuje osoby jadące w 100% czysto.

Prawdopodobnie nie bedzie mnie do niedzieli więc czas końcowy.

Komentarz

Może jednak zwiększyć limit czasowy do 105%? JISAW po wykręceniu takiego czasu jeszcze bardziej podniesie poprzeczkę nowym uczestnikom. Jeśli im nie idzie tak dobrze, to nie ma szans, by nagle przeszli jakąś metamorfozę kręcąc świetne czasy. Póki co mogą się tylko zniechęcać.

Komentarz

Jestem na tak dla tej opcji. 105 to idealny kompromis między 103 a 107%. . . Można też zgłosić podanie do naszej FIA w osobie Turna.
                              Szykujcie się na ostre skręcanie!!!

Komentarz

Nie zapominajcie o balastach czasowych. 103% jest liczone po dodaniu "kar" za zbyt szybką jazdę. Nie wierzę, że Martin nie pojedzie 0,1s szybciej. Naruciak niestety nie ma możliwości, bo wyjechał. W poprzednim evencie wszyscy zmieścili się w 103%.

Komentarz

Pracuję...
                                X