Ogłoszenie

Zwiń
No announcement yet.

[Dyskusja] Gran Turismo 2 Weekly Race Series 2 (GT2WRS2)

Zwiń
Ten temat jest zamknięty
X
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts

Re: [Dyskusja] Gran Turismo 2 Weekly Race Series 2 (GT2WRS2)

Najmocniejszy Civic hatchback z salonu. Chyba właśnie EK

Komentarz

Mam pytanie odnośnie 1ego eventu do osób, które zeszły poniżej 1:14. Mianowicie w jakich miejscach toru można było urwać do 1:13. Jak dla mnie takim miescem gdzie nie jechałem na max jest ten długi zakręt w prawo tak z 3/4 trasy.
      Szykujcie się na ostre skręcanie!!!

Komentarz

W każdym sektorze można było coś urwać, pojechać nieco szybciej każdy zakręt.

Komentarz

Tak do połowy tyg. każdego dnia odkrywałem nowe marginesy. Najpierw idealną linię w pierwszym sektorze, później punkt dohamowania przed zakrętami w 2 sekt. Na 3ci zabrakło mi czasu. Niestety.

Komentarz

Aby w pierwszym evencie mieć nadzieję na zejście poniżej 1:14, trzeba było mieć w pierwszym sektorze przynajmniej 0:14.9. Skręcać pulsacyjnie najczęściej, jak to możliwe, pokonywać zakręty minimetry od band, wcinać się w nie, by przejechać optymalną linią jak najbliżej wewnętrznej bandy. Ważne też było dobrze przejechać nawrót w trzecim sektorze, bo tam można było wiele stracić. Mój max speed, z jakim go pokonałem, to 117 km/h. Jeśli na pomiarze trzeciego sektora miało się czas 0:51.7, to pewne było osiągnięcie co najmniej 1:13.5, a przy dobrym zjeździe i pokonaniu ostatniego zakrętu można było zdziałać cuda. W ten sposób zszedłem do 1:13.087 :wink:

Komentarz

Zamieszczone przez MartinPL66
              Czuje, że dalszy udział nie ma sensu... Tylko rywalizuje z Naruciakiem ..... Do bani
              PS. Go Go Naruciak pokaż co masz!
              Nie poddawać się. Po to są balasty czasowe, by zbliżyć do siebie wszystkich zawodników.

Komentarz

"Maybe *snort* Maybe..." - Heavy
                I tak takie 0,20 mało doda jak różnica czasu At a Mt to 2 sekundy... musiałbym poczekać aż do 10 eventu...
                Ale skoro zaczynam to i skończę :wink:
                Chciałbym mieć GT5

Komentarz

Zamieszczone przez MartinPL66
                  "Maybe *snort* Maybe..." - Heavy
                  I tak takie 0,20 mało doda jak różnica czasu At a Mt to 2 sekundy... musiałbym poczekać aż do 10 eventu...
                  Ale skoro zaczynam to i skończę :wink:
                  Spokojnie, też rozważam rezygnację z dalszej jazdy po tym, co się stało w pierwszym evencie :wink:

Komentarz

Jeszcze dzis pojezdze, spokojnie z 2 sekundu urwe. Teraz czasu brak bo sprzatac musze ( jutro jade ).

Komentarz

1:27.584

Zamówiłem już padzika Jak dojdzie do soboty to, w miarę możliwości, poprawię czas. Mam nadzieję, że szybko nauczę się korzystać z dobrodziejstw ręcznej skrzyni Wiem, że bankowo trzeba kręcić silnik trochę wyżej. Macie jakieś rady oprócz tego, np odnośnie hamowania silnikiem, momentu redukcji czy zmiany na wyższy w zakrętach itp.?

Komentarz

Sprawdź sobie w settingu, przy jakich obrotach "kończy się" moc. Zjedź do pozycji "Engine" i wybierz dowolną część, po lewej pojawi się wykres, gdzie pomarańczowa linia oznacza moc. W niektórych wozach moc gwałtownie spada po osiągnięciu określonych obrotów, tak było np. w Muscle Carze w jednym z eventów poprzedniego WRS. Ten wykres jest bardzo pomocny, pozwala znaleźć najbardziej odpowiedni moment do zmiany biegu.

Co do redukcji, to dotąd starałem się nie zrzucać biegów zbyt szybko.

Komentarz

W wozach tylnonapędowych zbyt szybka zmiana obrotów może doprowadzić do spina, nie mówiąc już ogólnie o przekręceniu silnika. Na szczęście to nam tu nie grozi. Najlepiej jest redukować tak, by wskazówka po zmianie lądowała na końcu dostępnych, ale nie "przekręcona", gdy bije o obudowe.

Z racji iż to FF, nie wpadaj w zakręty po ostrym hamowaniu z mocno dociążonym przodem. Warto zahamować te 2m wcześniej i nie płużyć przodem. Staraj się zawsze mieć kontrolę nad masą pojazdu, by nie miotała nim... jak szatan. :wink:

Komentarz

Krew poszła mi z nosa i nie zszedłem poniżej 26 a niewiele brakuje. . .

Komentarz

@Up

Rano spojrzałem na Twój czas i pojechałem zrobić parę rundek. Nie wiem dlaczego, ale ubzdurałem sobie, że miałeś czas 1:27.4, więc pobicie jego nie sprawiło mi większych trudności. Potem pojechałem jeszcze jedno kółko o sekundę szybciej, tak o. Zrobiłem screen'a, wychodzę, ładuję wynik do tabeli, a tu co? 1:26.4 oboje :mrgreen:

Komentarz

Poniżej 26 powinienem zejść ale czy złamię 25? Wątpię. Ciekawe na czym Wy się zatrzymacie. . . Tutaj wejścia w tunele są najważniejsze. Musi być dobra trakcja i jak najwyższa prędkość w tych miejscach... Btw, do jakiego biegu zbijacie przed drugim tunelem?

Komentarz

Pracuję...
                                X