Ogłoszenie

Zwiń
No announcement yet.

[Dyskusja] Gran Turismo 2 Weekly Race Series 2 (GT2WRS2)

Zwiń
Ten temat jest zamknięty
X
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts

Re: [Dyskusja] Gran Turismo 2 Weekly Race Series 2 (GT2WRS2)

Zamieszczone przez oookash
    JISAW, a jakiej skrzyni używasz? Bo ja na AT najlepiej 1:15,494 pojechałem. Gram na klawiaturze i MT jakoś nie mogę ogarnąc.
    Oj ja od dawien dawna używam Mt i zaraz zobaczysz jak mi idzie^^

Zamieszczone przez thooorn
    Co myślicie o tym, by od następnego Eventu było 103% a nie 107%? Aktualnie 107% to ponad 1m 20s, a chyba nikt nie jeździ tu aż tak wolno. Gdyby obowiązywało 103%, granica wynosiłaby 1:17.799, co i tak jest sporym zapasem (ponad 2s). Im dłuższy tor, tym limit będzie wzrastał, więc chyba nikomu nie zagrozi.
    Jestem za nawet jak byś zmniejszył do równego 100% wystarczyło by.
    Od razu byś podał jaka norma przypada i jaki wynik trzeba by przekroczyć aby zostać wpisanym :mrgreen:

A tutaj przedstawiam swoje wczorajsze wypociny pod koniec dnia
    1:14.6xx

Komentarz

Zamieszczone przez JISAW
      Co myślicie o tym, by od następnego Eventu było 103% a nie 107%? Aktualnie 107% to ponad 1m 20s, a chyba nikt nie jeździ tu aż tak wolno. Gdyby obowiązywało 103%, granica wynosiłaby 1:17.799, co i tak jest sporym zapasem (ponad 2s). Im dłuższy tor, tym limit będzie wzrastał, więc chyba nikomu nie zagrozi.
      Jestem za nawet jak byś zmniejszył do równego 100% wystarczyło by.
      Od razu byś podał jaka norma przypada i jaki wynik trzeba by przekroczyć aby zostać wpisanym :mrgreen:
      Gdybym zmniejszył do 100% to jedynie zwycięzca otrzymywałby punkty, bo sam sobie by wyznaczał limit :wink: Jeszcze się nad tym zastanowię. Aktualnie przy 103% byłoby do zejścia poniżej 1:16.913, więc prawie 2,5s wolniej. Niech inni się wypowiedzą na ten temat. Chciałbym, żeby to był taki dodatkowy bodziec dla mniej utalentowanych kierowców, by przekraczali kolejne bariery. Pomysł zaczerpnąłem z F1, ale nikt nie jeździ tu w pseudo bolidzie HRT, żeby tracił po 5s

Komentarz

Ale jak dla mnie pomysł świetny^^

Komentarz

Jestem jak najbardziej za zejściem do 103%. Jak zarobię trochę w wakacje to też w pada zainwestuję A tymczasem wykręciłem 1:14,847.

Czym nagrywacie swoje przejazdy?

Komentarz

Nie mam nic przeciwko 103%. Można ustawić taki limit na próbę, bo jakby jednak trafili się gracze, którym nie idzie, to można wrócić do 107%.

Również staram się jeździć na MT. Różnie wychodzi, w poprzedniej edycji we wszystkich eventach używałem manualnej, można się przestawić, jeśli gra się na padzie.

Komentarz

Na at. zrobiłem 15.2 i nie widzę możliwości poprawy ze względu na konfiguracje trasy. W niektórych zakrętach automat sobie nie radzi. Przy okazji mam problem z netem i nie jestem w stanie komfortowo wysyłać dużych plików także jeśli zdarzy mi się ekstra czas( w co wątpię) to wyślę do thooorna plik memorki z przejazdem.... Czy nie macie nic przeciwko? Btw. Ja Waszych nie oglądam i wierzę na słowo... Nawet screenów....
              Szykujcie się na ostre skręcanie!!!

Komentarz

Mam dla was nie zbyt fajną wiadomość mój czas który możecie zobaczyć na nagraniu jest już nie aktualny!!!
                Urwałem jeszcze trochę lol

Komentarz

Zamieszczone przez oookash
                  Czym nagrywacie swoje przejazdy?
                  - Ustaw sobie emulator na 720x480
                  - Włącz Frapsa (pobierz sobie >>> google)
                  - Ustaw go: Full-Size, 30FPS
                  - Po nagraniu filmu odpal Format Factory (pobierz sobie >>> google)
                  - Ustaw go: video >>> wszystko do avi >>> ustawienia wyjsciowe >>> 720x480 HD Device, bitrate 3000, fps 30
                  - Ok, dodaj plik i konwertuj (przycisk START)

Komentarz

Kurde, niezle czasy macie^^ Ja walcze zeby zejsc ponizej 1:16...

Komentarz

1:14.759

Wątpię, że wycisnę więcej z automatyczną skrzynią. Tak w góle, to mimo swojej podsterowności i miękkiego zawieszenia, fajna ta Alfa

Komentarz

Toyo jako pierwszy zszedł poniżej 1:14.0, tym samym odstawiając resztę stawki na sekundę.

Komentarz

Można jeszcze troszkę urwać z tego czasu, tym razem czas podam w formie replayu, by nie było oskarżeń o grę nie fair z mojej strony.

Bardzo ciężko jest pokonać całe okrążenie bezbłędnie, jadąc na absolutnej krawędzi. Już nieraz lądowałem na bandzie szukając sposobu na najszybsze pokonanie zakrętu. Odpowiednie operowanie gazem i hamulcem oraz możliwie jak najczęstsze pulsacyjne skręcanie czyni cuda w tym evencie. MT niezbędne, by zejść poniżej 1:14.

Komentarz

Toyo jako pierwszy zszedł poniżej 1:14.0, tym samym odstawiając resztę stawki na sekundę.

Nie koniecznie bo wydaje mi się że to ja miałem pierwszy czas ponizej 1:14 toyo mnie dogonił i przegonił^^ :wink:

Komentarz

Witam wszystkich... Już jakiś długi czas śledzę to forum, ale dopiero teraz się zalogowałem
                              Zainteresowałem się tą impreza więc i ja się zgłoszę na zabawę tym czasem:

http://imageshack.us/photo/my-images/16 ... 54793.png/
                              Chciałbym mieć GT5

Komentarz

Witam cię w imieniu swoim jak i reszty^^
                                Mam nadzieje iż będziesz częstym uczestnikiem tutejszych turniejów ^^

Komentarz

Pracuję...
                                X