Ogłoszenie

Zwiń
No announcement yet.

[Dyskusja] Gran Turismo 2 Weekly Race Series 2 (GT2WRS2)

Zwiń
Ten temat jest zamknięty
X
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts

• Re: [Dyskusja] Gran Turismo 2 Weekly Race Series 2 (GT2WRS2)

To, że moc R390 jest wcześniej, ja Ji przypomniałem swoim czasem o 2s lepszym od jego początkowego 1:25.

Komentarz

Zamieszczone przez F288GTO

Nie trzeba nawet na wykres patrzeć (zresztą seria GT nie ma normalnych wykresów krzywych momentu i mocy tylko jakieś nie wiadomo co...) wystarczy obserwować przyspieszanie samochodu i kiedy w miarę wzrostu prędkości obrotowej silnika od pewnego momentu zaczynamy wolniej przyspieszać a zaraz po zmianie biegu szybciej przyspieszamy to najprawdopodobniej za wysoko zmieniamy bieg. Jeśli chodzi o moment zmiany biegu to trzeba znaleźć złoty środek żeby i na początku i na końcu biegu wykorzystywać jak najwięcej potencjału silnika. A właśnie z wykresu krzywych momentu obrotowego i mocy odczytujemy w zakresie jakich obrotów silnik osiąga największą sprawność. I dzięki temu wiemy że diesla nie ma sensu kręcić pod odcięcie a japońską dwuwałkową rzędową czwórką nie jeździ się na zakresie obrotów 1,5-3 tys. :wink:

Wystarczy spojrzeć na wykres aby to wiedzieć^^
      R390 max mocy osiąga przy 5500 ale ja byłem sprytniejszy bo delikatnie dalej lepiej się zbiera czyli zmieniam przy 5900
      to jest moim zdaniem taki kompromis mięcdzy mocą na nadrabianie obrotami wozu^^

Dobra, dobra thooorn nie dolewaj sobie ^^ tamten czas był robiony jako wpisowy do tego jeszcze na automacie ^^

Komentarz

Nie byłeś sprytniejszy, bo zrobiłeś jak większość :wink: To oczywiste, że nie ma sensu zmieniać biegu równo ze szczytem mocy, bo tak naprawdę się z niej nie skorzysta.

Szczyt mocy trzeba sobie wstrzelić tak w biegi, by mieć go w miarę w połowie dostępnych obrotów na danym biegu. Potem przyglądamy się temu, jak wyglądają oba "zbocza" tego szczytu. Jeśli wraz ze wzrostem obrotów moc spada gwałtowniej, niż to było po drugiej stronie szczytu, trzeba minimalnie cofnąć sobie w głowie zmianę biegu.

Tyczy się to większości skrzyń biegów. Inny problem, jeśli biegi są bardzo długie.

Komentarz

Ej no luju musisz być taki szczery?? ;p
          Mogłeś udawać że jestem sprytny

A tu mój ostateczny Edit bo nie będę wstanie już dodać czasu bo mnie nie bedzie.
          Wogóle już czuje że nie wycisną więcej poprawilem się 3 miejscach i to mi pomogło reszta bez zmian.

Komentarz

Ja nawet nie wiem jak można zobaczyć wykres w GT2 bo w tą część serii gram praktycznie tylko na potrzeby tego turnieju :mrgreen: Za to w GT4 jest taki zajebisty wykres że nawet skale są nie opisane :wink: Ale w realu jak ktoś jest zmotoryzowany to polecam czytanie krzywych momentu i mocy swojego samochodu chociażby ze względu na poprawienie ekonomiki swojej jazdy.

Komentarz

Jak wóz typujecie na Finał??
              Ja typuje Vipera lub Jaguara XJ220
              Wozy coraz mocniejsze mają być i bardziej wymagające^^

Komentarz

Wiegert Vector W8 DD

Komentarz

Cholera, JISAW jest nie do wyje**nia...

Komentarz

ej gościu mimo wszystko po czasie

Komentarz

Zdecydowanie po czasie. Nie uznaję.

WIELKI FINAŁ!

RUF CTR Yellowbird na Grand Valley Speedway!

Jisaw zapewnił sobie już zwycięstwo w tegorocznej edycji Weekly Race Series. O drugie miejsce będą walczyć F288GTO debiutant i Toyo, który ostatnio bardzo się rozkręcił. Po miejsce tuż za pudłem sięgnie thooorn lub Olo699.

Szerokości i przyczepności! :mrgreen:

Komentarz

to mówisz że bym nie jechał

Nie no pojadę ale już nie na maxa

Komentarz

A miałem wcześniej napisać, że yellowbird mógłby być. Ale miałem nosa :mrgreen: Tor też świetny

Komentarz

To już ostatni event tej edycji Gran Turismo 2 Weekly Race Series 2. Mam nadzieję, że na koniec frekwencja dopisze.

Powoli się rozkręcam.

Komentarz

Zanim dopełniłem rytuału i wszedłem w południe na forum, to po głowie chodziło mi Grand Valley i, jak widać, dobre miałem przeczucie Natomiast spodziewałem się raczej któregoś z Jaguarów lub czegoś podobnego. Ale RUF to też świetny wybór.

Szerokości i przyczepności wszystkim. Czuję się teraz trochę jak na kończącym sezon F1 Grand Prix Brazylii

Komentarz

Kurcze, zapomiałem, że tutaj też dodaje się czasy przed dwudziestą . Trudno, podium poszło się kochać. Chociaż z thooornem powalczę o czwarte miejsce jako nagrodę pocieszenia. A i jeszcze jedno. Jak ta runda się już zakończy, to niech organizator nie zamyka od razu wątku, tylko niech go zostawi, aby każdy z uczestników powiedział dwa słowa na koniec. Takie małe podsumowanie . No i oczywiście niech WRS będzie też za rok.

Komentarz

Pracuję...
                                X